Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Valgyk į sveikatą

    Apie maistą galvoju kasdien. Tokiu pat dažnumu apie jį kalbu, matau, valgau. Visai žmonijai, net visiems vartotojams žemės gyviams jis reikalingas. Be jo sutaupyčiau daug laiko. Su juo turiu aiškų atsakymą į klausimą, iš kur gauname energijos. bet kiek moksliškai teisinga yra taip domėtis energiją suteikiančiomis medžiagomis?
    Neilgai reikia mąstyti norint suprasti, kaip dažnai mintyse kaip vaizdinys ar kaip žodis sukasi maistas - kepsnys, vynuogė, bananas arba grikis. Galbūt šie užklumpa net dažniau nei seksualios mintys. Kiek kartų per savaitę vidutinis lietuvis kartų mylisi? 3-4 (o gal mažiau, pasiklausiu žurnalistų), kai maistą valgau tris kartus per dieną, ir taip septynias dienas per savaitę. Maitinuosi dažniau, tad kartais net ir visai nepagalvodamas tipenu iki šaldytuvo. Ar tai gerai? Šis neapgalvotas maitinimasis artina mane prie autizmo, kurį patiriant išvis sunku išsiaiškinti, kaip dažnai galvoje - apelsinai. Tada jau net nebe suvokiu, kad galvoju. Todėl derėtų jau dabar suprasti, kiek daug mes galvojame apie maistą, kol dar sugebame galvoti.
    Prisiminsiu kelias su mitybos keistenybėmis susijusias knygas, taip pabandydamas pats suprasti, kodėl jos buvo įkištos į istorijas. George Orwell „Keep the aspidistra flying“ ponas herojus buvo taip nusistatęs prieš pinigus, kad niekaip nesileido būti pamaitinamas kitų. Taip jis net neužlipdavo pavalgyti į savo geriausio draugo, laikraščio redaktoriaus namus. Knyga nagrinėjo problemą, kaip būdamas nusistatęs prieš kokį dalyką gali tapti visiškai nuo jo priklausomas. Tai parodė, jog maistas siaubingai susijęs su pinigais. Jų neturi - badauji. Kita knyga, Charles Dickens „Didieji lūkesčiai“. Šioje dėl kažkokios priežasties sena dama niekada nevalgydavo viešumoje, o tik naktį bevaikščiodama kramsnojo, kas pakliuvo. Šis siužeto iškrypimas buvo susijęs su didžiuliu išdavimu, kurį patyrė gerbiama ponia, o tas išdavimas vėl buvo susijęs su pinigais. Galiu sieti su Orwell veikėju, galiu ne. Douglas Adams moksliniame „Hichhikers Guide To The Galaxy“ restorane pristatytas paukštis, kuris buvo išaugintas specialiai su mąstysena, kad bus suvalgytas. Ir patiektas buvo gyvas, ir jis pats siūlė savo kūno dalis. Matyt, restoranas taupė (pinigus) gyvių pažabojimui. Šiais pavyzdžiais bandau sau parodyti, kaip vis dėlto maistas susijęs su pinigais. Taip nėra visur, ypač kaime, kur net ir pinigai ne taip dažnai keliauja ratu, bet vidutinybių visuomenėje tokių atsitiktinumų pilna, ir daugumą jų galima ištirti beskaitant paskutinių kelių šimtmečių literatūrą.
    Noriu sau pasakyti, jog reikia nepamiršti stebėti detalių, ypač kai jos vis kartojasi ir kartojasi. Kiekviena jų, kiekvienas maisto gabalas turi savo istoriją, o kiekvienas susėdimas draugiškai prie stalo gali turėti savo temą, kaip ir kiekvieni namai savo virėją... Tik turiu nepamiršti, jog man ryjant maistą, jis ryja mano laiką, tad bent tą laiko rijimą galiu pakreipti naudingai - mąstyti, kodėl valgau, galvoti, iš kur atsirado maistas, kelti idėjas, kaip sukurti žmogų, kuris nevalgo ir t. t.
2008-10-05 12:56
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-16 08:56
Riva
Noriu sau pasakyti

todėl ir 1. Nes tai buvo pamurmėjimas su savimi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-05 13:19
Lugnis
Todėl derėtų jau dabar suprasti, kiek daug mes galvojame apie maistą, kol dar sugebame galvoti. ------------ oi oi, labai sudėtingos mintys, ir užsiėmimas galvoti apie tai. bet, jūs pamiršote parašyti kiek kartų tuštinasi žmogus - pavyzdžiui lietuvis per dieną, labai svarbus momentas - yra gi ir skirtingos medžiagų apykaitos (greičiai); toliau nepaskaičiau šio intelektualaus esė "darbelio" - bet nemanau, jog ten parašėte, nors jei ir taip palietėte savo žurnalistų, ar medikų pajėgas pasitelkęs, tai atleiskit. parašėt tai parašėt. tik bais jau neįdomu skaityti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą