Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Aš Pagiriuose.
Vaidotų policijos komisariate (nežinau kodėl Vaidotų policijos būstinė yra Pagiriuose).
Aš policijoje. Dėl vienos paprastos priežasties - laukiu. Laukiu mamos.
Mama padarė avariją, net ne avariją.
Įvažiavo į audi 80 automobilį stovėjimo aikštelėje.
Pagaliau galiu lengviau atsipūsti, oficialumas baigėsi.
Vaidotų policijos patalpos ribojasi su muzikos mokykla. Angelai sargai ir talentai viename pastate. Tiesiog nuostabus derinys.
Tamsus koridorius, nudažytas blizgančiais slidžiais sovietiniais geltonais dažais. Koridoriaus riba, su muzikantais, neapšviesta. Nuslenku arčiau muzikantų, sieną ir senas medines baltas duris vedžiodama pirštu. Daug dulkių ant manųjų pirštų. Kaip ir tikėjausi iš juodosios skylės skamba pianino muzika. Dar mokosi.
Apsigręžiu ir grįžtų į savo senąją vietą, prie skelbimų lentos ir atlenkiamų senų medinių (taip pat geltonų) kėdžių. Toje vietoje iš mados išėjęs linoleumas su skyle. Juodoji skylė. Labai jau skylėta ta mūsų policija. Pasisuku į dešinę, o ten... O ten, kaip Dievo apvaizdą išvydusi žiūriu į šiek tiek praviras duris, pro kurias skverbiasi neįtikėtinai skaisti šviesa. Mane kaip musę pritraukė tas sakralusis vaizdinys. Užmetu akį į teisėjišką Dievo kabinetą. Šnipštas, du policininkai, vis gi žali, mano mama ir moteriškė (nukentėjusioji). Dingo visas nusižeminimas Dieviškai galiai ir nedrąsa. Įeinu į kabinetą, nes aš dabar jau žmogus ir man reikia šviesos. Rėmas nuo stalo pakelia akis, nieko, nuleidžia. Stakta išdalina moteriškėms popierius, atsisuka į mane, kaip vilkelis, ant vienos kojos. Sako „ką mes čia veikiame? „. Suraukiu kaktą, kaip mąstytojas ir atsakau „jūs dirbate, mama pildo popierius, aš laukiu ir laukiu budos“. Stakta nusijuokia, atsisėda, bet taip, kaip staktos gali atsisėsti. Nesulenkia kojų. Spinta ir Stakta pagauna kabliuką, jau šnekasi. O aš ieškau budos, tik budos. Na o įstatymų sergėtojai ir tvarkos palaikytojai pliauškia apie futbolą. Švariai ir gražiai, kaip kad Bobas dainuoja. O aš savo - kur Buda? Budos tai nerandu, gal. Tada Stakta pasuka savo medinę galvą į mane, užklausia „patinka futbolas? „. Mano atsakymas - Taip. Štai ir aš jau įpinta į nuostabų futbolo verpetą. Visi drauge pliauškiame net išsijuosę, lyg malkas skaldydami. Viskas taip gražu, kaip koks vestuvinis tortas. Saldus bjaurybė. Dovanok žvaigždes, kaip smagu.
Nukreipiu žvilgsnį į Spintą ir ramiausiai, su pasitenkinimu ir pasitikėjimu (juk jie daug žino, jie protingi) klausiu ar mėgsta muziką. Juk visas komisariatas persismelkęs talentų skambesių. Stakta ir Spinta susižvalgo, linkčioja kaip žaisliniai šuniukai, kurie turi dideles galvas ir tvirtinami automobiliuose. Na kartais tuose automobiliuose galima aptikti kryželių arba didelių karūnų, bet čia ne tai, čia šunys. Stakta išsitiesęs ir patenkintas, nukreipiąs žvilgsnį į lubas atsako  o taip“. Spinta, kaip nejudrus koralas, toliau sėdi sukerpėjęs. „Tai vadinasi mėgstate Listą“ sakau. Spinta ramiai ir lėtai, kaip tik gali išlemena „o kas tas Listas? „. „Jo, kas tas Listas“ sulaukia pritarimo iš Staktos. Sutrinku, pasimetu. Taip negali būti, jie juk išmintingi kaip Bobas, teisūs kaip Dievas. Atsisuku į mamą ieškodama pagalbos. Mamytė tik skrebina, tik skreba  tušinukai, pildo dokumentus, kaip duetas su ta moteriške. Graži krebždesių muzika. Vėl suraukiu kaktą ir ieškau budos. Budos.
Praplautasmegeniai Spinta ir Stakta toliau pliauškia. Pliaukšt, pliukšt delnais ir išeinu. Lauke tamsu, šviečia viena lempelė, kuri vilioja patikluolius, tokius kaip aš. Stoviu ir laukiu.
Išeina mama su moteriške. Atsisveikina, juokiasi ir biedavojasi, kaip čia taip juokingai gavosi. O kur mano buda? Įlipu į automobilį, mama kažką pasakoja, pasakoja. Negirdžiu. Pagaliau, radau Budą. Sėdi jis ramiai automobilyje, kaip kad pas kitus šuniukai, karūnos ir t. t. Pragyju ir pati pliaukšti pradedu.
2008-05-14 21:00
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-15 17:33
Kotre Kurk
siaip pasakaiu
esme ta kad as pati tokia kaip tie farai
o laikau juos prastesniais negu as
na kalba sutinku - negyva
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-15 09:37
molis
Man irgi atrodo, kad nepasakei ko norėjai, kažko dar trūksta
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-15 00:12
roco alu
pradžią užripytinai kak nada
manęs istorija nedomina
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-14 23:24
Nemunėėlis
na. toks negyvas tekstas. ir kalba tokia...bala žino. 2
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą