Rašyk
Eilės (78157)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





kitaip kitaip

Krebždančios pelės vis dar trukdo sapnuoti meilę

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Nors kūno jau nebeturiu, bet turiu kitą būvį, kuriame esu nematomas. Jaučiausi it būčiau laikrodis, jaučiu net pačių mažiausių smagračių virptelėjimus, kurie priverčia judėti didesnius, o tie dar didesnius, nors kaip jau minėjau visi tie smagračiai, net ir patys didžiausi yra nematomi. To nejausdavau turėdamas kūną.

Tu gerai žinai, kad tada tau nereikėjo kreipti dėmesio į tai, kas kaip tavo kūne funkcionuoja: judant, miegant, svajojant, verkiant, tau tai buvo įprasta. Tik dabar kai turi tik sielą, kuri atskleidžia šias galimybes, jauti kaip gyvuoji, nors apibrėžto pavidalo ir neturi. Bet tau kažkas liko ir iš kūno – jausmas. Tu žinai, kad mirštant, meilei įsigraužti į tavo sielą padėjo pelės, kurios tau gyvam esant, aktyviai šmirinėjo po tavo kūną, visą jį užkrėsdamos meile. Jos ir mirė su tavo kūnu. O mirę nenustoja šmirinėti po tavo sielą, nors dabar tavęs tai ne kiek nekankina.

Keliauji.

Noriu dar aplankyti ir ją. Galiu judėti neišmatuojamu greičiu. Tą ir darau, greitis pasiekia begalines ribas. Randu. Ne viena. Noriu nusivilti, bet negaliu, juk neturiu kūno, kuriame tai galėjau daryti visomis nervų skaidulomis.

Jie ritasi nuo kalnelio žemyn, po to kyla aukštyn, ir taip daugybę kartų. Nenorėjau jos matyti besimylinčios.

Stumiu jau paskutinį laiką, žinau tai, nes siela dar trumpiau egzistuoja nei kūnas.

Nepalyginsi tavęs su kokiu azartišku kortų lošėju, kuris, žūt būt, visais įmanomais būdais norėtų laimėti, nesistengi kiek įmanoma sulaikyti šio proceso, nors spyriodamasis dar kažkiek sulaikytum.

Niekada daugiau negalėsi tapyti paveikslų, negalėsi klausyti muzikos, negalėsi svajoti, niekada daugiau negalėsi veikti to ką mėgsi ir to ko nemėgsti.

Tu jau nebe žemėje. Išnykai iš jos. Kur pateksi? Matai ketverius vartus. Apie trejus iš jų esi girdėjęs: skaistykla, rojus, pragaras. Tu nežinai kur veda ketvirtieji vartai, bet patenki būtent ten.

Prietarais, mįslėmis, kerėjimais grįžtu į žemę. Dabar galėsiu būti kas tik panorėsiu: turiu regimą ir nematomą pavidalus. Tapau vaiduokliu.
2007-11-15 17:55
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-15 19:40
Morta
pataisyčiau "tukdo". Išties.
Bet tai nepadės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-15 18:23
Phoenix
aš tai į "sakaistyklą"
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-15 18:19
kondensofkė
t-t-t-t-trug-g-g-g-do?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą