Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 21 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kažkas paliejo rašalą dangun šįvakar.

Nė žvaigždelės. Net mėnuo rodos iš to vienišumo pablyškęs labiau nei priderėtų. Ir ašaros... tos keistos, blyškios ašaros tarp mėlynos pievos lapų susispaudę, nerimastingai laukia ryto drebėdamos. Ir smilgos šįvakar padrikai šiūruoja tarsi mušdamos viena kitą savo laibais kūneliais. Jos girdėti iš toli. Toks švelnus tuksėjimas. Tik paukščiai, tarsi pavienės pamėklės, tai arčiau, tai visai toli sparnais sumuša. Ir ajerai šiąnakt kažką labai svarbaus vienas kitam šiūruoja, vandenį lapais tarsi pirštais į šalis teškena.

Keista naktis šiandien. Net oras virpulio persiėmė. Tokio nenorėtum įkvėpti, bet jei tektų, šaltis, nerimas ir tas siaubo perimtas kažko neišvengiamo laukimas, tarsi varnalėša prie rūbų, prie dūšios prikibtų. Ir rasos šiąnakt geriau neliesk. Ji tyra, deginte rankas šalčiu degina. Ir jei basom kojom eisi per tą virpančią mėlyną pievą, nenustebk, jei tik dilgėles ir ražienas kietais sprandais jausi. Nenustebk, jei rankos neištiesiu, kai prie rašalo prigėrusio ežero prieisi.

Ir tavo pėdos jau rašaluotos, nes viskas šįvakar mėlyna. Eik namo, eik, iš kur atėjęs. Palik čia viską, kas ne tavo. Palik tą dalį savo mėlynos širdies, kurioj slepi prisiminimus - aš juos kūriau. Palik tas šypsenas, tą šilumą delnų, kurią aš tau rinkau ir vakarais į lūpas dėjau. Tą trapią laimę, kurios dar likę tavo akyse, ir ją palik. Ji vis dar varva nuo tavo plaukų, nuo pirštų... o gal tai tik ši mėlyna naktis varva nuo tavęs, o vandens mėlynumo prieglobstį radęs žmogau...
2009-03-15 00:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-03-15 11:08
Varniukė
Tikrai labai gražu... :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-03-15 09:54
MJE
MJE
Išties gražu. Labai šilti, gražūs, vaizdingi žodžiai. :)
Sėkmės :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą