Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







- Monika armonika!
- Lina purvina mergina!
- Baik, Monika!
- Ir tu.
- Aš baigiau.
- Aš irgi.
- Tai vėl draugės?                     
- Draugės!
Toks dažniausiai dviejų patrakėlių pokalbis. Greičiau ginčas, ne pokalbis. Jos visada tokios, visad pravardžiuoja viena kitą. Gerai, kad dar nesimuša.
- Lina. žinai ką aš sapnavau?
- Ne. O ką tu sapnavai?
- Žalią mišką. Tokį žalią, tankų, pilną gyvūnų ir paukščių. Ten skraido varnos, žvirbliai ir pulkai kregždučių. Mišku slankioja lapės, vilkai, slepiasi baikštūs kiškiai. Vidury miško auga dideli baravykai, tiltai gruzdų ir kelmučių, po beržais pilna raudonviršių.
- Gal ir pas mus miške taip?
- Kažin. Vakar buvau ir nieko neradau.
- O gaila...
- Geriau paklausyk. Tam miške medžių yra visokiausių. Pavyzdžiui: uosiai, alksniai, beržai, klevai, drebulės, ąžuolai. Tai lapuočiai. Sapne mačiau daug ir spygliuočių medžių: pušų, eglių, kadagių krūmų. Juose gyvena paukšteliai, vabalėliai, kirmėlytės. Po jų šaknim sau namus išsiraususios gyvatės, žalčiai. Medžiuose paukščiai suka lizdus. kažkur gilumoje vaikščiojo miško karalius Briedis. Šis žvėris turi ragus. Jo kailis rudas. Kitoje pusėje stovėjo stirnų šeimyna.
- Oho. Gal per daug apie gamtą prisikaitei...
- Nepertraukinėk manęs, Lina. miško šlaite buvo skruzdėlynas. Tai yra didelė skruzdėlių pilis, kurioje gyvena tūkstančiai skruzdžių. Žinoma, ten yra šimtai durų, šimtai kambarių. O kažkurio ąžuolo šakomis bėgiojo voverytė. Jos kailiukas rudas, nagučiai aštrūs, uodega pūsta. Voverytė renka grybus, kankorėžių sėklas ir riešutus. Minta kankorėžių sėklomis ir riešutais. Ji gyvena seno medžio drevėje. Bet labiausiai man įsiminė žaltys. Jis rangėsi lyg norėdamas pulti. Bet žalčiai geri. Jie yra labai panašūs į gyvates. Tačiau žalčius nesunku atskirti nuo gyvačių, nes jie turi šonuose geltonas „ausytes“. Jie maitinasi vabzdžiais, pelėm, varlėm. Žalčiai moka plaukti. Jie vasarą šildosi saulėje. Žiemą žalčiai įsirausia po kelmais ir miega. Senovėje jie buvo garbinami ir saugomi, valgė iš vieno dubens su žmonėmis.
- Su tais valgymais tai jau perdėjai. Taip nebūna... Ir  nebūtina, Monika, tiek girtis, aš ir taip žinau, kad  gamtą mokaisi geriau negu aš. Netikri tie tavo sapnai......
2008-04-10 22:01
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-15 21:18
agneee
Patiko iki kol Monika pradėjo savo sapną pasakoti :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-10 22:55
Troli_Mu _ _ _ _
Rašai. Kometuoji. Nervina.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą