Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Saulė
mūsų didelė Saulė
čia nebuvo niekada Šviesos per
maža

Tavo lūpom pripėduota
Žemė
virto Tavo
Džiaugsmo prigimtim
antrąja
ir prakiuro
lietūs
akmenis Dangus
išglostė

Liūdesio
gaiva

po
Pasaulinio
jau antrojo -
dvikojų
fiestos

Ji nebuvo niekada maža...

_____________
2008. 03. 02d.
2008-03-02 00:59
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-03 15:36
Crysta
Forma, mano manymu, kiek nesišbaigta, pasikartojantys Tavo lūpom/virto Tavo stringa. Bet šiaip, nuotaika sukurta ir tikrai nuteikia gaiviai. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-02 22:45
vejasplaukuose
idomios mintys, patiko išireiskimas: tavo lūpom pripėduota žemė
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-02 17:40
Lugnis
taip, kai karas baigiasi, tada džiaugsmas nuo gyvybės, kuri ir taip buvo.
juk į karą yra sudėta viskas - kas pasiekta, sukaupta, visos žinios žmonių, žmonijos veikloje per šimtus tūkstančius metų. yra dar toks posakis, po švenčių "kaip po karo...".
Tada džiaugsmas nuo lietaus, pliaupiančio per kaklą tekančio, gaivaus o paskui vaivorykštė, dykai, ir gali žiūrėti džiūdamas saulėje, nieks nenušaus, bombardavimas neprasidės. ir vėl po truputį įsisiūbuoti iki bakteriologinių ginklų kūrybos... nu jei trečia fiesta būtų, tai kažin, šiaip jau ir planeta vidinė iš keturių saulės sistemoje yra trečia Žemė. "ar būtų odžių džiaugsmui, tikriausiai jau išmoko žmonija pamokas, kad gal ir nebūtų. Ir horoskopų ir kineskopų, ir eilių ir dainų.... ir dvasinio kelio kiekviename individualiai.
O saulei kas, ji yra, ar karas ar taika, ji tą patį šviečia. Šviesa ir tamsa - (erdvė) jos tos pačios.

ačiū, begemotas nėra rasos gėlė, labai gražus nikas jūsų šiandien, bet jis turi ir augalo, jei turi begemotas plaukelių - tai žolė, o jei dar pakaista, tai žinok ir rasos turi...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-02 16:41
begemotas
Neperkrautas, gaivus, šviesus dvelksmas, prisiminiau Odę džiaugsmui.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-02 11:41
Lugnis
poezijos neišgelbėsi - ji yra; kam kame, o kam ir nėra. (tai priklauso nuo kiekvieno filosofinės išminties.)
ačiū. Už klaisimą ne klausimo formoje luana stebule.
dėkoju, kad skaitote. (eilėraščiam niekas negresia, jie tik interpretacijos pasaulio, ir jei nebūtų kam interpretuoti, tai `/p o e z i j a/ - /g r o ž i s/, su visais fizikos mokslo nagrinėjamais d ė s n i a i s/ - išliktų.
dėkui, kad skaitote, S1n1; ir kad atsiliepiate.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-02 11:22
S1n1
"po
Pasaulinio
jau antrojo -
dvikojų
fiestos " - puikiai išreikšta, išgelbsti eilėraštį.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-02 11:05
Lugnis
O Biblija kiša savo - tačiau čia juk interpretavimas - Žemė - tai vienintelė planeta Saulės sistemoje, kuri yra rojumi - principe - kurioje gali gyventi dvikojai ir kelia savo fiestas, o jau žvėrys ir paukščiai, žuvys ir medžiai, yra sukurti - JIEMS. dar nei viena gyvybės forma šiems dvikojams grėsmės savo veikla nesukėlė, nei meškos, nei rykliai, nei žiogai nei vabalai. Ir vienintelėje Žemėje laikas eina taip (apsisukimas apie saulę) kad yra septynios dienos - savaitė. O metai ciklas padalintas į keturias dalis, planetos apsisukimas apie Saulę.  Kaip ir kitų planetų. tai gi kiekviena planeta apsisuka per skirtingą laiko tarpą TĄ CIKLĄ.
ŽEMĖJE ROJUS. Rojus - šią sąvoką žinome iš biblijos, gal jos mums visai neprireiktų - rojus... na dvikojai visatoje gali gyventi savo amžinąjį gyvenimą - neišnykti kaip rūšis, TIK ŽEMĖJE, tame atstume tarp saulės kurį turi - t.y. savaitė septynios dienos. ir kelti fiestas, sprogdinti atomą, gyventi taikos laiką - laisva valia rinktis, tik žmonijai, ne vabalijai, grybijai, medžiai (augalijai) ir t.t.
ir ta Žmonija ir visa gyvybė čia - tik DEGANT SAULIAI. jos dydis (skersmuo - žvaigždė... ) išlaiko visą planetų sistemą, kurios taip pat tarpusavyje sąveikauja, ir tai veikia Žemę, kad ji yra tokia kokia yra - žalia, su gyvybe. Užgesus Sauliai, Palmira nesudarytų nei vieno horoskopo, nes nebūtų nei kam sudarinėti, nei kas sudarinėja,  sąveikaujant planetoms, ir darant  poveikį tokį tai ir tokį esantiems ŽEMĖJE  (horoskopų, kiekvienam skirtingų, priklausomai kur planetos ir kaip išsidėstė, gimus, kad ir JŪMS, tam tikroje vietoje, tam tikrą valandą, minutės, sekundės,  diena, mėnesis, gimimo metai - sąveikauja) kurie yra asmeniški - su asmeninėmis kosmogramomis, tačiau savaitė yra - septynios dienos. Šiame rojuje.

SAULĖ, Tai vienintelis šviesos ir šilumos šaltinis, be kurio nebūtų visų kitų - ŽEMĖJE - kad čia būtų rojus. kuriame gali pažinti, šviesą ir tamsą, septynių dienų savaitę, ir sužinoti, kad metai, tai ciklas metų laikų, kol planeta apsisuka apie saulę; jei būtumėte  Jupiteryje ten para (planetos apsisukimas apie savo ašį - 9, valandos 55 minutės. - tai Jupiterio para, galima paskaičiuoti, tik gyvenant rojuje - ne Jupiteryje, o žemėje, todėl skaičiuojame žemės atžvilgiu, Jupiterio parą; Žemės para - 23 valandos 56 minutės; Jupiterio para skaičiuojame žemės atžvilgiu; Rojų ir apie tokį tik rojuje ir sužinojome. Būdami žmonėmis, Keliame fiestas, ir joksai dievas nesirinks tai už mus, yra VALIA laisva. Kol Saulė dega ir plečiasi; (kažkada ji prarys savo sistemos planetas vidines, tarp jų gali būti ir Žemė. o dar kažkada užges, mokslininkai ROJUJE sako.)

TAI POEZIJA - trumpa ir talpi. ;
KURIOJE niekur nėra paneigta, kad asmeniškai kiekvienas turi savo rojaus sampratą,(apie kurį sužinojo gimęs Žemėje, "po Saule")  tik žino -  Rojus, tokį žodelį  kiekvienas, ne iš savęs. (apie tai čia nerašoma) 

Labai talpus kūrinys.

ačiū. mes susirašinėjame Rojuje - Žemėje, Saulės džiaugsmo antrojoje prigimtyje; (dar yra šviesa ir šiluma, viename) Žemė Gyvybė, kuri gali ir Mėnulį nudaužti, ir Žemę susprogdinti, Veikti Saulės sistemoje palydovias.
:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-02 09:48
indulgencija
kiekvienas turi savo ROJAUS sampratą...gerai,gal
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą