Rašyk
Eilės (78152)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Nepraėjo net ir pusmetis, kai jo gražioji fėja pastebimai pasikeitė. Išvaizda - ne vidumi. Kaip čia pasakius, į gerąją pusę, ar ne. O atsitiko taip, kad po daugybės karštų meilės naktų užsimezgė gamtos stebuklas - nauja gyvybė. Iš pradžių Livija nebuvo tikra, ar rytiniai pykinimai, žvėriškas raugintų agurkų poreikis yra simptomai, ar sutapimai. Bet, Liviją išklausęs daktaras nusijuokė ir lakoniškai konstatavo šį džiaugsmingą faktą:
- Jūs nėščia.
Tyla. Vienas, du, trys, keturi, .... Plati kaip dykuma damos šypsena, tiesa, ne geltona kaip smėlis, o balta kaip perlų vėrinys, atspindėjo jos nuotaiką, kuri buvo pakili. Livija nesitvėrė savo vietoje, ir linksmai atsisveikinusi su daktaru išlėkė pradžiuginti savo mylimojo. Kiekvienas vedęs vyras, dar neišsikraustęs iš proto ir neperpildęs savo seklios kantrybės taurės, įsivaizduoja akimirką, kai žmona praneš esanti nėščia. Na, gal ne kiekvienas. Bet tie, kurie nori pratęsti savo didžiulę, kilmingą ir garbingą giminę, tai tikrai. Galvoja, galvoja kaip bus nuostabu tai išgirsti, kaip deramai pamalonins savo brangiąją už šią nuostabią naujieną. Tikisi, kad gims berniukas.
  Taigi, grįžusi žmona iškilmingai pareiškė vyrui apie svarbų gyvenimo įvykį ir vaizdingai nupasakojo jų laukiančios ateities viziją. Viešpatie su viešpačiukais, atrodo, kad ji per dienas nieko neveikė tik planavo vaikučio kambario apstatymą, drabužėlių spalvas ir kokių grūdų košėmis jį maitins. Larsas į tai žiūrėjo su nuoširdžia šypsena ir giedriu veidu. Dabar, praėjus dvidešimt šešeriems metams, prisiminęs tikrai galiu tai vadinti šeimyninio gyvenimo idile. Tačiau grįžkime laiku atgal.
Buvo likusios maždaug trys savaitės iki gimdymo. Gyvenimas Alriksonų troboje virte virė, atrodė, kad pati Žemė pradėjo greičiau suktis ir laikas greičiau eiti. Šurmulys, bruzgesys, Larso motinos graudenimai, tėvo padrąsinimai, praktiški patarimai ir, žinoma, draugiški paerzinimai tėvystės tema vis dažniau netildavo šiuose jaukiuose namuose. Džiaugsmingo alaso buvo pilni visi kampai ir kertės. Laikas tirpo kaip sniegas pavasarį. Ir štai pagaliau atėjo lemtingoji diena.
2008-02-07 21:48
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-02-07 18:54
Netipiškas Individas
Plati kaip dykuma damos šypsena, tiesa, ne geltona kaip smėlis, o balta kaip perlų vėrinys, atspindėjo jos nuotaiką, kuri buvo pakili.- labai žavingas sakinys. Kaip pradžia tęsiniui, tikrai gera. Visgi, paskaityk kmentarą pirmoje dalyje;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-04 13:11
revision
Man kažkodėl pritrūko siužetinio kabliuko. Gal todėl, kad tai tik maža dalis viso siužeto, kurį turi galvoje, popieriuje ar kažkur. O šiaip- vaizdinga.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-08 13:52
Homem Aranha
johny rubber, jus teisus, cia nera uzbaigta :) Knygas skaitau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-08 01:28
johny rubber
kvepia neužbaigtumu
patarciau paimti breika ir paskaityt knygu
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą