Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







-Dievaži, vienos problemos...
Tai pasakė maža (maždaug dešimtmetė) mergaitė už rankos vesdama kitą, dar mažesnę mergaitę sukruvintom lūpom ir ašarotom akim.
Paulius mąstė, ar mergaitė sužeistą draugės lūpą laiko problema. Jei taip, tai ji labai geros širdies. O gal visiems vaikams taip atrodo. Paulius prakeikė save mintyse. Kaip jam galėjo kilt tokių minčių? Mažos mergaitės skausmas turėtų visiems atrodyt kaip problema.
Skausmas... Paulius nė nežino, ar tai geras jausmas, ar ne. Kartais jis paima peilį ir prasirežia odą iki kraujo išorinėje rankos pusėje. Tačiau čia, toli gražu, ne depresijos padarinys. Paulius tik kartais mėgsta skausmą... ir šiurpuliukus... ir kraują...
Tačiau Paulius mano, kad dauguma žmonių nemėgsta skausmo. Kad ir [ačio silpniausio. Kodėl ta mergaitė verkė? Tikrai ne iš laimės.
Paulius sėdėjo mokyklos koridoriuj ir laukė pamokos. Jis nekentė mokyklos. Tai, kad jam patinka skausmas, nereiškia, kad jis mėgsta kankintis kitais būdais. Mokslai jam sekėsi puikiai, tačiau žmonės... Paulius savo bendraamžių bijo ir nekenčia. Į galvą grįžo mergaitė, kuri turi daug problemų. Jis nusprendė, kad susižeidus kokiam šešiolikmečiui Paulius nesuktų sau galvos dėl to. Gal net būtų patenkintas. Juk skausmas ne taip ir blogai...
Ant laiptų pasirodė Pauliui nematyta mergina. Ji iškart patraukė jo akį. Kokia keista eisena... Mergina pirma iškišdavo koją į priekį, po to patraukdavo visą kūną. Ėjo kažkaip... neužtikrintai. Paulius spoksojo, kol mergina lipo laiptais, užlipus sustojo ir nedrąsiai apsidairė, po to pažiūrėjo į laikrodį ant rankos ir vėl lėtai, žingsnis po žingsnio pasileido koridorium.
Mergina buvo neaukšta, ne daugiau kaip metro septyniasdešimt. Turėjo ilgus, tiesius, rudus plaukus, kurie ramiai gulėjo merginai  ant pečių ir nugaros nesiplaikstydami į šalis. Jos veidas buvo nusėtas neryškiom strazdanom ir mažais spuogais. Antakiai buvo ploni, akys didelės, nosis buvo nei maža, nei didelė, o lūpos storos. Paulius neatitraukė nuo jos akių.
Gal po dviejų minučių klaidžiojimo po koridorių, mergina atsisėdo per tris kėdes nuo Pauliaus. Tada žvilgtelėjo į jį. Paulius nespėjo nei nusukt žvilgsnio, nei užgesint šypsenos. Tačiau žvilgsnio nusukt po akimirkos jis jau nebenorėjo. Merginos žvilgsnis Paulių pakerėjo daug labiau nei eisena ar išvaizda. Jos akys buvo skaisčiai mėlynos. Jos buvo liūdnos išraiškos, netgi atrodė, kad jos pilnos ašarų. Bet jos buvo sausos, tik blankios. Merginos veidas atrodė visai kitaip, kai ji žiūrėjo į Paulių. Gaila, bet ji greit nusuko žvilgsnį. Paulius labai norėjo ją pakalbint, tačiau jam trūko socialinės drąsos. Mintyse sau pasakė, kad dar bus progų, bet pats tuo nelabai tikėjo.
2008-07-11 14:02
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-08-01 21:59
Phurija
socialinės drąsos? hahahaaa, man rodos tau trūksta lingvistinės elegancijos. 2
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-07-18 13:58
nykstanti
pradėta buvo taip, kad leido tikėtis įdomaus išplėtojimo, bet tas mergaitės aprašinėjimas nuvylė. gal situaciją pataisys tolesnės dalys.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą