Rašyk
Eilės (78192)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







simbolių rinkmena kbl kurią iš tikrųjų norime paskelbti šioje paskutinių humanoidų pensionato svetainėje nusako įvykius kbl kurie galėjo vykti dešimt tūkstančių kbl o gal ir daugiau pussūkių aplink saulę atgal tšk todėl pradžioje kviečiame susipažinti su poistore tšk pirmą praeitos dekados parą kbl mūsų nanokonstrukcijų brigada NR 40157896589458623789-589458-0148975862-12589462589456358789565959566 gavo užduotį prasiskverbti į eilinį humanoidų laikų laivą-paklydėlį numeriu GETERA kbl automatiniu būdu grįžtantį iš savo kelionės tšk laivas funkcionavo idealiai kbl kaip ir dauguma šio tipo megakonstrukcijų tšk turėjome dar kartą pripažinti kbl kad humanoidai savo primityvias technologijas buvo meistriškai ištobulinę tšk kaip dabar pamename kbl patekę į kietuosius borto kompiuterio atminties blokus kbl net stabtelėjome pasigėrėti puikiai tebefunkcionuojančiais senoviniais klasteriais tšk akimirksniu peržvelgę visų mazgų būkles ir komponentų sąveikos visumą pripžinome kbl kad visų kontrolinių užklausų atsakymai yra neigiami kbl tai yra kbl nė vieno esamo ar prognozuojamo gedimo tšk tačiau mus sutrikdė iki šiol mūsų brigadai nematytas reiškinys tšk visa laivo ertmių atmosfera buvo stipriai užteršta itin didele biomasės kbl sudarytos iš vandens kbl karbamido kbl amoniako ir natrio chlorido junginių koncentracija tšk pagal reglamentą išsiuntėme užklausą į centrinės duomenų bazę kbl tačiau ir ten tokio reiškinio fiksavimų neradome tšk kaip ir dera tokioje situacijoje iškvietėme kelias bakterijų tipo šifruotojų brigadas tšk kurios po pusvalandžio darbo su kompiuterio bylomis pateikė mums simbolių rinkmeną kbl kuria kbl jų manymu nusakyta reiškinio esmė tšk tačiau mūsų brigadai ši simbolių rinkmena yra visiškai beprasmė tšk galimas dalykas kbl kad mūsų brigada kbl būdama dar visai naujos - tik 3000 pussūkių aplink saulę - komplektacijos tiesiog nesugeba įsisąmoninti to kbl kas dar suprantama senesnės kartos bakterijų tipo brigadoms kbl o juo labiau humanoidų rezervaramas tšk todėl prašome atidžiai išstudijuoti žemiau pateikiamus simbolius ir kaip įmanoma greičiau atsiųsti atsakymą oficialiu mūsų brigados elektroninio pašto adresu 40157896589458623789-589458-0148975862-12589462589456358789565959566@gmail-dot-com kbl nes tai būtina prieš priimant sprendimą dėl karantine sulaikyto laivo numeriu GETERA ir jame tebegyvenančio kiek mutavusio kbl tačiau visai dar gyvybingų funkcijų humanoido numeriu BAIGULYBAEV likimo tšk


- Kas atsitiko jūsų antpūslei? - kiek įmanydams griežčiau paklausė Sviatoslavas Radionovičius Ptach vyresniojo padėjėjo Arkadijaus Baigulybajevo, skendinčio tirštame šlapimo karoliukų debesyje.

- Aš suleidau į ją Mirk-2 tipo chemikalų. Naktį man pasirodė, kad mano antpūslė stengiasi perimti smegenų veiklos kontrolę, kamandyr.

Velniai griebtų! Jei taip būtų pasakęs koks nors naujokėlis, Sviatoslavas visai nenustebtų. Jis tiesiog pačiu pirmuoju valios šuoru išsiųstų tokį namo, su visais jo myžalais. Tačiau su Baigulybajevu jie yra ne vieną perkrovą kartu pakėlę, išvaikščioję skersai išilgai šimtus asteroidų ir planetų, išnaršę dešimtis galaktikų, o namuose žemėje, jų šeimos artimai bendravo ir Sviatoslavas netgi paslapčia puoselėjo viltį, kad jo sūnus Piatiletka dar atšoks šaunias vestuves su Arkadijaus Rechnaidovo dukra Komsomol.

Nieko nesakydamas jis praplaukė pro kajutės viduryje nejudriai kėpsantį Baigulbyjevą, apsimesdamas, kad nori žvilgterėti pro iliuminatorių, o iš tikro jis tik stengėsi pamatyti, ar taip kaip su antpūsle Arkadijus nebus pasielgęs ir su antange. Tačiau Baigulbyjevas gręžėsi sulig kapitono judesiu liūdnai tardamas:
- Antangės dar nenunuodyjau, bet dar vienos nakties kartu su ja tikrai nepraleisiu. Ji tokia pat kaip ir antpūslė, patikėk.

- Arkadij, - pradėjo sunkią šneką kapitonas - juk tu supranti, kad aš turiu reaguoti į tokį tavo elgesį. Man juk ataskaitą rašyti po valandos. Pagal įstatus turėčiau tave tuojau pat stabilizuoti, jau dabar turėčiau būti iškvietęs vyr. gydytoją, be jokių tavo pasiaiškinimų.

- Žinau, kamandyr, žinau. Bet taip pat žinau, kad šitie simbiotiniai augalai-karpos nėra iki galo ištirti ir taip ilgai kaip mes simbiozėje su jais dar niekas nėra buvęs, o paskutiniu metu mane kamuoja negera nuojauta, o po to, kai susapnavau tą pranašišką sapną, pameni pasakojau, kur mudu su tavimi nevalingai dreifuojame aplink nežinomą planetą, keistoje sistemoje pavadintoje Unitaz, tvirtai nusprendžiau atsikratyti tuo mėšlu, aš…

- Iš kur tu gavai Mirk-2? - nutraukė Arkadijaus geitakalbę Sviatoslavas. Nors draugo atsakymas jam nerūpėjo. Sviatoslavas ir pats turėjo krūvas to nuodo, vis papildomas smulkiomis vagystėmis iš medpunkto kiekvienos ekspedicijos metu. Mažos injekcijos smilkinio srityje taip puikiai atpalaiduodavo, kad retas kosmonautas slapčia tuo nesimėgaudavo. Tačiau dabar jam rūpėjo ataskaita ir tik ataskaita - Batiuški, ką aš parašysiu ataskaitoje? Kad tu, mano dešinioji ranka, pavogei Mirk-2 injekciją ir ja nuonuodyjai tūkstančius megarublių kainavusį simbiotą? Kaip tu manai, kokio atsakymo tokion ataskaiton sulauksiu iš Baikonuro? Juk jie tuoj pat atsiųs minčių kontrolę, o ekspediciją paskelbs žlugusia. Mūsų vaikai, Arkaša, tuojau pat atsidurs Arteke, o žmonas atiduos kontroliuojamiems piliečiams. Tu šitai supranti?!

- Slava… na aš nežinau, kaip išsisukti, bet mudu turime ką nors sugalvoti. Argi tu nejauti, kaip ta kempinė, kuri atseit tik kaupia ir perdirbą į vandenį šlapimą vis labiau ir labiau įsikeroja? Nejau tau nebuvo nepaaiškinamo nerimo priepuolių? Juk anksčiau, kai myždavome į paprastus plastiko paketus, o šikdavome į „penktąją kišenę“ ir viską paprasčiausiai iššaudavome kartu su visom atliekom į komosą nieko panašaus nebūdavo! Po velnių, kamandyr, sugalvosime juk kokį nors paaiškinimą, kai nuskrisime vieton. Ten juk bus tūkstančiai paaiškinimų, juk visiškai neištirtų reiškinių kategorijos sistema, ką norėsime tą ir pasakysime, argi ne?

Sviatoslavas niūriai tylėjo. Jis bandė svarstyti visus už ir prieš. Keliais raumenų susitraukimais prisiyrė prie monitoriaus, kabančio virš kolegos gulto ir pamojavęs rankomis, kad nors kiek prasklaidytų šlapimo karoliukų rūką peržvelgė pagrindinius laivo denius. Viskas atrodė kaip įprastai. Visos tarnybos funkcionavo, žmonės buvo užsiėmę savais darbais. Bet jis netgi nežiūrėjo įdėmiai. Apsimesdamas, kad kažko naršo po laivo tinklapį, jis prisiminė, kaip paskutinę naktį prieš skrydį jo žmona Varvara šoko iš gilaus miego ir it lunatikė kartojo „Cvetoček, tu tik pasisaugok, tik sugrįžk dar kartą gyvas, Cvetoček…“ Tada jis ramino ją ir sakė, kad nieko nauja toje ekspedicijoje nebūsia, kad tai rutininė kelionė į rutininę galaktiką - viena koja ten, kita čia. Dabar jam net akyse temo, supratus, į kokią velniavą pamažu veliasi. Staiga Sviatoslavas apsisprendė. Lėtai pasisukęs kiek kairėn, kad Baigulybajevas nieko nepastebėtų, dešine ranka ėmė čiuopti raudoną stabilizatoriaus rankeną…

- Baik, kamandyr, - sušnopavo tiesiai prieš jo akis iš šlapimo burbuliukų debesio išniręs azijietiškų bruožų vyresniojo padėjėjo veidas. - Baik.

Prieš pat mirtį jis dar spėjo pamatyti vienkartinį Mirk-2 švirkštuką prie pat savo akių. Baigulybajevas suleido visą dozę jam tiesiai į smilkinį. O po to rūsčiai ir vyriškai pravirko.

Po kokios pusantros valanados užmaršties Arkadijus Rechnaidovas prabudo nuo įkyraus čirpimo. Monitoriuje pasirodė grėsmingu raudoniu mirksintis užrašas: „Baikonuras kviečia vyriausiajį padėjėją! “. Signalas nepermaldaujamai mirksėjo. Dabar kosmonautas subruzdo. Laiko buvo visai nebedaug ir jis ėmė varine trijų kapeikų moneta karštligiškai atsukinėti kajutės sienos panelio tvirtinimo varžtus. Kaip vyriausias mechanikas jis žinojo tiklsliai - už panelio buvo šachta, vedanti į technologinius kanalus. Sukdamas vis žiūrėjo į keletą pilnai užtaisytų stabilizatorių ir dvi artipilnes Mirk-2 pakuotes, apdairiai pasidėtas po gultu dar naktį. „Reikia ir Slavos stabylą paimt“ - įkyriai sukosi vienintelė mintis jo galvoje.
2007-01-08 21:00
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 18 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-09-27 09:51
Rupkė
Kažin ar Lietuvoje nepasigenda tipelio, pabėgusio, iš beprotnanio;? ten visokų yra, nuo Hitlerio iki humonoidų.  Atrodo vieno trūksta su kosminiu Nr40157896589458623789-589458-0148975862-12589462589456358789565959566
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-21 10:31
Strelnikovas
is gyvenimo tokia situacija
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-20 22:42
Kunigaikštis Vizbezda
mirk - du.
Sklandi tamstos kalba, tiesiog poilsis skaityt ir netgi kvaišalas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-17 20:16
valiūkė and gauja
nerašyk daugiau. maldauju, nerašyk. mesk. piešk. grok. vaidink. TIK DĖL DIEVO MEILĖS, NERAŠYK!!!
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-11 19:54
ir kiti
xa ir xa
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-10 16:04
pieva yra Jeržio
Pokštas. Cha.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-10 10:32
KatinasBazilijus
ne nu Linai nereikia....Gagarinas ir jo svita is baikonuro kosmodromu grabuose dabar vartosi uz toki dydvyriu subuitinima- manau tikras herojus galetu ir sulaikyti savo kuno ishskyras neribota laika.bat siaip fancy. merkiu aki;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-10 09:05
Plogutits 518
:)Kaaaaaaaip gražiai čia prirašyta, tiesiog miela malonu, kad ir tokiame daikte kaip moča, žmonės suranda įkvėpimo ir turi apie ką rašyti ir tokie nebejauni, pasakyčiau, žmonės, gal net mano metų:DD Tik šiek tiek mane nustebino, kad ta kempinė herojams kelia nepaaiškinamo nerimo priepuolius, tikrai labai keista kažkodėl pasirodė, bet..kiekvienas susiranda sau nerimuko priežastį pats. Aišku, neslėpsiu, pasidomėjau ir pačiu autorium ir žiūrau ten tiek daug apie save prirašęs, kažikokios šeimyninės peripetijos, tik gaila, kad ruskai prirašyta, tai mane šiek tiek vargina ir iki rimtumo neįsigilinau, bet matau, kad žmogus tikrai atradęs aukso gysllą ir turės apie ką rašyti, gal dar ilgokai, gal net iki mirties (neduok die žinoma ir vien žo), o gal ir net monetomis jam kai kas moka už tokius grandiozinius darbus - būtų dar geriau. Dabar atsigrenžavojusi pasižiūrėjau ir matau, kad baisiai daug čia prikomentavojau todėl nepasirašyti būtų kaip ir negražu, dėl ta ir pasirašau - tikrai gūdi provincialė, gyvenime niekada nemačius troleibusaus (o juk stebuklingas gi daiktas sakau), nebenorinti būti vištele, tik katinu, o kartais ir geiša, jeigut taip norit tai galiu pabūti ir šluba geiša ir stora:DD, niu dar galiu ir į tas vitrinas paspoksoti, niu dar.. ai daugiau nieko nebesugalvoju - bučkis ir saldainis*O vertinimas kūriniaus, jūs jau ma atleiskit brangus autoriau, tikrai per didelis, matyt tik už laiko aktualijas, niu da vienas bučkis, tikiuosi, nesupyksit*
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-10 02:38
Haukas
,,Naktį man pasirodė, kad mano antpūslė stengiasi perimti smegenų veiklos kontrolę, kamandyr.''
:)))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-10 02:13
roco alu
dar pridursiu, kad už to pigaus "palaidizmo", kuris plika akimi matomas, tikrai slypi proza. čia dabavkė mano ps pastarajam.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-10 01:58
roco alu
pagalvojau, autorius kiek čiuožtelėjęs (gerais ketinimais?). autoriaus smegenų pusrutulis vienodai sistemingai sėkmingai veikia mažiausiai keturiais frontais: keistoka siužetine linija, veikėjų charakterizavimu dialogine forma, ir ne tik (ko verti vardai ir pavardės!), įdomiu pasakojimo kampu, stiliumi ir atlikimu ir ir taip toliau ir toliau.. kažkam pradžios kursyvo vingrybės patiko labiausiai. tam prologui, įvadiniam discribe'ui simpatizuoju ir aš. bet pažvelkim iš kitos pusės: jei naujadarais, tokiais kaip tšk, kbl būtų parašęs koks legolas ar acetoninis kačiukas, jis seniai būtų pasiųstas nafik. taigi svarbu ir markė. truputį varau į rudalevičiaus vartus :)
laukčiau su nekantrumu tolesnių dalių, tęsinio, jei jis bus. o šitas tegul liekas pas mane, -  įsimėgstamiausinu. tu žvaiždė, linai, žvaigždė :)) dažnas kuris raukosi tavo vaizduotės gėbėjimų, radikalių suvestinių lietuvybės ir rusizmo. gulag'as tau pistelstų kaip reikiant (nesikeikiant, o etnologiškai, - iš esmės - "parulskiškai").

ps. ir drįsčiau tai vadint eksperimentu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-09 19:18
Baltasai
0157896589458623789-589458-0148975862-12589462589456358789565959566@gmail-dot-com nice email :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-09 18:41
kambariai
jahaha, puikumelis!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-09 17:19
kondensofkė
nieko ypatingo. pradžia tokia nieko, su tais visais kabl tašk
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-09 12:46
zebra išsitrina
baik rukyt zole :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-08 21:50
L0KI
Linksmas toks:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-08 21:36
hipiai_žaidžia_karą
:) Fantastikos skyrelį šturmuoja vulgarybės, bet man tik kelia juoką... Trubūt bus antpūslė smegenis užgrobusi.

O jei rimtai, tai sielos draugas - labai panašią rašliavą turiu: ir Baikonuras ir (analogiški) Sputnika su Buntiaru, o veikiantysis - Fiodoras Maksimovičius Starodubovas. :) Bet tenka pripažinti, tamstos idėja žymiai originalesnė. Šaunu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-08 21:13
Svetlana Ryžikova
Blemba tu nurautas:)))
labai grazi kosmonautu tustinimosi problema ahahahaha nu linai gerai varai kai visada. labai prajkukau ir bebejo viskas taip rysku ir vaizduote tiesiog paise viska paselusiai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą