Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Henris jautė ritmingą savo širdies plakimą. Galvoje viskas ūžė, plakėsi mintys, dar tebeskambėjo Selestinos O‘Raili vardas. Jis pabandė suvokti kas įvyko- kažkas juos suparalyžavo ir atitempė čia. Kas nutiko būriui? Kur jis yra? Henris pabandė atsimerkti. Kūnas dar buvo sustingęs- jis nepajėgė pajudinti nė vieno savo kūno raumenėlio, kad ir kaip stengėsi. „Juk turi būti koks nors būdas iš čia išsikrapštyti“. Jis jautė raiščius ant riešų, kojų ir gerklės, tvirtai jį laikančius prirštą.
- pooene Vittksmitaeoe, aroe, viokaso aiškoes?
Kažkas kalbėjo. Tačiau kiekvienas žodis malėsi Henrio galvoje ir išsikraipydavo. Henris taip išgulėjo apie pusvalandį, kol pagaliau ėmė suprasti ką jie šneka. Jis, bejėgis ir beteisis, dabar galėjo tik klausyti.

- Gyvybiniai rodikliai normalūs. Jis jau  atgavo sąmonę, o dabar po truputį ima atsigauti ir raumenys . Ar suleisti dar  vieną injekciją, sere?
- Ne, Vitsmitai. Aš noriu su juo pasikalbėti. Ar jis mus girdi?
- Taip, pone. Kol  kas tai vienintelis dalykas ką jis gali padaryti.
-
Henris išgirdo sunkius žingsnius atėjančius link jo.

- Na, tai jei jis girdi aš jam turiu pasakyti, kad čia bus jo pragaras, kur jis sumokės už kiekvieną savo nuodėmę padarytą žmonėms. Jis nužudė mūsų tiek, kad aš jo nepaleisiu tol kol neišgausiu kiekvieno, nors ir menkiausio, jo atsiminimo apie Serką O‘Railį. - žemas bosas skambėjo Henrio ausyse- pirmą kartą jis girdėjo žodžius tiek pritvinkusiuus pykčo ir paniekos- Taip. Mes jam užkursim ugnį. Vitsmitai- kada jis atsigaus tiek, kad galėtų atsakinėt į klausimus?
- Už valandos, sere.

„Už valandos“- henris mielai palauks tą valandą. Gal tada jam pavyks išsiaškinri kas čia dedas. Kas gali taip nekęsti pono O‘Railio ir taip jo negerbti, kad drįstų grobti visą aukščiausios kvalifikacijos brydų būrį? Kas pajėgtų pagrobti ir sudoroti visą geriausių O‘Ralio brydų būrį...? Jis nerimavo.  Jis nieko nesuprato. Kur yra, kas nutiko, ir kodėl tas žmogėnas taip su juo kalbėjo. Paprastai visi su ni-7 Henriu kalbėdavo pagarbiai ir jis nesuprato, kaip kas galėtų drįsti kalbėti taip kaip tas žmogėnas.

Henris girdėjo spagsint mygtukus, stumdant kėdę, bet jam nepavyko nugirsti ko nors bent šiek tiek naudingo. Jis prarado bet kokią laiko nuojautą. Ta valanda jam atrodė lyg šešios. Laikas slinko be galo lėtai, tačiau Henris neturėjo kito pasirinkimo tik laukti. Jis jautė pamažu. atsileidžainčius akių ir gerklės raumenis- nebesijautė visiškai bėjėgis ir pažeidžiamas.

Tie patys sunkūs žingsniai, tačiau Henris girdėjo, kad tas žmogėnas ateina ne vienas. Jam atrodė, kad jų bus kokie  keturi, gal  penki.

- Na, Henri ni -7, ar jau esi pasirengęs kalbėti? Aš mandagiai reikalauju atsakyti.

Henris tylėjo.

-Vitsmitai?
- Pagal biologinius rodmenis jis turėtų galėti kalbėti. Galbūt ir regėti. Manau jis papraščiauisiai nenori...
- Mat kaip... nenori. Kapitone Henri ni-7, - Henris irdėjo kalbant vyrą kone prei pat jo ausies, tiksliau vos ne šaukiant- aš, šios draugiškai nusiteikusios kompanijos vadas, patarčiau jums tučtuojau pradėti bendrauti arba visa jūsų komanda, nežinanti nieko mums naudingoir todėl nelabai mums reikalinga, taps faršu laukiniams gvūnėliams. Tai kaip?
- Klausau ką turite pasakyti. - Henrio liežuvs malėsi. Žodžiai buvo nerišlus. Kaip jie taip gali? Visą komandą- Henris nemanė, kad tai buvo tušti grasinimai. Šitas žmogus, kad ir kas jis būtų, kalbėjo rimtai, o Henris negalėjo rizikuoti savo komanda. Jis pabandė atmerkti akis- tai nebuvo taip sunku kaip kalbėti, tačiau vaizdas vistiek liejosi. „ Keturi- aš buvau teisus... “
- Na va,  apie tokį bendravimą aš ir  kalbėjau. Patikėk, bryde, mums bus daug naudingiau bendradarbiauti. Tol kol turėsim bendrų reikalų, tol tu ir tavo komanda būsit gyvi.
- Kur jie?
- Patylėk gerbiamasis- čia klausinėju aš. Apie tavo komandą ir mūsų būsimus susitarimus aš pašnekėsiu vėliau. O pradžiai- aš juk mandagus žmogus- noriu prisitatyti. Esu Bazusas Trinas – gal netyčia atsimeni tokį?

Henrį sukaustė baimė. Bazusas Trinas buvo nuteistas mirčiai prieš penkerius metus, po O‘Railio nurodymų. Ni-5 komanda su Henrio prototipu ni-6 sutvarkė visą šį reikalą. Bazusas negalėjo būti šis žmogėnas- tai buvo neįmanoma.

- Bazusas Trinas buvo  nuteistas garbingųjų Pltutono aukščiausiojo teismo narių nutarimu mirties bausme prieš penkerius metus. Jis nusidėjo protėvių paliktai teisėtai tvarkai ir planavo sugriauti sistemą, palaikomą generolo O‘Railio.
- Ak šitaip viskas buvo nušviesta. Deja, bryde, aš nemiriau, o ta jūsų vadinamoji mirties bausmė, buvo niekas kitas tik  būdas išlaikyti visuomenę su privilegijuotaisias ir jų vergais. Protėviai mums šios tvarkos nepaliko. Ją sugalvojo tokie šunsnukiai kaip O‘Railis.
- Generolas O‘Railis rūpinasi tvarka, kuri geriausiai leidžia suvaldyti žmogaus prigimtį. Kitokia alternatyva neįmanoma.
- Generolas O‘Railis seka tironijos pagrindais, kurie jau seniai  turėjo būti sunaikinti. Žinoma, jei nebūtų tokių šaunuolių, kaip sąžinigieji, it šunys atsidavę brydai, taip ir būtų nutikę.
- Pone Trinai, gal eikime prie reikalo. Jis vitiek nesupras mūsų įdėjų- jis brydas. Jie užprogramuoti žudyti, o ne jausti.
- Dauguma taip, tačiau atsiranda išimčių. Sistemos klaidų. Dar kitaip- paprasčiausio broko. Vienus brokuotus brydus pastebi ir sunaikina, o kiti lieka nepastebėti ir puikiausiai tarnauja iki kol atsiskleidžia jų brokas. Tampa eiliniais, vadais... kapitonais. Ni-7 ar žinai kodėl tu dar  gali kalbėti ir mąstyti? Kodėl mes paprasčiausiai neišsiurbėm tavo smegenų ir nesužinojom to ko mums reikia? – Henris sustingo. Jis niekada nebuvo girdėjęs apie jokį broką- Teisingai, ni-7- tavo genetinis kodas nėra visškai švarus ir dirbtinis, kaip kad kitų brydų. Genas reguliuojantis paklusnumą tavo atveju yra brokuotas. Todėl mes tikimės tavo pagalbos – tu mums naudingesnis gyvas, nei miręs. O ir tau pačiam bendradarbiavimas su mumis atneš daugiau naudos.
- Pone Trinai. Atsiprašau, kad vėluoju. O, jis jau mato.

Henrio širdis nusirito į kulnus - tai buvo Selesta.

- Sere, fiksuoju adrenalino pakitimus kraujyje. Kiekis kraujyje nepaprastai pakilo.
- Savaime suprantama, Vitskotai. Ni- 7 juk pažįsta panelę O‘Raili. Selesta, deja tu jau viską praleidai. Bet nėra to blogo kas neišeitų į gerą – dabar mes bent jau žinome, kad neklydome dėl broko. Šiandien tiek, bryde. Vitskotai?
- Taip, sere.
- Suleisk dar viena injekciją. Aš noriu, kad jis būtų it bejėgis katinėlis. Bet tik tiek – ne daugiau. Tegu geba mąstyti- jam tiek užteks. Rytoj ryte aš noriu jo kalbančio ir matančio.
- Supratau.

Visi skubiai išėjo. Henris dar spėo suvokti, kad jie apie kažką kalba, tik neišgirdo apie ką. Užsiradė dyrys. Jis pirmą kartą atkreipė dėmesį į tai, kad jos labai skiriasi nuo tų kurias jam teko matyri iki šiol. Vitskotas jau paruošė injekcija. Mažas švirškštas buvo pilnas melsvo skysčio.

Henris stengėsi įtempti raumenis, kaip nors išsivaduoti, tačiau jaunas vaikinukas, Vitskotas, su panieka pažvelgė į Henrį,  smeidamas švirkštą į jo ranką, ir šypsodamasis sušnibžėjo:
- Iki rytojaus, prakeiktas bryde.
2008-04-20 19:56
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-21 19:58
kondensofkė
Jie užprogramuoti žudyti, o ne jausti.
nu tai va, mano galva, tokiu atveju jis turėtų ne nerimauti ar pan, o galvoti the target must be terminated :)) nu kažkas tokio. krč jis gi panašus į terminatorių, ane? o va paskui jau po truputį turėtų atsiskleist visi jo žmogiški bruožai, ty brokas.
nu bet čia tik mano nuomonė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-21 13:29
Flax
Neskubėk, paskaityk tai ką parašei keletą kartų. Geriausiai tai padaryti kitą dieną. Patikrink su klaidų redaktorium.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-20 21:58
Žalioji Žaloji
Taigi, atsiprašau už klaidas. Niekada nebuvau pasikausčiusi gramatikos kloduose... bet bandau kaustytis....
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-20 21:28
Valkas
Taigi, nei patiko, nei nepatiko, pyp pyp. Bėda tame, kad visas šmotelis tarsi išspaustas, lyg būtų rašyta apie nieką. O kur dar klaidos - viena ant kitos, viena po kitos. Baisu darosi.
Nors kartu ir įdomu - talento esama, tik juo beveik nepasinaudota. Lauksim, gal sekantis gabaliukas turės savyje ką nors tokio, kas prilygs pačio Flaxo darbams?.. =]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-20 21:17
Žalioji Žaloji
Nu gi pakomentuokit... Nuobodu? Tai ir rašykit- nuobodu, pyp. Patiko? Tai ir rašykit- patiko, pyp. Dar kas? Tai ir rašykit- dar kas, pyp. Nesikuklinkit, gi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą