Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Visuomet svajojau atsidurti ten, kur žiemą šviečia saulė. Man tai atrodydavo toks stebuklas. Kraštas – kur nėra apniukusių veidų, nereikia kailinių ir gatvėse šoka flamenką. Visai netikėtai atradau šią šalį... Ispanija. Svajodavau apie ją patyliukais, įsivaizduodavau, kas būtų jeigu būtų... Kol vieną dieną nusprendžiau gana tų svajų – gyvenimas juk yra čia ir dabar. Ir visai nesvarbu, kad kišenėse švilpauja vėjai, juk visuomet yra šansas, jei kažko labai nori.

Užsimerkiau. Miražas, kurį dažnai regėdavau - staiga virto tikrove. Sevilija. Pietų Ispanija. Nedrąsiai ėjau siaurute gatvele. Nosį kuteno keisti saldūs kvapai, tarsi kokių mėtų ar cinamono. Negalėjau patikėti, kad viskas vyksta ištikrųjų. Pro mane vis praeidavo žmonės. Kitokie žmonės, atrodo, kad nužengę iš kokio meksikietiško serialo. Tamsiaplaukiai, o jau ispanų grožis... Vienas gražesnis už kitą. Svaigau nuo mane apėmusių jausmų ir įspūdžių. Nejutau net kuprinės svorio. Vis keldavau galvą į žydrą dangų ir sveikinausi su akinančia saule, kuri atrodė kur kas didesnė nei Lietuvoj. Labas, Sevilija, ačiū, kad leidai man tave surasti. Tikiuosi būsi man gera.

Radau save žavingame Marijos Luisos parke. Senoviškame, didingame su nuostabiais statiniais. Tarsi iš kokios arabiškos pasakos. Visuomet mėgau parkus. O šis pats gražiausias iš visų, kuriuos buvau mačiusi. Žavėjausi žavingomis palmėmis, kurios atrodo buvo visur. Tokios lieknos didingos ir vis primindavo, kad visai netoliese jau ir Afrika. Suakmenėją liūtai, kurie tarsi nebylūs sargai saugojo visą šį grožį.

Aplinkui girdėjau nuostabią melodingą ispanų kalbą. Pačią gražiausią kalbą pasaulyje. Beje mano vardas Toma, taigi tai ispaniškai reiškia – imk. Neblogai ar ne? Ispanas klausia:
      -Koks tavo vardas?
      -Toma (imk).
Jie visuomet nustebdavo. Nesuprasdavo.
      -Ką? – pakeldavo antakius.
      -Na taip Toma, kaip ir imk...
Visada juokdavosi.

„Plaza de la contratacion“ – prieš akis iškilo nuostabus reginys. Reginys, kurį įsivaizduodavau tūkstančius kartų. Žmonės šoko flamenką. Tiksliau tai buvo kur kas didingiau nei šokis. Tai buvo gyvenimas – ugningas, nenuspėjamas, karštas, aistringas gyvenimas. Šokėja savo kūnu atskleidė, kas yra gyvenimas. Jos rankos – tarsi išraiškingiausia kalba pasakojo apie meilę, besiplaikstantys juodi plaukai ir gitaros garsai nukėlė į labai senus laikus. Ausyse skambėjo ritmingas plojimas ir kastanječių taukšėjimas. Visi žiūrėjome tarsi apimti transo. Tokie jausmai apima pamačius tikrąjį gatvės flamenką. Dėl jo verta važiuoti tūkstančius kilometrų.

Indėnų kraujas. Mąsčiau už kokius pinigus pastatytas visas šis grožis. Aplinkui mačiau daugybė atvykelių iš Naujojo pasaulio. Tiesa jie neatrodė laimingi... dirbo juodžiausius darbus. Kaip jaustumeisi gyvendamas savo žudikų žemėje, patarnaudamas jiems? Ar taip neatsisakytum savęs?

Praėjo nuostabūs trys menesiai. Užtektinai, kad truputėlį pramokčiau ispaniškai, susipažinčiau su jų gyvenimo būdu, netgi susiradau darbą, išsinuomavau butą.... Ir ką jūs manot vis dažniau ir dažniau pradėjau svajoti apie Lietuvą.... Kartais kaip kokia išprotėjusi pradėdavau niūniuoti Lietuvos himną, kas šiaip tikrai niekada į galvą nebūtų atėją, o lietuvių kalba pradėjo skambėti kaip gražiausia muzika.... Arba savo mažam kambarėlį, Sevilijoj ant aprasojusio stiklo užrašiau: Lietuva. Šiaip tiesiog...... Supratau kodėl tiek daug prirašyta apie tėvynės ilgesį, jis iš tiesų egzistuoja...
Aš vėl namie. Ir mano mintyse vėl šmėžuoja ispaniška saulutė. Prisiminimai kaip niekada aštrūs. Manau dėl to ir verta gyventi. Ispanas jums pasakytų: „Atsipalaiduok, gyvenimas juk malonumas, pasimėgauk! ” O aš palinkėčiau kiekvienam sekti savo svajonę ir nesvarbu kur ji benuvestų.

Atia, Sevilija. Tikiuosi mes dar susitiksime. Hasta luego.
2008-06-13 01:10
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-24 22:26
Žvaigždžių kalnas
Man patiko ir tikrai pagauta ispaniška dvasia, gracija.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-14 18:40
Aurimas Nov
Gan įdomiai, sakyčiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-13 10:40
Lina Kuliesyte
man patiko :>
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-13 10:16
DieDeLis
atsiprašau palaikiau, kad prie eilių... nuo žioplumo vaistų reikia...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-13 09:31
DieDeLis
kad nesieiliuoja...:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą