Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Ji visada būdavo ten, visada. Vėl regėjau prieš save tą didingą statinį. Lengvai suknelei plazdant apie kojas Jis atrodė dar labiau akmeninis. Stovėjo galinės sienos nišoje ant pakylos, o tokių pat, iš akmens skaptuotų laiptų platumas vedantis link Jo, trupino mažas moterų figurėles. „Drugeliai, tai tik drugeliai“ suvirpėjo mano lūpos, bet tu nepamatei. Stebėjai tas moteris, tą kvailą žaidimą  lyg būtum dienos karalius. Gal ir buvai.., bet aš žinojau, kad Ji yra karalius -  sėdinčioji tenai.

        Moterys įbėgdavo, užtrukdavo keletą akimirkų ir vėl išnerdavo plazdendamos apdarais. „Drugeliai, laimingi drugeliai, galvojantys, kad čia pieva“. Vienai užsidarius, suknelės kraštas liko kyšoti – melsvas organzos debesėlis... Man pasidarė silpna, pajutau kaip tuoj išrasos nosies galiukas ir aš nugriūsiu.

        „ Einam“, - linktelėjai galva Jo pusėn ir aš įsikibau į parankę tik todėl, kad išsilaikyčiau ant kojų. Alkūnės šiluma nuėmė silpnumą – supratau kur einame. Nebegalėjau stabdyti tavęs, nežinojau žodžių, kuriais galėčiau tai padaryti. „Tai tik akimirka, tik viena akimirka, šypsokis, “ – kartojau sau ir šypsojausi. Mes ėjome pačiu viduriu ir visi skyrėsi į šalis, kojos prisiminė laiptus, tuo metu tai gelbėjo.

        Kai pasiekėme Jį, keletas ten buvusių moterų prasiskyrė ir tu pasakei: „Žinote, mano žmona tai daro“. Jos visos pražydo kaip pienių laukas laukiantis drugelių kojyčių ir aš nusišypsojau plačiai ir meilingai – negalėjau gąsdinti tų moterų. Privalėjau įžengti tenai. Tuo tarpu kažkas dar buvo viduje ir tas trumputis laukimo sąstingis tapo  prieš akis prabėgančio gyvenimo vaizdais. Visi vaizdai siejosi tik su Juo.

        Prisiminiau skausmą, visada pirmiausiai būdavo skausmas. Begalinis, smaugiantis, šaltas. Po to  - dvasinė mirtis. Tada kiekviena iš mūsų išslinkdavo paslapčia, išbėgdavo rėkdama ir daužydamasi, arba išeidavo lyg niekur nieko ir perbridusi visą tamsią naktį atsidurdavo čia, prie šios šventyklos durų. Jis buvo išganymas, Jis buvo tai, ko nori dvasiškai mirusi moteris. Prisikėlimu mes netikėjom. Jeigu nors viena iš mūsų būtų tikėjusi prisikėlimu, būtų plyšusi iš beviltiško sielvarto dar  nepasiekusi kokono.

        Ji visada būdavo ten. Ji buvo išganymas ir palaima. Mes atverdavome savo kapo duris, įeidavome ir apkabindavome Ją. Vietos buvo mažai, bet ne dėl to prisiglausdavome prie Jos tvirtai, visu kūnu. Sąmonė pamažu iškeliaudavo.

        Tai buvo ciklo dalis. Nelabai gerai žinau, kas įvykdavo po to. Galbūt kiekvienai skirtingai. Aš pradėdavau girdėti kažką panašaus į melodiją. Kažkas niūniuodavo pasąmonės gelmėse, paskui persikeldavo į sapną drauge perkeldamas ir mane, ir tada pabusdavau. Pabudimo akimirką nespėdavau pajusti Jos, nes iš karto rankos lyg besiskleidžiantys žiedlapiai stumtelėdavo duris ir gyvybingumas sugrįždavo.

        Žinau, kad būdavo tokių, kurių ciklas nutrūkdavo, bet neturiu nė menkiausio supratimo kaip tai atsitikdavo. Ir tai savaime suprantama – juk manęs niekas neišnešė iš kokono baltu veidu ir marmurine širdimi. Jas laidodavo pievose tarp žiedų ir sakydavo, kad iš prigimties buvę labai nesveikos, bet aš žinojau, kad tai netiesa. Žinojau, kad jų numarintų sielų kūnai, kažkokiu tai būdu pasiekdavo tai, ko tą akimirką trokšdavome visos. Žinojau, kad tai Ji įvykdydavo jų norus, tik nežinojau kaip ir kodėl. Gali būti, kad kada nors sužinosiu.

        Tai kas visada būdavo palaima, dabar tapo sunkiu išbandymu. Tie visi  kvaili žmonių atrakcionai.. -  sutikau užsukti čia tik dėl tavęs. Nesitikėjau, kad užsimanysi jog tai padaryčiau. Visos tos moterys buvo tik imitatorės. Aš taip pat, šiuokart. Žinojau, kad Ji ten yra, jos – ne.

        Durys atsivėrė ir aš įėjau. Iš karto visas šaltis iš kojų ūžtelėjo aukštyn ir smogė į gerklę. Neįsivaizduoju, kokio dydžio tada turėjo būti mano akys. Vietos kaip visada buvo labai mažai. Prisiplojau nugara prie durų kiek tik įmanoma, kad tik neprisiliesčiau Jos (aišku, jeigu patekus į vidų, duris dar buvo galima vadinti durimis). Vienintelis dalykas išlikęs iš ciklo buvo tamsa. Gyvybingumas tapo prakeiksmu – pajutau, kad galiu išeiti pražilusi ir visas mano pasiaukojimas šiandienos atrakcijai nueis veltui.

        Šviesa sprogo iš už nugaros ir vieną akimirką pamaniau, jog matau Ją – Juodąją Mirtį subėgančią į galinę sieną piktu nevilties atodūsiu.

        Tu plačiai šypsojaisi lankstydamasis į visas puses, aš įstengiau tik šypsotis ir pažinti laiptus. Kai vėl atsidūrėme prie šventyklos durų, paklausei: „Tokia karšta diena, gal nori atsigerti ko nors su ledukais? “
        Mano stuburas dar tebebuvo apkibęs ledukų plokštelėmis – norėjau kuo greičiau išvysti saulės šviesą. Žengiant per slenkstį privertei mus atsigręžti: „Koks didingas ir tobulas statinys.., mieloji, ar jums tikrai saugu ten? Na žinai.., jūs visada einate ten tik kai norite atsinaujinti?.. “
        „O taip, mielasis, tai tik žaidimas. Beveik kaip šiandien“.

        Ji visada yra ten, visada. Tai buvo vienintelis dalykas, kurio tau nesakiau.
2007-11-27 10:49
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 19 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-10 22:29
Nuar
Jei boba rašytų, kūrinys būtų apie meilę. O čia apie nieką.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-07 15:22
Skurdukas
O aš turiu apie Džekutį, kiba įmesiu į žinutę, bet ten Džekutis drūčiai kenčia. o šis joo, jo, mun tink.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-05 10:06
Plogutits 518
:)Čia mana boba rašė, dėl tą bobiškai atroda, liepiau jai parašyt, kad nesėdėtų amžinai prie puodų..kiek gali gyvenc su tokia:DD Kartais akmenius atrodo tiesiog akmeninis, o kartais..kai tenka in jį įeiti ir užsidaryti ir pajusti viską, ką te tenka pajusti..tadu jis atrodo daugiau akmeninis, negut kitas daiktas..nu tipo su tapo teip pat akmeninis daiktas..Nu du akmeminiai daiktai ant stalaus, sakykim guli, ir vienš kaži kodėl atroda labiau akmeniniuš nei kitš..nors abudu iš to pačiaus materiolaus..nu kartais teip atroda..A da pasvarstom??? - Nu pvz. megztuka..viens tik pažiūrėjus atroda ne vilnoniuš, norš būna vilnoniuš, o kits iš kartaus atroda vilnonius..tipa tapa ir su tapa - lyg tai viens dar labiau vilnonius negu yr..nu a jau apsisuka galva?:DDDDDDDD:P Giminės su tais karaliais and karalienėm čia nesumakalotos, specialno teip vartojau, nes karalius ir karalienė yra biškia skirtingi dalykai ir šiaip jau..:DDD O kadangi čia Jį lyginu su Ją - tipo sakau, kad Jis mano esąs dienos karalius, o po tam pasakyčiau, kad ne Jis, o Ji yra karalienė, tai liktų šioks toks neišbaigtumas, nevisiškas įtikinamumas, kad Ji tikrai pakeičia Jį, kad Ji tikrai yra pilnutinai jo vietoje..nu nesugalvoju kokia normalesne palyginimaus kaip tik tokį - pvz.: Jei motera sės į karaliaus sostą vietoje jo..tipo apsirengusi vyriškais rūbais - tai ji ir bus karalius, o ne karalėva, arbo jeigut yra tik karaliaus postas, o karalėvos postaus nėr - tai bet kuris į jį atsisėdęs ir bus KARALIUS..:P Fantastikaus tai teisybius..fantastikaus čia mažiausiai yr, čia viskas tikra ir jokių fantastikų čia nėr, čia aš tik teip indėjau į tą skyyrelių, kad turėč nors vieną fentezy kūrinių..mat ma didelis onors tada..:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDXD
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-04 12:55
Šnipas
Genn toksai savotiškas personažas truputį į Boratą, gal į Byną, bet ne...
Dabar apie kūrinį... Yra logikos klaidų (pvz:"Jis atrodė dar labiau akmeninis"- gal geriau tiesiog akmeninis, nes kažkaip nelogiškai skamba, "Ji yra karalius" - Ji karalienė, giminę Genn maišote na žinoma dar ne visas išvardijau, bet užteks). Man fantastikos trūko. Neskaitant tos paslaptingosios Šventyklos abejoju ar apskritai jos yra. Be to man va kliūna tie žiedlapiai ir žiedai, kažkaip bobiškai (atleiskit už išsireiškimą) atrodo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-06 13:36
Dievas saugo vaiką
Taip ir nepasakei ar bučiavao Jos veidą?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-01 16:52
indulgencija
Psishodelika su ezoterika...gerai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-21 09:54
Plogutits 518
:)Ačiū tautai:DDDDDDDD
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-21 09:49
lyris
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-04 11:28
Plogutits 518
:)Čia buvo Zirzulia, maža bitytė, kuri laksto visur kaip patrakusi meduotais zūbais:DDDDDDD, ir dar kažkoks vaikis..melomanas:DDDDDDDDDDDDD
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-03 23:56
zirzule
*fantastika
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-03 23:56
zirzule
Skaičiau, nesupratau ką ir pro ką, bet įtraukė ir perskaičiau. Jeigu fantasrika, tai fantastiškai :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-12-20 19:00
Goria Rugiuose
Ačiūūūūūūūū, O maloningoji :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-12-18 12:07
Plogutits 518
:)Gerai, Gorė Gorėčka:DD, sėdėkit su Kacaliuku mano šventykloj, trinkitės dviese:DD:P
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-12-17 18:22
Goria Rugiuose
Nūū žinai, katinai ir Gorio visad po šventyklas trinas, tai ir prisitrynėm čia pas tavy. Kū šiaušies?? Ant kalėdų nebėr kur trintis, visur nutrinta jau :PPPPP
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-12-17 15:47
Plogutits 518
:)Čia kas per sabranijus?..nu kacaliukas fainai išrodo.., bet vobšė tai štiš ot siūda, ar jau skaityt ko nebeturit:DD:P
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-12-17 15:35
Goria Rugiuose
siaip intriguoja, bet taip ir nesupratau kas ta JI. Deive, Marija, sventoji kokia tai, ar Mirtis???
Nu susipainiojau. Vaizda sukuria gera, bet kad jis biski strigineja. Nu kaip gera sena filma ziurint, kurio juosta subraizyta. Tai kai stringa, tai biski nervina, bet siaip fainiai. 4duodu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-12-17 15:17
Cat In the Hat
Miau. KATINAS SUŽAVĖTAS.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-12-06 14:55
Plogutits 518
:)Ką čia išdarinėji, Driežiuk?..tuojaus neteksi uodegytės..:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-12-06 14:44
driezas
maciau pulkais link tos sventyklos
pajuode moterys ropojo
viena isskrisdavo kaip feja
kitas gi nese priekin kojom:)

kas pasakys:
gal vienadien
tarp tu kitu
isnes ir Genn?
:D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-12-03 22:24
Plogutits 518
:)A dėl ką blogai jaustis nevisavertiškai, o visadu reikia jaustis kaip batmanui? Aš nepanimakal.., bet nesvarbakal - sėčias rascėlūjū vašy očy, o Karalėva!:DDD
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
1 2 3
[iš viso: 57]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą