Rašyk
Eilės (78178)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (74)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Valkas Valkas

Medžioklė

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Viskas buvo idealu.
Pirma – likau vienas. Tėvai išmovė į darbą, šunį išsivežė namo, ir tegul kas nors tik pabando man sutrukdyti.
Antra – tyli aplinka. Pustuščiai sodai, nė ženklo civilizacijos, pusšimčio kilometrų spinduliu tik miškas ir laukai. Na, dar musės...
Ir pagaliau trečia... O kam reikia to trečio. Užteks vienatvės ir tylos, ypač šiuo atveju. Tiesiog siela, jaučiu, kad kažkas su manimi turi atsitikti, ir tam įvykiui nereikia jokių liudininkų.
Neįsivaizduoju, nesuprantu, nesuvokiu, kaip, kas ir kodėl, bet gerai žinau: tai bus greitai. Gal šiąnakt, gal ryt ryte, o gali būti, kad net tuojau pat. Kažkodėl  noriu tuo metu būti vienas, ir man visai gali  pavykt – užtikrinau tėvus, kad pavasario atostogas galiu be jų, savarankiškai praleisti mūsų namelyje už miesto. Tai štai – sėdžiu čia, džiaugiuosi vienatve. Laukiu, vadinasi.
Sutemo. Prieš naktį reikėjo kiek apsitvarkyti – užrakinti garažą ir vartus, pažiūrėti, ar netyčia neatvažiavo kas nors iš kaimynų... nors po velnių, kokiam kvailiui gali ateiti į galvą vėlų trečiadienio vakarą čionai  trenktis? Bet patikrinti juk niekas netrukdo.
Na štai. Dabar galėjau užtikrinti: visame sodais paverstame kaime teliko trys žmonės – senas, šlubas sargas (jo name kitapus gatvės ką tik užgeso šviesa), netoli gyvenanti kuprota senutė, turinti neįprastai spigų balsą bei dažnai jį naudojanti, ir, žinoma, aš..
Nors paskutiniu metu vis dažniau suabejoju, priskirdamas save prie žmonių.

Išjungiau lempą. Pajutęs mane vėsiais pirštais apglėbiančią tamsą, atsistojau, nusiplėšiau dvokiančią paklodę ir drabužius, paspyriau kriukį. Prasidėjo transformacija – susitraukė stuburas, pailgėjo galūnės, naujus, jau nebe žmogiškus raumenis užplūdo jėga.
Senokai užsibuvau tam sukriošusiam kūne – turbūt kokia pora metų. Vis neprisiruošdavau... bet dabar aš turiu grobį. Tas kvailas snargliuotas vaikigalis, neapdairiai paliktas tėvų, toks vienišas ir... skanus...
Grįžę vargšai gimdytojai ras savo mylimą atžalą pasikorusį kur nors palėpėje, ir mažai kas atkreips dėmesį, kad jo apipuvusiam kūnui truks kelių gabalėlių.
Įdomu, kiek jam metų? Turbūt kokie dvylika – trylika, ne daugiau... Mažoka energijos. Na, bet jei pritruks, papjausiu dar ir netoli gyvenančią senę, vis šis – tas. Aišku, dvi mirtys viename kaimelyje atrodys keistokai, bet koks mano reikalas? Aš juk, che che, senas, šlubas, nieko nežinantis sargas...
Išnėriau per orlaidę, vienu šuoliu perskridau keliuką ir užsikabarojau ant namelio stogo. Vaikigalis buvo tiesiai po manim, tereikėjo nušokti ir jį pasiimti. Jau lėkiau žemyn, kai pajutau: kažkas čia ne taip. Lyg ir energija... Daug energijos. Nukreiptos į vaiką. Arba iš jo.


Trekšt, trekšt, trekšt. Raktas pasisuko tris kartus ir kažkodėl užstrigo spynoje. Na, dar to betrūko. Ėmiau jį visaip klibinti, sukioti, bet geležis nepasidavė. Kas čia dabar? Juk ir spyna, atrodo, nauja, ir...
Ir kažkas čia buvo. Jis sėdėjo ant stogo, piktai spoksodamas man į nugarą, staiga pašoko...
Ar jums kada nors teko visiškai nevaldyti savo kūno? Ne, ne taip, kaip būna nutirpus kojoms ar ką nors susilaužius, bet visiškai – galvoj skambantis balsas liepia pašokti, ir tu pašoki, liepia išsitiesti, ir tu išsitiesi... „Spirk“. Aš spyriau. Puolantis padaras pasimovė ant mano kojos, sutrupindamas ją iki kelio, perlinko pusiau (turbūt lūžo stuburas) ir nusirito ant žemės.
O aš nusileidau skausmingiau. Sudribau kaip kokia krūva, negalėdamas nieko padaryti. Tas „kažkas“, sulinkęs dar spėjo grybštelti nagais man per krūtinę, ir dabar aš kiurksojau nuosavose sultyse, jausdamas, kaip po truputį mirštu.


Iš čia puikiai mačiau juos abu. Ant stogo įsitaisęs gana jaunas ir stiprus, tačiau labai alkanas individas, ir jo auka – išstypęs paauglys. Aišku, galėjau lengvai sudoroti tiek vieną, tiek kitą, bet nusprendžiau medžiotoją kiek pamokyti. Labai jau jis pasitikėjo savo jėgomis.
Į vaikigalio mintis įsibroviau nesunkiai. Liepiau jam pašokti, persiversti žemyn galva ir spirti besileidžiančiam užpuolikui. Tiesa, proceso metu iš kovoms nepritaikyto mažiaus liko faršas, bet manęs tai netrikdė. Skonis nuo lengvo paminkymo nesikeičia.
Išalkusi buvau ir aš pati. Senės pavidalu prakiūtojau beveik pusmetį, bet formos nepraradau – atvirkščiai, norėjau abu dar šiek tiek pakankinti. Vaikas buvo visai pribaigtas (matyt kiek neapskaičiavau jėgų), o anas smarkuolis kaip tik bandė greitai susiauginti lūžusį stuburą ir sudėlioti į vietas suplaktus vidurius. Baigti jam neleidau – pakėliau į orą, prismeigiau prie garažo sienos, dar kiek patalžiau, ir galiausiai perplėšiau pusiau. Su kūno užmaskavimu bus bėdų, bet užtat koks malonumas...


Žiūrėjau, kaip iš krūmų išlindęs toks pat, tik moteriškos giminės paradas į skutelius sudrasko pirmąjį. Kas jie, po velnių, tokie? Kiek žemesni už žmones, panašūs į plikas beždžiones su nerealiai ilgomis galūnėmis. Padengti kažkokiais žvynais, ant rankų ir kojų – ilgi nagai; veidas, tai yra snukis lyg kokio šuns, pailgas, ir baisiai šlykštus...
Tada supratau, kad su manim kažkas darosi. Kažkas taip ilgai laukto, kažkas, ką jaučiau jau gerus metus ir dėl ko taip troškau vienatvės... Sulaužyta koja per kelias sekundes sugijo, žaizdos užsitraukė, po raumenis išplito keista šiluma, verčianti odą kietėti ir trūkinėti. Norėjau atsistoti, bet naujasis kūnas tokiems dalykams pritaikytas nebuvo – iššokau beveik du metrus į orą ir persiverčiau kūlio.
Mano įsakymo laukė visas arsenalas – galingos rankos ir kojos, aštrūs nagai, ypač jautrūs jutimo organai, ir... tuščias, labai tuščias skrandis. Puoliau ant atsisukti nespėjusios žudikės, vienu judesiu nuplėšiau jai galvą ir suleidau į storą odą dantis. Jaučiau, kad visos suėsti nereikės, pakaks kelių gabalėlių, o svarbiausia – išsiurbti gyvybinę energiją.
Kaip tik tada kažkas tyliai suzvimbė ir smarkiai trenkė man per pakaušį.


Nuspaudžiau gaiduką. Paskui dar kartą. Ir dar. Pastebėjau, kad kulkos su bronziniu apvalkalu drasko tas šlykštynes dar geriau, nei sprogstančios – matyt dėl kietos odos ir palyginus minkštos raumenų masės. Reikės pasižymėti užrašuose.
O šiaip, šiandien teko paprakaituoti. Iš pradžių galvojau nupilti senį, o nužudytą vaiką palaidoti, bet galiausiai pasirodė ta „močiutė“, vėliau gavusi į kaulus nuo transformuotis pradėjusio mažiaus. Beje, jam šis kartas tikriausiai buvo pirmas, ir laimei, paskutinis. Kalk geležį kol karšta, lenk medį, kol jaunas, ir šaudyk visokius išsigimusius padarus, kol maži. Štai ir visa išmintis.
Išardžiau snaiperinį „Zig – Zauer‘į“, išlipau iš medžio ir nužingsniavau miško link. Iki ryto turbūt prieisiu kelią, ten reikės pasigauti pakeleivingą mašiną ir kaip nors nuvykti iki miesto. Žmona turbūt laukia nesulaukia...
Ech, gera buvo medžioklė.
2007-10-17 19:06
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-07-01 01:56
St Sebastianas
Gal būtų ir neblogai, bet... Vaizdas, kad skaitau juodraštį. Norėčiau netikėtimu, o ne paprasčiausio faktų nudrėbimo. Išplėtotų personažų. O svarbiausia - kažkokio ryšio tarp jų visų.
Beje, ne gaidukas, o nuleistukas. Kuo vienas nuo kito skiriasi gali pasiskaityti bene kiekviename puslapyje apie ginklus.;) Taip, žinau, kad nuleistukas žodynuose nurodomas kaip netinkamas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-15 09:13
molis
PASAKYSIU TAU TIESĄ SŪNELI:
- Čia vieni kitus skandina, ir rašykus užgožė baisus pavydas, nes nei vienas nėra tobulas.
Aha, tu mane kritikavai, tai dabar turiu progą tave į šuns dienas išdėti, tuo labiau, kad tie kūrinėliai ir nėra tobuli. Taigi pasižiūriu , kas kaip mane vertina ir aš taip stengiuosi, o kadangi tu nosį užrietei tai tavo visai neskaitau, rašau , kad šūdas ir tinka.
Nors galėčiau ir pagirti, yra už ką, bet kam to reikia, juk tokią tvarką patys įsivedėte, patys ir srebkite, o aš visai nepublikuosiu. užtektinai jūs snargliai prišiukšlinsite
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-31 19:51
Pasakorius
Intelektualaus dešimtmečio.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-10 18:20
371110
blemba,
parašyta lyg dešimtmečio :(
ir dar su klaidom
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-21 17:30
Išeinu žemai nukelta galva
Nebaisus siaubiakas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-10-31 08:33
Tamsos Šešėlis
P.S. As irgi tokius pakuriu duociau 3 jei galeciau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-10-31 08:33
Tamsos Šešėlis
Gal ir butu baisu jei nebutu juokinga... Holivudinis kurinelis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-10-22 18:45
kondensofkė
Puolantis padaras pasimovė ant mano kojos
ūūū
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-10-19 11:31
Vilktakis
Per daug viskas vienoda. Pasakojama vis apie naują veikėją, kuris pasirodo pranašesnis už ankstesnį ir taip keturius kartus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-10-18 14:06
Weird Star
Jei tai būtų Holivudo "siaubiakas", žiūrėti tikriausiai būtų ne ką blogiau nei "Transformerius". Tačiau dabar įspūdis toks, kad šiuolaikiniai paaugliai taip paveikti tų holivudinių "siaubiakų" ir kompiuterinių žaidimų, kad kurdami juos labai akivaizdžiai kopijuoja. Ir darosi nebeįdomu - juk parašyti kūrinį ir susukti filmą (sukurti žaidimą) - labai skirtingi dalykai, reikalaujantys skirtingos technikos ir t.t. Tekstas yra tik juodraštis, o norint iš jo padaryti kūrinį reikia gerokai padirbėti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-10-17 21:26
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
šiaip tai yra toks anekdotas... kur kažkas tupėjo spintelėj, o kažkas stovėjo po balkonu, nu ir nepamenu kaip ten tiksliai išrištas bajeris, bet esmė tokia, kad irgi viskas sudėliota ant karkaso, kai netikėtai išaiškėja, kad herojai yra visai ne tie kuo atrodo. iš esmės toks endžiainas nėra blogai, beveik kas antra holivudo komedija pamauta ant tokio pat baslio, bet šiame tekste man pritrūko humoro jei jis bandytas daryti kaip humoreska ir fantastiškumo jei vis dėlto autorius buvo labiau linkęs į fantastiką, o apie trilerį kalbėti net neina, nes kažkaip visai nesusijaudinau. o dar tas metodas, nuvalkiotas jau virš 20 metų (the thing)... žodžiu, dažniausiai viskas slypi atlikimo technikoje. o šio teksto technika šlubuoja visomis keturiomis. kažkiek pagirti galima nebent pačią pradžią, kuri visai maloniai nuteikė laukimu: tai kas gi tuose soduose nutiks. deja, bet nutiko ploskas pokštas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-10-17 19:52
ž
ž
gal galėtų būti kiek aiškesnis vietomis, truputį pinasi veikėjai beskaitant, tačiau mintis, jei supratau teisingai, patiko ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą