Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Valkas Valkas

Liksiu

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Nusiplėšiau nuo galvos ausines ir trenkiau ant stalo. Kas jau kas, o šefas nuotaiką sugadint tikrai moka. Sūnaus gimtadienis, matote, „ar negalėtumėt trumpam pavaduoti“. Atrodytų, lyg aš turėčiau teisę atsisakyti.
Šiaip jau jis žmogus neblogas, tik labai į įstatymus dėmesio nekreipia. Pamenu užpernai, gruodžio trisdešimtą prisistatė grupelė turistų. Kai tik pakvipo nedideliu (ir nelegaliu) priedeliu prie atlyginimo - šefas jau ir čia. Per pačius naujus metus visas skrydžių valdymo centras iki kruvino prakaito dirbo, kad galėtų tų pašlemėkų geldą į orbitą išvesti.
Na kad ir dabar. „Iš aukščiau“ įsakymas atėjo - į kitą pasaulio kraštą kažkokius mokslininkus nugabent. Ir dar visiškai slaptai. O tikro aviacijos veterano, žmogaus, vakuume praleidusio velniasžinokiek n-tuoju laipsniu valandų atžala, matote, užsimanė tėtušio dalyvavimo baliuje. Žinoma, paaukštinimo laukiančių pavaduotojų visada atsiras.
Prie angaro vartų sustojo autobusas. Iš jo pasipylė taip vadinami mokslininkai - žioplių, kompiuterį pažįstančių geriau už savo subinę, grupelė.
Kai pirmasis, matyt vadas puolė sveikintis ir kažką veblenti, aš jį nelabai maloniai pertraukiau. Nepatinka man tokie tipai. Ypač kai išsižioja.
O tada jis užsivedė. Ėmė pliaukšti niekus apie tai, kokia šita kelionė svarbi, kokia pavojinga ir taip toliau. Lyg aš pirmą kartą valstybiniu reikalu kur nors skrisčiau.
Žodžiu, iš visų jo blevyzgų supratau tik tiek, kad tokie patys „mokslininkai“ kaip šitie prieš pora mėnesių kažkur Kaukaze ėmė tyrinėti nukritusį meteoritą. Ir vakar su jais nutrūko ryšys. Aišku keista, kaip šiais laikais ryšys gali nutrūkti, bet taip jau atsitiko – palydovas jų neranda, stovyklos stebėjimo įranga neveikia, o į kvietimus net kompiuteris neatsako. Mistika, ir tiek.
Pakilom šeštą valandą ryto. Pusę septynių, mums esant kažkur virš Europos atėjo keistas pranešimas, kurį tų žioplių vadeiva labai maloniai man skaityt uždraudė, nukopijavo į savo delninuką ir pasišalino iš kabinos. Laimei, originalą ištrint pamiršo.
Žinot ką, geriau aš jo skaitęs nebūčiau. Tiesa, mokslinėse laidose esu girdėjęs apie tam tikrą virusų rūšį, vienodai veikiančia tiek žmogaus organizmą, tiek silikatus, bet rimtai dėmesio į tokius dalykus nekreipiau. O atvejo, kad tokią dovanėlę mums kas nors gali atsiųsti iš kosmoso net nesvarsčiau – tai apsisnarglėjusių rašytojų fantastų darbas.
Bet greitai šitą malonumą pajutau savo kailiu. Kai iki tikslo beliko kelesdešimt kilometrų, staiga atsijungė apsaugos sistemos.
2007-06-21 13:03
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 13 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-09-22 14:12
Tamsos Šešėlis
Nieko dramatisko, nieko idomaus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-06-24 09:24
371110
kolegos jau viską išsakė, ko gero
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-06-22 10:47
Vilktakis
A tai čia kažkas bendro tarp šitų trijų dalių yra. Iš pradžių galvojau, kad čia toks trumpų apsakymų ciklas "likau alyvose".
Aš kaip tai į technines klaidas dėmesio nekreipiu, tai tekstas lyg ir nieko.
O killer teisus, reikia daugiau KRAUJO. Bus geriau, pamatysi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-06-21 17:44
kondensofkė
ha. bet jau tavo veiksmo vystymas... galėtum nors kokią dramatišką situaciją sukurt, čia atseit kaip žinutė laikrašty: jie skrido ir nu jie jo šiaip dar biški pakalbėjo tarpusavy, bet šito neaprašinėsim, o paskui dėdė virusas juos sumaitojo. oi atsiprašau. sumaitojimo procesas paliekamas jūsų vaizduotei, jie tik skrido, skundėsi gyvenimu ir tada įvyko gedimas. vy-end
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-06-21 14:44
hipiai_žaidžia_karą
"apsisnarglėjusių rašytojų fantastų darbas" - stėbėtinai tikslu
būtent toks jausmas apima, kai skaitant tekstą dėmesį atkreipia tik techninės klaidos.

verdiktas tas pats - kuolas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-06-21 14:02
Haldir
Ale tu vis apie ta pati :)
Nu kuomi skiriasi tas su lektuvu ir virusu nuo sito su su skraidanciu aparatu ir virusu?
Nu virusas ir skraidantis aparatas. Ir ten ir ten. Blyn galvok kanors naujo. Bent SIEK TIEK PO VELNIAIS &^$*&$*&^%! :)))

ps.: vienodai ir organizma ir silikatus veikiantis virusas? Kokiais budais virusas gali "paveikti" silikatus? Perskaityk kas vadinama virusu enciklopedijoje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą