Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Trumpa istorija beveik apie viską

Trumpa istorija beveik apie viską Billas Brysonas geriausiai žinomas kaip keliautojas, žurnalistas, kelionių aprašymų autorius. Jo knygos apie Australiją, Afriką, Apalačų kalnus, parašytos lengvu ir žaismingu stiliumi, kupinos linksmų ir šmaikščių pasakojimų, užkariavo milijonus gerbėjų visame pasaulyje.

Naujausioji jo knyga „Trumpa istorija beveik apie viską“ išsamiai, šmaikščiai, patraukliai ir visiems suprantamai pasakoja apie mokslą, jo istoriją, žymiausius mokslininkus ir didžiausius atradimus. Joje gausu linksmų, niekam nežinomų istorijų iš mokslininkų gyvenimo ir darbo.
„Anksčiau net nežinojau, kuo protonas skiriasi nuo proteino“, - pasakoja autorius apie knygos atsiradimą. „Trumpa istorija“ parašyta iš gėdos ir nuostabos, kad „taip mažai žinome apie vienintelę planetą, kurioje mums lemta gyventi“. Tai bandymas suprasti viską, kas nutiko po Didžiojo Sprogimo, t.y. Visatos susidarymo, iki pat mūsų civilizacijos atsiradimo.

Visiems, kurie mokykloje gamtos mokslų nekentė ir nesuprato arba po mokyklos viską iškart pamiršo, ši knyga siūlo naują – smagų ir įdomų – būdą užpildyti visas spragas.

2004 metais knyga apdovanota prestižine Aventis mokslo leidinių premija.

Ši knyga yra apie tai, kaip viskas įvyko: apie tai, kaip iš ten, kur buvome visai niekas, atėjome ten, kur tapome kai kuo, ir kaip paskui truputėlis to kai ko pavirto konkrečiai mumis. Taip pat knygoje perskaitysite, kas įvyko tarp tų dviejų etapų nuo pat jų pradžios. Žinoma, medžiagos, kurią reikia aprėpti, yra gana daug, ir todėl knyga vadinasi „Trumpa istorija beveik apie viską“. Nors iš tikrųjų taip nėra. Ir negali būti. Bet jeigu pasiseks, priartėjus prie pasakojimo pabaigos gal pasirodys, kad pasakėme maždaug tai, kas svarbiausia... (Bill Bryson)
2005-07-15
 
Kita informacija
Tema: Kitos
Leidykla: Tyto alba
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2005
Vertėjas (-a): Birutė Bersėnienė, Milda Bersėnaitė
Puslapių: 543
Kodas: ISBN 9986-16-413-3
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą