Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kartais aš persirengiu valkata, suplyšę drabužiai, aklojo lazda ir sena skylėta kepurė, į kurią man praeiviai įdeda monetą vieną arba kitą. Vaikštau gatvėm nematomas, niekas į mane nežiūri, niekam aš netrukdau, manęs, galima pasakyti, nėra, net ir tie, kurie aukoja lyg prabėgdami įmeta gabalėlį metalo ir tolsta nuo manęs kuo toliau, vengdami neduok die susitikti su mano akimis ir išvysti ten žmogų, jiems geriau galvoti, kad manęs nėra, taip jų vidinis pasaulis išsaugo šventą ir neliečiamą ramybę.
  Kartais aš persirengiu turtingu miestiečiu, brangus kostiumas ir aukso grandinė ant rankos, aukščiausios klasės aristokratas, pasitikėjimo ir pranašumo pilnas žvilgsnis, o piniginė net plyšta nuo per didelio svorio. Tada aš vaikštau gatvėmis iškėlęs galvą ir visi su manimi sveikinasi, gerbia, kreivai šypsosi ir pavydi, kiti net blogo linki ir visaip sužlugdyti bando, bet aš turtingas, aš galingas. Vaikštau po puotas gausingai rengiamas mano sluoksnio žmonių, jos kartais netgi būna labdaringos, ten susitinku su draugais, geriu mažai, gal tik taurę kitą, ir labai daug šneku apie akcijų kurso svyravimus, apie perversmus ir senus nusistekenusius draugus, taip eina mano laikas, sunkiai dirbant, daug uždirbant ir dar sunkiau besiilsint.
  Kartais aš persirengiu jūreiviu, plaukioju vandenynais nuo vieno žemyno kito link, sutinku daug žmonių, kartais jie tampa mano draugais, turių draugų visame pasaulyje, kartais susitinkam, bet jūra man - namai, ten mane rasi visada, jei tik paieškosi. Uostas keičia uostą, taverna keičia taverną, nežinau, kodėl jūreiviai tiek geria, net ir tie, kurių namuose laukia žmona su vaikais, daug geria, mažai šneka, dažniau dainuoja, jūreiviai kartais linksmi žmonės.
    Kartais aš persirengiu poetu ne tapytoju, o kartais šiaip laisvosios pakraipos menininku. Dūsauju, žodžius dėlioju arba ant drobės teplioju, žmonės mane pripažįsta, gerbia už talentą ir gerus kokybiškus darbus, mano knygas išleidžia dideliu tiražu, o paveikslai visada randa vietą parodų rūmuose, o aš visada perkreipta kančios veido išraiška, blaškaus po gyvenimą ir ieškau įkvėpimo.
    Kartais aš persirengiu avantiūristu, nuotykių ieškotoju, merginų suvedžiotoju. Tada gyvenimas lekia nepermaldaujamu tempu, nuo ko nors bėgu arba ką nors vejuosi, visur dalyvauju, ant mano kūno nesuskaičiuojama daugybė randų, o kiekvieną rytą šalia manęs prabunda vis kita moteris, bet kas man, aš nugalėtojas, buvau visur, nei aukščiausias kalnas, nei mėnulis ar vandenyno dugnas man neatrodo per daug, man visad maža.
    Kartais aš persirengiu šeimos žmogum. Su visais privalumais. Turiu žmoną. Du vaikus. Dirbu daug ir sunkiai, žmona gera: namai švarūs ir vaikai prižiūrėti, ir mokyklą lanko, o ir mokinasi neprastai. Savaitgaliais važiuojame prie ežero, ten aš su sūnumis žvejoti vaikštau, ir jiems, ir man tai patinka. O geriausios yra Kalėdos, prie šeimyninio židinio pas mamą kaime, kartu su broliais, seserim ir jų vaikais, didžiulės mūsų šeimos tuomet susilieja į vieną ir nedalomą.
    Kartais aš tampu dainininku, tikru asu, pop žvaigžde, mylimu merginų ir įžymiu, man siunčia laiškus žmonės, prisipažindami meilėje, o aš jų net matęs nesu. Daug keliauju, visur mane sutinka šiltai ir apgyvendina geriausiuose viešbučiuose su aptarnavimu į numerį ir šampanu. Siunčiu mamai laiškus ir dėkoju.
  Kartais aš persirengiu žmogumi…
2002-05-15 16:48
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 23 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-10-25 21:32
baklazanow
labai idomu. tikrai saunu. net nezinojau, kad tokio esama, o pabaiga man primine mano vieno kurinio. ;)
5 ir i megstamiausius. ka gali pasakyti paprastas zmogus, kokia kritika, apart- MAN PATIKO?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-06 22:17
ruda
paskutine eilute labiausiai patiko:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-06-14 16:11
viena skruzdėlė
nepaisant pateikto tradicinio "visuomenes pozhiurio" i valkata, turtuoli, pop zhvaigzhde, mielas tekstukas:). 'jureiviai kartais linksmi zhmones' - gerrai:). tik ateichiai, - 'kokybishkas' taisytinas i 'geros kokybes', nes kokybe nera nei gera, nei bloga pati savaime, - chia vertalas ish rusu;]
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-06-04 20:08
Blindfold
Duodu aksciausia bala, uz paskutine kurinio eilute. Nors kita vertus, be viso kurinio ji nebetektu savo prasmes.. Anyway, l. patiko.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2002-05-16 09:54
pravalus fainus
..kilo tik tokia mintis: "gerai, kai gali persirengti kuo panorėjęs...". Gal pernelyg tiesiogiai viską supratau...gerai, kad kai kurie, nepriklausomai nuo aprangos, yra žmonės...:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą