Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Ievų Pūga Ievų Pūga

Išsimazgojęs sielą

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Mano suprakaitavę sėdmenys stabiliai kontaktuoja su grindiniu ne kur kitur, o Indijoje ašrame šalia paties nušvitusio Siva Nandos. Maudausi šviesuolio nesibaigiančioje meilės energijoje. Gera. Ramu. Net prakaito srovelės taip jau tobulai srūva vir vir vir... Kiekviena mano kūno molekulė- meilė. Ne tik paširdžiuose, bet ir kulnuose, ir panagėse jaučiu beribę meilę. Gera. Tik staiga... Bzzzzzzzzz... Neįtikėtinai negatyvus (nieko bendra su meile nesusietas) garsas per ausų būgnelius kaip jūros puta per stiklą. Bzzzzzzz... Po galais! Kas čia taip įkyriai?... Pasikasau praplikusį pakaušį pilną meilės... Vistiek tas pats mėšlas: bzzzzzzzzz... Šiaip ne taip praplėšiu užsimeditavusias akis. O gi, žmona iš pat paryčių siurbia kilimus po mūsų šeimynine lova. O kaip Siva Nanda? Jis liko medituoti, o aš drįbsau sekmadienio švitėje nuoga bamba pilna meilės tarsi jūroje sūrumo.

Pagautas meilės isterijos, įšokau į kelnes, (nelygintus) baltus marškinius ir ristele į bažnyčią: pakunkšt, pakunkšt... Kad tik spėčiau išpažinties. Kitaip prapuolęs. Šiandien myliu visas moteris iš eilės! Kur tai matyta!? O kaip žmona? Ir ją myliu! Kad ją kur velnias tą meilės meditaciją! Neįtikėtinas skandalas! Net ir kaimynę su pasiutusia kalyte myliu ir... O, šventasis su visais šventais ir mažiau nusidėjusiais... net ir...
Prie klausyklos langelio nulenkiau nuodėmingą galvą kaupiną meilės ir išbėriau kunigui visą savo sielos juodymę, o jis... Ne, nepasmerkė, neapšaukė bedieviu, o tik liepė sukalbėti „Sveika Marija“ tris kartus.

Kaip ranka nuėmė. Dievaži! Tarsi nieko nebūtų atsitikę šiąnakt.
Grįžau mano, palengvėjusia širdimi ir to paties svorio pinigine. Laimės pilnos klešnės. Apšaukiau žmoną, prieš tai kaimynę, pasipainiojusią šventadienį laiptinėje man po kojom. Tyčia paspyriau jos nepraustaburnę kalytę, kuri kaip visada vis urzgė, pabrukusi antakius tarp rudų akių ir iššiepusi dantis. Vedžiojasi šunį už virvelės nuodėmingoji, kai galėtų eit bažnytėlėn. Sielos purvynus nors išsimazgotų...
2007-06-30 18:28
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-08-12 18:31
Kelias
taikliai... sauniai:)))- patiko.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-07-17 12:34
Ievų Pūga
kū kūzia:
labai ačiū. rašau ne tam, kad įtikčiau masei, kuriai alergina nuo moralo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-07-09 23:08
tuoj tuoj tuoj tuoj tuoj tuoj tuoj
Hunanizmas? :D Įdomu, šmaikštu. Geriau rašykit be moralo. Patiks daug daugiau kam. O šitame rašinėly labiau nei tos davatkos, mano manymu, pašiepti tos neva beribės meilės skleidėjai ir medituotojai, kuriems, kaip tamsta gal ir nesąmoningai pastebėjot, zvimbimas jau nebėra tos absoliučiosios meilės išraiška. Prie davatkos tipo apsimetėlių mes pratę, betgi šiais laikais daugėja tų, rytietiškų. :)

Tekstas, beje, prastokas. Net jei tai turėjo būti tik trumputė satyra, turėkit omeny, kad joks literatūros kūrinys negali apsieiti be kompozicijos (įžanga/problemos užuomazga/pristatymas, dėstymas/plėtojimas/analizė, pabaiga/išvada/reziumė). Na, čia vienas iš trūkumų. Taip pat neišlaikot proporcijos, vadinamojo aukso vidurio: pavyzdžiui, šešiolikos eilučių tekstelyje tris jų skiriate siurblio skleidžiamo garso aprašymui.

Sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-07-01 16:34
praeitis
tik nedink_PRASAU
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-07-01 16:33
praeitis
malonu matyti vel tave cia
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-07-01 12:04
Ievų Pūga
agricola,
todėl ir ši satyra, kad ne tik šuniukus, bet ir žmoną ir kaimynę ir...  negalima.
Neįžvelgei kūrinio moralo. O gaila (-:
Rašiau apie davatkas, kurie bėga į bažnyčią, kitus apkalba, o patys vos peržengę bažnyčios slenkstį jau nusižengia hunanizmui, ką jau kalbėti apie katalikybę.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-06-30 20:51
agricola
mušti šuniukus negerai...3
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą