Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





kontempliatyvusis mohikanas kontempliatyvusis mohikanas

nutikimas Žemaitės vyrui Beniušiui

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Atsikelia Žemaitė paryčiais, maždaug apie 3h 16min nakties. Persisuka ant šono ir pajunta intuityviai, kad šalia lovoj nėra jos vyro  Beniušio. Atsikelia Žemaitė, eis ieškot. Ieško po visą trobą: užeina į virtuvę, į svetainę - nėra nieko. Galvoja, reik skladuką patikrint. Nueina ir ten, bet tuščia - dingo Beniušis. Jau ir dar laiko praėjo, jau tuoj keturios, tuoj reikės gyvelius šert eiti. Nu ką, galvoja Žemaitė, reikia nueit į sodą pažiūrėt. Eina į sodą, o ten - ramu. Tik kažkas labai įtartinai krebžda seniausioj Beniušių trešnėj. Na, buvo vasara, tai trešnių derlius buvo gana nehujovas. Nu, galvoja Žemaitė, čia gali būt šuo pakastas. Ogi taip ir yra: pasirodo, Beniušis užsikoręs į trešnę be jokios sarmatos kiša tiesiai nuo medžio visas trešnes į burną, o jojo burna įgavusi nejuokingai mėlyną atspalvį. Beniušis, pamatęs Žemaitę sunerimusią, aišku, pajuto padaręs klaidą, už kurią teks atsakyt.

Taigi, kaip už bausmę, Beniušis už šita akibrokštą Žemaitės atžvilgiu privalėjo nusikirpti ežiuku, o jauniausiam ir gražiausiam Beniušių šeimos sūnui Čarzlui maisto davinys savaitei buvo sumažintas nuo šešiolikos iki puspenktos razinkos. Beniušio bausmė raciono atžvilgiu apsiribojo menkuo nuostoliu nuo devyniolikos iki šešerių gramų džiūvėsių penkioms paroms.
2007-02-26 21:38
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-02-27 18:04
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
"nehujovas" tai čia kažkoks jehovos grbintojų atmaina/porūšis? nes jei norėjai pasakyti, kad nechujovas, tai per CHA rašoma becouse rusiška x atitinka mūsų cha. be to, nesuprantu absurdiškų pastangų rašyti gana ilgą (net 2 abzacai!) tekstą vien tam, kad prisidengus menine raiška galėtum parašyti necenzūrinį žodį italiku. vertinimas: 0
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-02-27 09:57
Air
Air
Pakaktų to tekstuko,už kurį teks atsakyt.Prielipas su davinių sumažinimais yra nereikalingas balastas.Skladuką irgi kursyvu reikėjo pavaryt.Nutikimas galėtų būti vertas dėmesio,jei baigtųsi tuo, kad už bausmę Žemaitė nebekalė beniušiui pypkutės,bet ėmė rūkyti pypkę.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-02-27 00:33
johny rubber
objektyvas nulūžo nusviro pas tave
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-02-26 23:44
kitaip
Tai menka bausmė, o gėrimo normos tai nesumažino.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą