Rašyk
Eilės (78154)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Knyga - moteriškos giminės!

Ketvirtadienis. Lova apversta knygomis. Gal geriau ten ne tik knygos prisiglaustų? Tiek to. Knyga - taip pat moteriškos giminės. Smagu atsiplėšti nuo didžiųjų civilizacių ir prisiminti pagrindinę meilę - rock    music

Noriu pacituoti apie rasyk. lt atrastas mintis. Štai viename tome radau:

„... graikų rašytojas Eforas užsiminė apie keturias barbarų kategorijas - keltai, skitai, persai, libiai“

Ar mes, lietuviai esame iš barbarų, ar iš kilmingų? Jei iš klajoklių, tad kokių? Bet tiek to. Gal kitą kartą...

Isaacas Tigretas ko gero puikiai išmano ir apie Senovės Romos kovas su laukiniais. Bet šiam vyrukui ne tai rūpi. Isaacas 1971 metais Kalifornijoje atidarė pirmąją pasaulyje „Hard rock cafe“

Tais pačiai metais, Londone, Old Park Lane gatvėje įkurtas pirmasis šių kavinių tinklo restoranas Europoje. Savo gitarą ant sienos per atidarymo vakarėlį pakabino Ericas Claptonas. Peteris Townshendas iš „The Who“ atsiuntė instrumentą su užrašu „Mano neblogesnė už jo. Su meile, Pete'as“

Taip prasidėjo relikvijų kabinėjimai ant sienų. Na, tų kavinių visame pasaulyje virš šimto yra,  ir ne taip jau svarbu - Honkonge kabo tikra Hendrixo gitara, ar kopija? Užveda - idėja, nenutrūkstantis ir aktyvus hipiškos kultūros gyvenimas.
Londono Hard rock cafe keturias dienas per savaitę organizuoja ekskursijas į garsiausių roko žvaigždžių namus, Abey Road garso įrašų studiją. Po remonto Londono HRC vėl vyksta koncertai, roko dievų džemai.

Hard rock cafe tinklo saugyklose mūsų planetoje sukaupta 70 000 eksponatų - gitarų, mušamųjų, fortepijonų,, automobilių, etc.

Artimiausias HRC veikia Stokholme. Šis restoranas įkurtas 1985 metais, yra ištaigus, solidus, konservatyvus. Jame iki 300 vietų. Paryžietiškas atvėrė duris 1991 metais. Iš gatvės atrodo kukliai, o viduje - labai spalvinga, modernu ir lengvabūdiška. Prieš dešimtį metų tame pačiame pastate veikė Lietuvos atstovybė. Prancūziškame Hard Rock Cafe - 21 ekranas, salėse gali linksmintis 450 žmonių. Amsterdamo kavinės langai milžiniški - puikus vaizdas į kanalus. Rengėjai reklamoje juokauja:

Jūs čia taip gerai praleisite laiką, kad nustebsite, jog tai legalu!

2003 metų rugsėjo 17 dieną Maskvos Arbate buvo atidarytas antras didžiausias šio tinklo restoranas Europoje. Talpina iki 500 lankytojų. Keturiuose aukštuose - intensyvus judesys. Koncertai vyksta kiekvieną savaitę.

Apie Berlyno ir Čikagos Hard rock cafe jau rašiau. Šių metų pavasarį Jungtinėse Valstijose startuos Hard Rock pasilinksminimų parkas a la disneilendas. Ten galės kasdien apsilankyti 30 000 fanų su savo žmonomis, vaikais, draugėmis ir anūkais. Juos vilios atrakcionai, koncertai, parkai, muziejai, parduotuvės. Madride, Čikagoje, Niujorke, San Diege ir dar keliuose miestuose jau veikia Hard Rock viešbučiai, kazino. Nieko nestebina Hard Rock poilsiavietės, kooperatinių namų rajonai.

1989 metais Isaacas Tigretas pardavė Hard Rock cafe tinklą kitiems turtingiems pasaulio  piliečiams, o pats ilgą laiką meditavo Indijoje, kol sumanė įsteigti „House of Blues“

Tai kuklios, paprastos daržinės ir modernaus ištaigumo lydinys. JAV jau veikia dešimt tokių klubų. Tigretui greitai 60 metų, bet jo tinklo bliuzinėse aikštelėse koncertuoja visi - nuo pank roko, hiphopo chuliganų iki country žilagalvių dėdulių.

Isaacas atrodo kaip rokenrolo fanatikas, o galvoja lyg madų diktatorius iš Madisono aveniu. Vien Los Andželo „House of Blues“ duoda jam kasmet apie 20 milijonų dolerių pelno. Tigretas nori bliuzą iš girtuoklių landynių perkelti į repektabilesnes vietas.

Kažin ar Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose turėsime savo „Hard rock cafe“? Net Helsinkyje subankrutavo, Osle, kiek žinau veikia, bet ne itin populiari.
O gal? Gal Lietuva bus traukos centras? Pasaulyje yra ne tik septyni didieji stebuklai. Ir ne tik senovės Graikijoje ir Romoje buvo puoselėjama kultūra.
2008-01-31 17:44
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-08 09:28
Passchendaele
Koltraniškai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-05 23:32
Aussia
O šios mintys geros laabi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-05 23:31
Aussia
Neburbėkit,Hari,o rašykit:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-02 04:00
haris
Nu kas ateis i kavine valgyti uz simta litu?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-02 03:59
haris
Man visai nerūpi ytaikyti į esė ir gauti troike. ar dvoike. man rūpi prabilt tonu, koks man pačiam konfiguruotų. nes mano skonis yra pats geriausias, nes aš turiu pačią fainiausią meilužę, pačia gražiausią ir protingiausią dukrą kuri studijuoja Niujorke psixologiją ir bus trečios kartos rašytoja/žurnalistė ir išlavinau skonį iki tokio lygio, jog man pačiam labai sunku sau ytikti, po velnių. tik gailiuosi, jog per daug esu tolerantiškas, kitaiP siūsčiau durnius/es on the Dick
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-01 23:24
Rudenė
Šaunuolis!Rašykit,rašykit ir kavinę atidarykit Kaune Ąžuolyne prie  Viešosios Bibliotekos,kur
buvo šokių aikštelė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-01 21:22
TKG II generacija
nei šis nei tas. ta prasme, tai nėra esė. straipsnis - žinoma, bet ne esė. pradžia, pabaiga, vidurys visiškai nesurišta (nesusieta, jei norite). jei nagrinėjate temą "ar lietuvai reikia hard rock cafe" ar pan tai ir nagrinėkite. ten, kur straipsnis tai lyg ir nieko, normalus pasakojimas su lietuvos žiniasklaidai būdingu nuobodžiu tonu, bet, visgi apie HRC, visgi apie pozityvų reiškinį. bet tada keisk pradžią ir pabaigą, rokeri. o penketu čia nė trupučio nekvepia, tik nereikia įsižeidinėt ar rašyt man grasinamų žinučių, čia tik subjektyvi nuomonė, kitiems gal kitaip atrodo (o taip gi ir yra, žiūrėkit kaip tie penketai žiba)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-01 20:05
ex promtu
nežinau gal mano žinios apie esė kiek pasenusios, bet esė laikyčiau kelis pirmus sakinius, ir kelis paskutinius sakinius. visa kita- žurnalistinis aprašinėjimas. nesakau, kad neįdomu, bet
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-01 19:36
haris
Luana, placiau paaiskinkit savo istorinius pasisakymus, please. o agricola neteisus. pvz., Liepojoje yra "Latvijas pirma rock cafija', buvau ten. Tai neblogiau nei hard rock cafe. tikrai. ir ten yra ir mūsų pop žvaigždžių regalijos. berods ketvirtame pop aukšte - yra stalelis su ericos jennings atvaizdu ir dar keli iamžinti, nepamenu jau kurie. reikes vel nuvaziuoti, gal ir radžį idėjo. o kodėl ne. visus žanrus galima pagerbti. reikia tolerancijos. tik popsistai ar turetu tolerancijos, jei darytu savo kavine, tai kokiu "bix" ar "mountainside" nepatalpintų ko gero.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-01 09:31
indulgencija
O kur vanduoliai? Karalius Margeris 196-168 m.?Penkiu tautu sajunga, iamzinta sidabro plokstese? Narsusis Genciarikis gal ir uzkariavo Roma, issilaipino Afrikoje...O Gintaro kelias ?ir t.t. Kiekvienas nykstukas turi mlzino ambiciju...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-01 08:53
agricola
Baik hari, lietuvoj reikia atidaryti Hot pop cafe, su radži padži meirūnais ir kt. vaiduokliais vat pelno būtų, o tu užsisvajojai...už drąsą mąstant apir Lietuvą taip gerai...5+
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-31 18:17
begemotas
lietuva drąsi šalis.......
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą