Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







„Išaušo naujas rytas. Nors dar saulė tik bando ropštis mūrinių ir blokinių kalvų paviršiais, aš jau įjungiu gyvybės garantuotą ir precizišką jos skleidėją – televizorių. Mano jaunystėje daug labiau buvo gerbiami radijo aparatai, tačiau šiomis dienomis svarbiau matyti nei girdėti. Mano šešių dioptrijų akiniai puikiai atlieka šią funkciją. Taigi, kaip suprasti galima – be televizoriaus ir akinių aš nė žingsnio.
        Reikia prisistatyti. Esu nei homoseksualinių mažumų narys, nors ši žodį nelabai gerai suprantu, bet kažkada priklausiau vienai profesinei sąjungai, nesu taip pat nei ateistas ar musulmonas. Esu Lietuvos Respublikos pensininkas. Gaunu bazinę pensiją. To man pilnai pakanka, kad žinočiau viską apie savo kaimynus. Kaip dabar visi mėgsta sakyti „mano hobis“. Turiu keturiolikos metų taksą, kurį vedžioju reguliariai pietų pertraukų ir masinio grįžimo iš darbo metu. Tokiu laiku mane dažniausiai užklumpa pačios gražiausios, žaviausios ir subtiliausios akimirkos. Turiu gerą atmintį, nors ir dažnai pamirštu, kaip atrodė dešimtoji ar penkioliktoji dama, iškulniuojanti vidurnaktį iš kaimyno Juozaičio buto. Mėgstu fiksuoti ir „katalogizuoti“ įvairius svarbius įvykius: kada ateina paštininkas su slapta siunta, kada grįžta namo jaunieji Petraičiai, kur atostogauja ponia Nijolė. Esu tikras mūsų mūrinės bendruomenės chronologininkas! Žinoma, dar nesu tinkamai įvertintas, bet visi pasižymėję pradžioje būna nelabai mėgstami. Net neabejoju, kad pripažinimo diena artėja! “
          Vienintelis monologo klausytojas – televizorius – garsiai šnypštė. Ir nesuprasi, kokias emocijas jis norėjo pamėgdžioti. Tai, matyt, tebuvo abejingumas – pati dažniausia ir gryniausia žmonijos būsenos diagnozė. Žinoma, ji būdinga ne tik žmonėms, bet ir jų „palikuoniui“ šnypščiančiam televizoriui.
2006-12-14 22:52
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-12-20 19:25
sepulture
valio:) tai ir buvo miniatura, ne stokia uzduoti gavau:) cia tikrai ne ese
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-12-20 19:17
Vai
Vai
miniatiūra. o jei čia visi esė vardina, tai tada esė griaučiai. nemažai aktualumo, paslėpto vyksmo detalėse. turbūt tai tikrai griaučiai. nervina, kai privalau vertinti. tokių tekstų nenoriu vertinti, kadangi jie nėra išplėtoti, o patys to tarsi prašosi. eisiu paskui minią
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-12-16 23:29
roco alu
maniera galbūt ir priskirtina esė formai, bet tikrai toli gražu iki esė, pilna stilistinių spragelių, struktūros čia su žiburiu nerasi, nors, tiesą sakant, ne esė tai buvo, todėl atleistina, bet ir nereiškia, kad ir prozai nereikalingas struktūriškumas.
parašyta apgraibomis. sėkmės
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-12-15 16:46
pieva yra Jeržio
Linksiu. Esė. Plėtok.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-12-15 14:41
ir kiti
o jei esė?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą