Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vasara. Penktadienis. Eilinė varginanti popietė darbe. Kepinant saulei dirbti, o tuo labiau kažką protingo nuspręsti buvo baisiai sunku. Bjauriausia, kad ateityje nesimatė nė mažiausios perspektyvos bent menkiausiam pasikeitimui Ievos gyvenime. Dalykinis kostiumėlis jai buvo kažkoks nesusipratimas esant tokiam karščiui biure, kuriame neveikė kondicionierius, o aptarnaujančios firmos darbuotojai neskubėjo atvykti sutaisyti gedimo. Pavaldiniai vaikščiojo apatiški, kiekvienas galvodamas apie tai, kaip greičiau užvėrus biuro duris ištrūkti į užmiestį.
Ieva trumpam nustojo monotoniškai stuksenti kompiuterio klavišais, o jos žvilgsnis nukrypo į tolį pro kabineto langą. “Viskas, daugiau taip neįmanoma, - pagalvojo ji, - nuo pirmadienio išeinu atostogų. ” Ir nors jos viduje kirbėjo abejonė, kaip be jos spręsis verslo reikalai, iš akių buvo galima matyti ryžtingą nusiteikimą. Ieva jau keletą metų nebuvo atostogavusi, nors ir leidybos verslas sekėsi neblogai, finansinių išteklių visuomet pakako, jai visuomet pritrūkdavo laiko ar noro atitrūkti nuo darbo reikalų. Tuo labiau, kad jos gyvenime nebuvo vyriškio, su kuriuo galėtų leistis į kelionę ar šiaip maloniai leisti laisvalaikį, o ji nebuvo iš tų moterų, kurios stačia galva leidžiasi į meilės romanus su pirmu pasitaikiusiu, bent menkiausią dėmesį parodžiusiu vyriškiu. Anksčiau buvusios artimos draugės dėl pasikeitusių aplinkybių, greito gyvenimo tempo, šeimos reikalų paskutiniu metu buvo atitolusios, panirusios į savo problemas ir bendraudavo paviršutiniškai telefonu aptardamos bendras naujienas, ar susitikdamos gimtadienių vakarėlių metu ar šiaip kokia svarbesne proga.
Daug nedelsdama mergina atsivertė žinomos kelionių agentūros interneto puslapį ir paspaudė nuorodą į paskutinės minutės pasiūlymus. Tarp keleto įdomių pasiūlymų ji susirado tinkamą kelionės datą. Kaip tik sekmadienį buvo numatyta kelionė į Paryžių. Verslo kelionių metu ji buvo aplankiusi nemažai Europos miestų, tačiau Paryžiuje jai dar neteko būti. Kelionė buvo numatyta autobusu, ir Ieva pagalvojo kad taip keliauti bus sunku, tačiau gal būt įdomu ir net šiek tiek egzotiška, tuo labiau, kad verslo reikalais visuomet keliaudavo lėktuvu. Taigi buvo nuspręsta ir jai pačiai šiek tiek netikėta – Paryžius!
Paskambinusi į kelionių agentūrą ir suderinusi kelionės detales, ėmėsi skubių nurodymų biure. Bendradarbiai buvo nustebę dėl jos pareiškimo apie poros savaičių atostogas be mobilaus telefono, nešiojamo kompiuterio, nes buvo įpratę apie Ievą galvoti kaip apie moterį, neturinčią asmeninio gyvenimo, pirmenybę teikiančią darbui.
Grįžusi į savo viengungišką jaukų butuką, nusprendė užkąsti, tačiau atsidariusi šaldytuvą pamatė, kad jis beveik kaip visuomet tuščias, išskyrus “Wiskas” skardinę ir seniai sudžiūvusio sūrio gabalėlį. Taigi pamaitino tik savo katiną ir nieko nelaukusi pradėjo krautis lagaminą. Pradariusi drabužių spintą suvokė, kad ji pilna griežto stiliaus, panašios spalvinės gamos kostiumėlių, palaidinių, suteikiančių pasitikėjimo darbe, tačiau visai netinkamų atostogų kelionei. Taigi sekanti diena praėjo vaikštant po drabužių parduotuves, į kurias anksčiau neužsukdavo, mat paprasčiausiai jos prekiavo ne jos stiliaus drabužiais. Ji nustebo pamačiusi save veidrodyje su drabužiais, kurie paryškino jos gražią liekną figūrą bei visus jos privalumus. Apsilankiusi grožio salone iš dalykiškos moters griežta šukuosena virto mergina su lengvabūdiškai išsisklaidžiusiomis šviesiomis garbanėlėmis, įrėminančiomis taisyklingų formų veidą, ir jau vien nuo to pasijuto laisvesnė ir pakylėta.
Taigi pagrindiniai paruošiamieji darbai buvo atlikti, beliko tik kam nors atiduoti pasaugoti katiną. Nors ir sunkia širdimi, bet nunešė jį gretimame bute gyvenančiai kaimynei. Ši, žinoma, tokia staigmena nelabai apsidžiaugė, tačiau užsiminus apie po kelionės kaip atlygį laukiantį prancūziškų kvepalų flakonėlį per daug neprieštaravo.
2008-02-19 14:30
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-19 17:45
johny rubber
pats pavadinimas blankus.
toks nuoviras haha
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą