Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kad bohema miršta yra de facto. Žiūrėk ims koks susikūprinęs žmogelis viešajame transporte panosėje ūbaut – ryt startuoju privačiam  sektoriuj. Sekančioj stotelėj startą duoda ir viešojo transporto kontrolės „Raudonas autobusiukas“ viršininkas. Strimgalviais į troleibusą įsiveržę kontrolieriai akimis susiradę nepatinkantį pilietį ima jam kažką įrodinėti, tempiasi lauk. Žiū su kitais drauge į raudonąjį autobusiuką keliauja ir tas pats, kuris ką tik ūbavo panosėj apie privatų sektorių, tikriausiai įrodyti viešojo transporto kontrolės viršininkui, kad – Kitas - jis tai jau tikrai  nebus.
        Tačiau kontrolės viršininką ne taip lengvą įtikint, kad neturi pinigų, darbo ir kad tik nuo rytojaus startuoji privačiam sektoriuje ir už keliones viešuoju transportu mokėsi netgi į priekį, tačiau tik nuo ryt. Jis su tokiais, atseit įspūdingai per dieną prisibendraujantis pakankamai. Tad į rankas įbrukdamas baudos kvitą, riebiai ir rusiškai pasiunčia iš autobusiuko lauk, kad netgi nubunda ant galinės autobusiuko sėdynės sirpęs, viešąją tvarką turintis užtikrinti policininkas. O viršininkas kiek pasitaiso savo milinės rankogalį, žiūrėk jau mandagiai vilioja sekantį porininką - kitas.
      Nemalonu kažkaip daugeliui šitaip iškristi iš žaidimo. Tad kiek paėjėję narsuoliai dar kartą spraudžiasi į viešąjį transportą, bandydami laimę. Kita vertus, juk ir spūstyje kur kas smagiau, nei vienam tipenti kur tai palei Nerį, o kur dar šiluma. Žmonės spūstyje, kvėpuodami vienas kitam į veidą, kad ir nelabai malonius kvapus, šitaip solidarizuojasi, nusišypso, vyriškiai gali paspoksoti į kokios įspūdingos blondinės biustą. Pagaliau ir jaunimui geriau, užuot sėdėjus onėj ar dar kur, tiesiog vietoj gali įvertinti būsimos draugystės privalumus. Ką jau bešnekėt apie gėjus, ar vyriškius su žibuoklėmis. Tikriausiai ir profsąjungos „solidarumas“ pavadinimo idėja gimė būtent viešajame transporte.  Taigi viešajame transporte nors ir kiekvienas už save, tačiau taip gimsta socialinės atsakomybės jausmas.
            Šiame amžiuje socialinę atsakomybę stipriai propaguoja ir privatus sektorius. Net akys raibsta kiek privačių įstaigų, įstaigėlių ir visokio plauko uabų tinklapiai mirga socialinės atsakomybės paragrafais. Būtent socialinės atsakomybės bangose ir miršta bohema, taip ji socializuojasi butuose, aqua parkuose, žirgynuose, jachtose, restoranuose, mašinose.
            Žiū, aptaškydamas mane pirmosios šlapdribos purvais su apynauja Mistubishi, pralekia pro mane paskutinis mano pažinotas Bukovskis.
2008-11-19 23:26
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-12-03 16:12
švo
Sako, kad kaltas besaikis žmogaus noras gaminti. Tai jau nevaldomas procesas. Bandymus suvaldyti seka ekonominės krizės. Vartojimo noras yra ribojamas valiutos.
Tai kapitalizmas. hehe
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2008-11-22 15:13
Yra ir kitas bohemos apibrėžimas. Tai tiesiog laisvas gyvenimas ir laisvamanystė. O tokie dalykai manau dar toli nuo išnykimo. O kūrinyje tikrai per daug viešojo transporto, apie pačią bohemą tik pačioje pabaigoje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2008-11-20 15:17
tiltas ir bedugnė
bohema, tam tikros dalies visuomenės atspindys. mes neturim savo karo, savo didžiosios depresijos (čia iš fight club) :). žmonės gyvena patogų gyvenimą ir skundžuasi, kad negali gyvent dar patogiau, vieni skundžiasi, kiti dar labiau to siekia. mes turėjom narkomanų pilną 70s,80s, dailininkai, roko grupės ir t.t. jų įkvėpimas buvo narkotikai, anksčiau tai buvo įvairūs sukrėtimai, pasaulyje vyko daugybe įvykių sukrečiančių žmogų. dabar mes vartotojai, afrikos badas mūsų nedomina, mus domina patogus gyvenimas iš tokio gyvenimo daug įkvėpimo nepasisemsi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2008-11-20 06:22
noah
per daug apie viešąjį transportą, o esmė - bohemoj. todėl truputį nesutampa. esu skaitęs žymiai geresnių apie viešąjį transportą (čia šiaip). o bohema - miršta. bet bohema - nėra kažkoks tikslas, ji - geras dalykas, tačiau pernelyg išaukštinamas ir sureikšminamas. žodžiu. dar apie esė - truputį per daug šokinėja mintys, ta socialinė atsakomybė, bohema, Bukovskis. na, lyg ir logiška, bet kai skaitai, ne itin viskas gretimai, kaip sakant.

kam reikia bohemos - tas ją randa. ir tiek.
ji miršta tiek, kiek pats ją žudai. ir bohema -
ne kažkoks visus apimantis dalykas, mano kvaila galva. nuo paties tavęs ji ir priklauso.

tačiau, sakau, tai tik mano kvailos mintys.
nekreipkite per daug dėmesio į jas. šiaip
norėjau pasidalinti :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą