Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Man skauda galvą. Ir liežuvį, šūdas ir vėl tas liežuvis. Sėdžiu kažkokiam kambary. Už galvos laikau kažkokį bintą, pasižiūriu, kruvinas. Aš kiek pasimetęs, nesuprantu kur esu, man dažnai taip būna, po to kai...

-Tuojau ateis daktarė užsius jums žaizdą.

Durys užsidaro ir aš vėl vienas. Seselė, aišku, kur dar galėčiau būti? Taigi Ieva mane pastūmė ir aš parkritau ant geležinių kelto grindų. Ar nepastūmė... Nelabai žinau dabar. Leiskit jum paaiškint, kol neatėjo daktaras. Man nervinė epilepsija, prasidėjo gal penkiolikos. Jų būna skirtingų, kai kuriais atvejais kažką randą smegenyse, kai kuriais ne. Pas mane nerado. Žodžiu, tas dalykas labai užknisantis. Kai aš susinervinu ar jaudinuos, ar panašiai, netenku sąmonės, prasideda traukuliai. Po to būnu tokioj déjà vu būsenoj. Labai sunku kažką suprasti, bet tuo pačiu mano galvoj labai daug informacijos. Kažkoks minčių srautas, kurio negaliu sugaudyti. Va! Aš žinau kas ateis...

-Labas vakaras, Simonai.

Ateis ta moteris, ta kur kelte klausė ar aš...

-Ar jūs vienišas? Atleiskit ar vienas? Nežinau kas šiandien man darosi.

Ar aš vienišas! Ji paklaus ar aš vienišas! Kas čia per déjà vu?! Nieko nesuprantu, aš aiškiai kraustausi iš proto!

-Ar atsimenat kas nutiko? Žmonės sakė, kad pamatė jus nukritusį ant kelto, toj pusėj kranto nelabai kas galėjo jum suteikti pagalbą, tad kitam krante jūsų laukė greitoji.

-Ne, nieko nepamenu, pamenu, kad buvau kelte ir tiek.

-Na, dabar jūsų būklė visiškai normali.

Žiūri į mane tom kvailom savo akim, negaliu pakęst.

-Ar vartojote kažkokias narkotines medžiagas?

Tu pasižiūrėk į mane aš tau panašus į kažkokį narkomaną?! Man reikia dingti iš čia, nebegaliu čia būti. Iš to pykčio ją gal ir užsipulčiau, bet velniškai skauda liežuvį, dėl jos tikrai neverta. Aiškiai vėl skaudžiai jį įsikandau per traukulius. Lepteliu tik:

-Ne.

-Gal kas nors galėjo jums tas medžiagas įmaišyti? Į gėrimą ar panašiai?

-Labai abejoju, ne.

Pagaliau ji imasi man siūti tą žaizdą. Išskuta plaukus. Trys siūlės, nieko tokio. Paprašo palaukti, kol padarys tyrimus, dėl keistos mano priepuolio ir išeina. Aš čia tikrai neužsibūsiu! Daktarė išeina, palaukiu pusę minutės ir dingstu iš tos sušiktos ligoninės. Einu greitu žingsniu, bet nutaisęs ramaus veido miną. Net juokinga einu ir niekam net neįdomu kas aš toks, ar kur manau eiti. Tarsi mano pakaušyje nebūtų iškustas kuokštas plaukų. Kelias tiesiai namo.
Praveriu buto duris ir pravirkstu, verkiu kaip kūdikis. Ko gero, šis vakaras mano smegenis tikrai perpildė. Galvoju apie Ievą, nieko nebesuprantu ar ji pastūmė mane tam kelte, ar aš pats nukritau. Tiesą sakant, tai mažai man kvaršina galva. Nežinau kas atsitiko per tą priepuolį, bet aš turiu ją pamatyti. Neilgai galiu džiaugtis tom mintim ir ašarom, kurios man atėjo tarsi išganymas. Dar vienas dalykas su tais prakeiktais priepuoliais, pasijauti geriau – tada siaubingas galvos skausmas, tiesiog nepakeliamas. Noriu tik vieno užmigti. Ai, kaip sunku man mąstyti. Ant stalo po vakarėlio likęs brendžio butelis, pusiau tuščias. Geriu kiek galiu, nenutuokiu tai padeda ar ne, išvis, vargu ar tai protingas poelgis, bet noriu kažką sau padaryt, kad užmigčiau. Kad praeitų tas skausmas! Guliu lovoj dar ilgai, kenčiu tą skausmą, kol užmiegu.

Pramerkiu akis. Rytas. Iškart pašoku iš lovos. Žinau, kas šiandien turi atsitikti. Aš turiu pamatyti Ievą! Keista, kad ši mintis tokia ryški ir aiški, nes visus vakar vakaro įvykius atsiminti sunku, kai kas kaip per miglą, kai ko išvis nepamenu. Nebežinau nieko, kaip su ta moterim? Ar klausė manęs kelte moteris ar aš vienišas? Ar ji ir buvo ta daktarė, mintis absurdiška. Ieva mane pastūmė ir aš parkritau? Labai sunkiai tikėtina. Išsitraukiu telefoną, skambinu Ievai.

-Labas Ieva.
-Nu sveikas.

Jos balsas labai keistas, kažkoks gąsdinančiai linksmas, bukas.

-Kaip sekasi? Klausyk, mum reiktų susitikti, norėčiau su tavim pasikalbėt.

-Pasikalbėt? Ko tu dar nori?

-Na, šiaip, įdomu kaip tau sekasi, senai mačiau, norėčiau pamatyt.

-Aš einu su Egle šiandien į Saulėlydį, ji kažkur devinta eis namo, jei nori, gali tada ateit.

-Kur eini, Saulėlydį?

-Saulėlydį, nesakyk, kad nežinai.

Vėl tuo buku, linksmu balseliu. Nudžiungu tai išgirdęs, nes Eglė, dar tada kai mes buvom pora dažnai būdavo su ja, kol nesusitikdavom mes. Ji nori, kad manyčiau, jog jai nerūpiu. Pažįstu aš tave, Ieva.

-Gerai taip ir susitarėm, tada.

Kirpykloj trumpai nusikerpu plaukus, grįžtu namo, galvoju tik apie ją. Ilgai galvoju ką reikės jai pasakyti, mintyse dėstau mūsų dialogą. Niekada jai nerodžiau koks žmogus esu. Ar aš pats tą žinau? Kaip tai kvaila.

Devinta valanda vakaro, Ieva sėdi laukia manęs. Prisėdu, kaip keista, jaučiuosi labai ramus. Ji pasikeitusi, tokia pati, bet pasikeitusi.

-Tai apie ką norėjai su manim pakalbėt?

-Žinai, vakar buvau prie jūros...

-Ai nesvarbu. Žinai, ką? Aš turiu ratu, nenori pabandyt?

-Ko tu turi?!

Ieva, kurią aš pažįstu visada buvo tokia gležnutė, ji klausė kiekvieno mano žodžio. Visada aš nuspręsdavau ką mes veiksim, kur eisim. Ji buvo kaip gražus mano papuošalas, kuri yra mano nuosavybė.
-Ratu? Nu tai nori ar ne. Nes aš vieną jau suvalgiau ir man taip tai tikrai nebus įdomu su tavim būt. Galim šitą pasidalint per pusę.
Aš toks sutrikęs, ji kaip kitas žmogus, turbūt dėl to ir sutinku suvalgyt tą tabletę. Pasišnekam apie orą ar kažką ir prasideda. Net negalvoju ką sakau, minčių nėra, tik bėga žodžiai. Kaip greitai plaka širdis. Mes pradedam bučiuotis, liečiu jos kūną. Tai buvo geriausia mūsų santykių dalis – seksas. Jaučiuosi ne taip kaip kelte, jaučiuosi, kad ir vėl tuščiai elgiuosi su ta mergaite. Pamatau, kad ant jos riešų randai. Atstumiu nuo savęs.

-Ieva, ką tu sau darai?

-Koks tavo reikalas, lygtai tau rūpi?

-Kodėl tu taip darai?

-Tu mane palikai, aš niekam nerūpiu, ką man daryt? Įsipjoviau ir kas, beveik neskaudėjo. Donatas kaip supyko. Nepatikėsi.

-Donatas, tai dar pasakyk, kad su juo dabar susitikinėji?
-Ne mes tik pasidulkinom.

-Ką?! Jis tau net nepatinka! Su kuo dar dulkinaisi?

-Neklausinėk, negaliu neatsakyt, neišeina.

Ieva, mano Ieva, visiškas absurdas, taip būt negali. Aš buvau jai pirmas! Šokas negaliu nieko pasakyt, širdis daužosi, per tas sušiktas tabletes nesiorientuoju. Nieko nepasakau išeinu. Tokiu piktu veidu ir žingsniu, tarsi turėčiau teisę pykti. Tarpdury Donatas.

-Eglė sakė, kad Ieva čia, matei ją?

-Eik pas tą kekšę, va sėdi!

Smūgis į nosį, man pasipila kraujas. Tik tiek ir matau, kruvinus savo delnus. Akys akimirkai užsimerkia. Tą akimirka jaučiuosi kaip stovėdamas ant smėlio. Aš be sąmonės ar man priepuolis? Vidumi juokiuosi, jaučiu kaip šypsosi man lupų kampučiai. Akys užsimerkia ir aš matau raudoną saulę besileidžiančią į jūrą.





NE PABAIGA
2008-11-21 01:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-12-29 03:15
Dažas Rūko
Reikalauju 3-ios dalies!!!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-11-22 22:44
grazinele666
nuostabu. su nekantrumu laukiu III dalies :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-11-21 21:45
Si bilė Sibire
svarbu pastebėti ženklus. žodis "tu" buvo parašytas kabutėse, tai reiškia, kad jis pavartotas netiesiogine prasme. o kokia? čia jau nuo adresato priklauso, ar jis atkoduos šitą kodą, kuris visai nekodas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-11-21 18:45
tiltas ir bedugnė
esmė yra detalės, ir tie trumpi dialogai, vaikėjo analizės kažkokios nėra, simboliai ir mistika
trečia dalis tai atskleis ;)
jei nepatingėsit paskaityt, būtu malonu :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-11-21 18:30
tiltas ir bedugnė
labai džiaugiuosi, kad taip manai, nes čia tikrai ne aš :P. bet šeip šita dalis išties ir man nevisai tokia kokios norėčiau. bet aš tiesiog parašysiu trečią ir tada rašysim kažką kitą :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-11-21 18:04
Si bilė Sibire
atsitrauk ir pažiūrėk iš šono. tada rašyk iš naujo. nes dabar tekstas labai "tu". neįdomu.
tu nekuri.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-11-21 01:44
Dažas Rūko
Man skaitant kažkaip nenatūrali pasakotojo/pagr veikėjo mąstysena. Kažkokia vaikiška. Nelabai patiko. Dar klaidų kultūros keletas yra.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą