Rašyk
Eilės (78155)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 2 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Staiga aš sustingau. Man sutemo akyse. Prieš mane buvo tik juoda spalva. Aš negalėjau pajudėti. Staiga pamačiau tiesiai į mane lekenti traukinį. Jis lėkė labai dideliu greičiu. Aš nesugebėjau pasitraukti į šoną... Milžiniškas šviesos blyksnis ir aš atsidūriau mūšio lauke. Maži gražūs nameliai degte degė. Toleliau už namelių upelis buvo raudonos spalvos. Saulė taipogi raudonos spalvos. Aplinkui visi žudo vienas kitą. Prieš pat mano akis suaugęs žmogus katik negailestingai įsmeigė peilį mažam vaikui į krutinę. Po visą dangų skraido strėlės, peilei ir kraujas vietoj lietaus. Pačiame viduryje žydėjo sakura, bet dabar nuo jos byra žiedai. Vos tik jie pasiekdavo žemę pavirsdavo pelenais. Prie pat medžio prisiglaudus sėdėjo maža mergaitė. Jos akyse baimė. Per jos skruostus bėga ašaros. Viena po kitos jos krinta ant kruvinos žemės. Tą mergaitė man lyg ir pažystama. Jos akys buvo tokios pat kaip ir mano. Aš baisiausiai įsigandau. Juk tai aš... ketverių metų. Staiga prie manęs pribėgo berniukas. Jam buvo apie dešimt metų. Jis prisėdo šalia manęs ir tyliai pasakė:
  -Mira, viskas bus gerai... Eime, - aš atsistojau ir paėmiau jį už rankos. Pagal mano akis buvo matyti, kad aš su juo jaučiuosi saugiau. Viena po kitos strėlės pralėkdavo virš mūsų galvų. Ir štai viena strėlė kuri buvo prie pat manęs. Staiga berniukas atsistojo priešais strėlę ir atsiklaupęs prispaudė mane prie krutinės. Strėlė persmeigė jo nugarą ir smaigalys išlindo kitoje kūno pusėje. Strėlė persmeigė ji kiaurai. Aš buvau sutrikusi. Staiga ant mano mažų rankyčių užtiško kažkas šilto. Aš ištiesiau rankelės ir ant jų pamačiau raudoną kraują. Dirstelėjau į berniuką. Jis pakėlęs galvą nusišypsojo ir tyliai tyliai tarė:
  -Aš atlikau savo pareigą, Mira. Mažyle, aš nenoriu, kad tu žūtum. Pažadėk man, kad tu liksi gyva.
  -Dodži, ne, -pasakiau aš. Per mano veidą ritosi krikštolinės ašaros. Aš kruvinom rankom apkabinau berniuką ir nepaleidau jo. -Dodži pažadėk... pažadėk... k-a-d gyvensi... pažadėk.
  -Juk tu geriau nei kas nors kitas žinai, kad pažadus būtina tęsėti, bet kad tau būtu ramiau pažadu pasistengti išgyventi. Aš pažadu, -pasakė berniukas ir sau nuo kaklo nusitraukė juoda virvutę, o ant jos buvo mėlynas delfinas. -Mira, siek savo tikslų. Linkiu tau didelės sėkmės. Jeigu man pavyks išgyventi... Aš tave susirasiu. Imk pakabuką. Pagal jį aš tavę susirasiu. Sėkmės Minaka...
  Tai buvo paskutiniai berniuko žodžiai. Aš dar ilgai laikiau pakabutį rankoje. Dar sykį stipriai apkabinau berniuką ir tyliai tyliai ištariau jo vardą. Po to mane vėl apsupo tamsa. Iš niekur vėl atsirado traukinys. Tik šį kartą jis lėkė dar greičiau. Man pasukti į kitą pusę pritrūko laiko.
  Aš pramerkiau akis. Į mane didelėm melsvom akim spoksojo Karin. Ji tyliai pasakė:
  -Minaka atsigavo...
2008-05-05 15:57
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-07 16:00
Vydė Brėkšta
Pritariu Rimai, šiam skyriui kūrinys visiškai netinka. Negana, vaikus linksmina Simpsinai, tikimonai, digimonai, siūlote jiems skaityti apie kūnus varstančias strėles? Kažkada skaitėme Brisiaus galą, Kliudžiau ir verkėme, nes buvo gaila, dabar patys siūlome vaikams priprasti prie smurto?.. Mintis kūrinyje yra, galima būtų plėtoti, kabino sakura, bet, jei galima, perdėkite į prozą arba fantastiką. Dar viena pastaba, na, čia tik mano nuomonė, jau jei esame lietuviai, kodėl kūriniuose renkamės užsienietiškus vardus? Turime labai gražių lietuviškų, jei norime išvengti štampų, galime parinkti tokius, kurie tiks ne tik Lietuvai. Atiduodame duoklę pasauliui, bet kas atiduos ją mums?
Nepykit, jei mano pasakiau ką ne taip, tai tik mano asmeninė nuomonė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-05 16:32
tolstanti
reikėjo fantastiką dėt čia juk pirmas blynas :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą