Rašyk
Eilės (78176)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





CryBabyLowe CryBabyLowe

Žmogiškumo bendradarbiavimas

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Ką Jūs šiandien padarėte gero? Ar padėkojote už tai, ką gavote? Ar visiems pasakėte, kaip Juos mylite? Kas šiame pasaulyje neturi ribų, tai žmogiškumas. O bendradarbiaudami mes išmokstame būti žmonėmis.
Mes save galime vadinti žmonėmis dėka mūsų sugebėjimu tapti protingesniais už kitus gyvūnus. Tai kodėl taip lengvai pasiduodame žalčio gundymams? Koks malonumas yra daryti blogą? Negi nesuprantate, jog skriausdami kitus, Jūs skriaudžiate patys save? Supykę trokštame keršto, tačiau tas pyktis sugriauna mus pačius. Mums skauda. Ir skauda dar labiau, kai pykstame. Atidaužyk pagalvę. Bet kaip Jums gali kilti mintis skriausti save ar artimą? Matydami, kaip kenčia kiti, mes kenčiame patys. Tačiau pamatę besišypsantį žmogų, mes taip pat šypsomes. Tad, kodėl patys nesišypsome kitiems tiesiog šeip sau?
Ar nors kartą bandėte šypsotis, padėti visai svetimiems žmonėms? Paimkime pavyzdį: vaikai. Jie trokšta pažinti Pasaulį, jie tiesiog reikalauja gerumo iš kitų, jie šypsosi visiems. Aš nemanau, jog atrodysite kvailai, jeigu šypsositės praeiviams, jeigu skleisite gerumą. Juk už pastangas galu gale gaunamas atlygis. Ir argi svarbu ar pirmasis jūsų bandymas pavyks? Galbūt tik dešimtas, Jūsų sutiktas, žmogus nusišypsos, bet pajusite, kaip tai yra gera. Kodėl taip sunku tiesiog būti laimingam? Pasaulyje yra tikrai dėl ko gyventi. Kiekvieno laimė skirtinga, bet visi ją turi.
Šiame gyvenime viską reikia užsitarnauti, net gi „statusą žmogus“. Individas pasidavęs savo instinktams, taip ir lieka gyvūnu. O tie, kurie nori kilti aukštyn, realizuoti save, su stipria valia ir dideliu noru pasiekia „everesto viršūnę“ ir didžiuojasi, jog yra žmogus. Mes tikrais žmonėmis tapome, nes pradėjome dirbti kartu, sugebėjome būti komanda, pagelbėdami vieni kitiems. Vieningumas mūsų stiprybė, o pyktis – silpnybė. Kodėl užmirštame savęs atsiradimo priežastis, ir taip lengvai pasiduodame prigimčiai?
Pasaulyje jau taip yra: būdami vieni „nenuversime kalnų“, tačiau prisijungę prie kitų, mes galėtume „pastatyti dar vieną Romą“. Nepulkite keisti kitų, nes norėdami pakeisti Pasaulį – pradėkite nuo savęs. Gera yra daryti gerą.
2007-07-12 23:07
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-07-13 16:56
Phurija
visi geri darbai veda i 6iuksliu deze ir niekur daugiau, primityvus pamokslai tik atskleidzia miescioniskos pasaulejautos ribotuma :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-07-13 00:31
maksas
svetainė berods literatūrinė, o rašinėlis apie artimo meilę prisirtinas nebent primityvių pamokslų kategorijai. Beje, kodėl artimo meilė yra šiukšlių dėžėje? Autoriaus požiūris?:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-07-12 23:08
CryBabyLowe
Prašome savo komentarus argumentuoti. Ačiū.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą