Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Jei kada tai būtų įmanoma, šalia gyvena alus ir plaukai. Kaimynystėje. Šiaip vienas nuo kito nepriklauso, bet abu paklūsta tiems patiems iššūkiams. Šis trumpas kuriozas tik iš dalies galėtų atspindėti jų sudaromą sistemą. Mes pradėsim.

******************  I  ******************

Plaukų pradžia

Be abejo, tas organinis junginys užgimė kartu su Žeme, ant kurios jis auga. Galėtų pasirodyti keista, nes visų pirma, tai nedažnas gimties sutapimas ir antra, neįtikėtina, kad toks darinys užsimegztų pačioje pradžių pradžioje. Bet, palankiai susiklosčius, atsiranda jie ir ima kurtis savo rezidencijoje. Plėsdami valdas jie pamažu užima visą gyvybinę erdvę iš esmės palikdami tik nereikšmingus patvorius. Plaukai siekia ir kitas orbitas todėl buvo nutarta sustoti ir trumpam nurimti, kol neišaiškės ateities perspektyvos bei galimos grėsmės. Gi kitoje plotmėje, jie prisikasa prie pat gyvybinės gyslos ir iš jos ima auksą. Plaukai aukso nepanaudos, bet dėl prestižo tinka.
Plaukai tvarkosi vieni patys ir ima tvarkyti kitus – aplinką. Tai sunkus laikas Žemei – ji priversta tiksėti plaukų ritmu ir apleisti savo laisvę. Taip pasitvarkę jie leidžia sau vis regeneruotis. Ir prasideda šventė.

Alaus pradžia

Alus atėjo. Jis negimė, nes neturėjo, kas jį pagimdytų, jis neaugo, nes nebuvo prasmės negimus augti. Jis savo esme linksmas ir nepadorus iki soties. Jis stiprus, bet tuo pat metu silpnas, mat vienu metu gali pakelti paršą, bet tuoj pat paršas gali jį tolyn nusviesti. Tai bene ir yra dažniausias alaus užsiėmimas – ristis su paršais. Supraskite teisingai – alus prakilnios rasės atstovas, tik mėgsta įvairią publiką. Išties, jei sustotume minutėlei prie alaus genealoginių šaknų, rastume, kuo stebėtis. Vieną dalyką Jūs jau radote paminėtą – alus linkęs ateiti. Sena tradicija, protėvių paveldas ir visi žino, kad tai išreiškia visišką alaus nepriklausomybę. Tokią galimybę alui suteikia keistas gamtoje šiaip nestebimas reiškinys – poreikių neturėjimas. Šis aristokratas nesimaitina,  nekovoja dėl teritorijos ar patelių, jis prakilnus savo stabiliu atsisakymo radikalumu. Jei sumanysite šiam ponui pasiūlyti prisėsti, užkąsti ar išeiti, jis maloniai, atsargiai pasitaisydamas aksominio švarko rankovę, atsisakys, tarstelėdamas, jog tam nėra jokio reikalo. Taigi apžvelgdami alaus pradžią turėjome peršokti ir į dabartį, nes apie jo atėjimą nėra daug ko pasakoti. Tip tap – ir jis jau čia. Ir dar.
Be jokios abejonės alus - visiška idilės priešingybė. Tai šlykštus Demiurgas, Paniekintasis, šakalas. Aristoratiška bjaurybė. Nuo jo atėjimo Žemė vemia. Tris kartus per ciklą jis gimdydavo sunkius palikuonis, kurie užmušdavo save išvemdami. Tai bjaurus procesas ir labai gaila, kad Mums teko tai paliesti. Tik tai reikėjo žinoti...

******************  II  ******************

Susilietimas

Po kelių amžių invazijos, plaukai vieną kartą pradėjo skleisti tam tikrą paviršinį virpesį, nuo kurio Žemę konvulsiškai naikindavo šaltkrėtys. Kai kas tai pavadintų romantika. Kad ir svetimkūniškas, tasis virpesys suaugo su Žeme, tapo pilnateisiu jos ritmu. Tai tarsi širdies ritmas, nuo kurio nuolat pykina. Jei plaukų išsikerojimas subjaurojo Žemę, tai vibracija apskritai trukdė egzistencijai ir būčiai. Kaskart per pilnatį ją ištikdavo šokas, bemaž koma. Žinoma, pamirškit saulę – ji čia nefigūruoja. Plaukai iš esmės padengė visą Žemės plotą. Skaitytojas šioje vietoje jau turėjo suprasti, kad mūsų herojų pasirodymas iš esmės buvo didelė nelaimė Žemei. Galėtumei pasakyti, jog tai buvo dievų rykštė, jei tokie būtų galėję egzistuoti. Visgi išmintinga, kad tokios atmosferinės netobulybės a priori negalėjo pakęsti viena kitos, ir toji telepatinė kovos užuomazga jau turėjo sveikos įtakos Žemės temperatūrai. Visgi lemtingi įvykiai prasidėjo vieną žiemos dieną, kai įvyko fizinis plaukų ir alaus susilietimas.

[TBC]
2007-11-18 18:14
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-19 17:09
Phurija
xaxa. prajuokinai, bet kad būtų tikrai juokinga, atsisakyk to pamokančio tono ir pretenzingo stiliaus. 2
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą