Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Teisieji

Teisieji Ši knyga yra apie žydus hasidus, pagal kurių tikėjimą nužudžius trisdešimt šešis žmones, kurie yra padarę bent vieną labai gerą darbą. Įvyksta dvi žmogžudystės priešinguose Amerikos kraštuose ir reporteris Vilas bando surasti ryšių tarp šių žmogžudysčių ir juos randa.
Nužudomi trisdešimt penki ir tada pasirodo, kad žudikas yra jo tėvas ir nori nužudyti jo žmo0ną, nes ji nešioja dar negimusį paskutinįjį žmogų iš trisdešimt šešių. Vilas nužudo savo tėvą išgelbėdamas visą pasaulį ir savo žmoną su sūnumi.

Ant knygos priekio yra parašyta, kaip atrodo, nereikšmingi skaičiai ir žodžiai „36 Artinasi pasaulio pabaiga vienas kūnas paskui kitą“. Tik perskaičius knygą galima pilnai suprasti ką tai reiškia, nes nieko nesuprantančiam žmogui nieko nesako tie skaičiai ir žodžiai. Kad sužinotumėte pilną reikšmę, perskaitykite knygą.

Knygos gale parašyta taip: „Neskambink į policiją. Mes turime tavo žmoną. Jei įvelsi policiją, žmonos nebepamatysi. Paskambinsi policijai – teks gailėtis. Amžinai.“ Perskaičius abu užrašus turbūt jums kilo mintis, ką jie reiškia? Abi šias citatas galite rasti knygoje, ją skaitydami.

Šios knygos rašytojas BBC radijuje veda šiuolaikinės istorijos programų seriją „The Long View“ ir dvejuose laikraščiuose rengia savaitės skiltis. Sam Bourne yra Jonathan Freedland pseudonimas.

Pliusai:
Įdomi, bent jau mane ji sudomino, nes galima sužinoti šiek tiek apie žydus ir hasidų kvartalus Amerikoje; nemažai veiksmo, yra detektyvo požymių.

Minusai:
Minusų didelių nepastebėjau, o mažesnių ir nevardinsiu.
2009-05-23
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Detektyvai
Leidykla: Jotema
Leidimo vieta: Kaunas
Leidimo metai: 2007
Vertėjas (-a): Vilma Krinevičienė
Puslapių: 344
Kodas: ISBN 978-9955-13-105-2
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-10-28 16:47
Nebloga knyga , patiko !
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-01 15:26
Šimkūnas
Greitu metu pasirodyti turėtų kita mano recenzija :) Tikiuosi, kad įvertinsi Sniego mėnuo
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-31 17:13
Sniego mėnuo
Na recenzija pirmiausia ir yra tekstas, skirtas įvertinti knygą, o ne parašyti apie ką ji. Turinį reikia nusakyti kuo glausčiau ir skirti tam mažai vietos. Na o vertinimas, grubiai sakant, ir susideda iš pliusų ir minusų. Taigi ką plėsti? Kodėl gi neišvardinus tų (kad ir mažų) minusų... Toliau: "Įdomi, bent jau mane ji sudomino" - sakinys, kuriame tuščiažodžiaujama. Pasakei "įdomi" ir to pakanka, kiti supras savaime, kad ji tave, o ne kažką kitą, sudomino. Toliau aiškini, kodėl ji įdomi - gerai, čia ir išplėsk, kodėl skaitytojui reikia žinoti apie "žydus ir hasidų kvartalus Amerikoje", nemanau, kad ten kada nors būsiu, tad ir naudos iš šitos info man greičiausiai nebus. "Yra detektyvo požymių" - kokių? Bet juk čia ir yra detektyvas, tai normalu, kad jame yra detektyvo požymių. Ir t.t., žodžiu, reikia labiau įsigilinti į knygą ir daugiau analizuoti, recenzija turi pasakyti, kodėl šią knygą verta įsigyti, arba atvirkščiai - kodėl neverta.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-29 16:01
Šimkūnas
Malonu, kad komentuojate. Kad mokytis man dar reikia žinau, to aš ir siekiau dėdamas recenziją čia.
Sniego mėnuo, stengsiuosi tobulėti, tik nelabai numanau ką ten galima pasakyti labiau plečiant...
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-27 13:54
Sniego mėnuo
Na recenzija šito teksto tikrai niekaip neina pavadint:) Nuo pat pradžios - pirmo sakinio akis raukia klaidos, nes net nesupratau, kas norėta pirmu sakiniu pasakyti. O apskritai, man tikrai nerūpi, kas parašyta ant knygos priekio ir galo, elementaru - leidėjai nori sudominti, tad pirmiausia, ko nereikia daryti rašant recenziją - rašyti elementarių dalykų, t.y. nereikia perrašyti teksto iš knygos ar nuo knygos. Gerai šiame tekste yra tas, kad aprašomas knygos autorius bei kad nurodomi geri ir blogi bruožai, bet šiuos dalykus reikia išplėsti, argumentuoti, ne tik išvardinti.
Sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-23 14:49
Ferrfrost
Visai sudomino is recenzijos knyga!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą