Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Švęsti kosmose ir tvarte

Švęsti kosmose ir tvarte Sulaukus didelio skaitytojų susidomėjimo, šiais metais pasirodė antrasis G. Morkūno knygos „Švęsti kosmose ir tvarte“ leidimas. Tai iškilaus fiziko, talentingo vaikų bei paauglių rašytojo ir originalaus publicisto Gendručio Morkūno (1960–2009) eseistikos palikimas bei bičiulių, bendražygių atsiminimai apie šią ypatingą asmenybę.

Tai knyga, skirta pagerbti vieną iš ištikimiausių dienraščio „Bernardinai.lt“ autorių Gendrutį Morkūną, kurio tekstai savo giedrumu ir minties aiškumu visada buvo ir tebėra tikra atgaiva.

Gendrutis Morkūnas į mūsų literatūrą atėjo lyg iš niekur, rodos, su menu, apskritai kultūra nieko bendra neturinčios srities – fizikos. Dar prieš pradėdamas rašyti kūrinius vaikams, publicistiką bei esė, G. Morkūnas jau buvo keliasdešimties straipsnių, kelių mokslo populiarinimo knygų autorius. Tačiau radioekologija ir radiacinė sauga, kurios specialistas buvo G. Morkūnas, – per siauros sritys talentingam kūrėjui bei rašytojui.

Knygoje „Švęsti kosmose ir tvarte“ surinkta beveik šimtas Gendručio Morkūno esė, rašytos 2004–2009 metais. Paskutinė esė, kuri ir davė pavadinimą šiai rinktinei, parašyta likus savaitei iki išėjimo. G. Morkūno esė neabejotinai priklauso lietuviškos eseistikos „aukso fondui“, išsiskiria ypatingu stiliumi bei žaismingumu.

Knygoje publikuojama Gendručio Morkūno autobiografija, parengta pagal kelis jo interviu, taip pat sesers Angelės Jasiukienėnės, bendrakursės fizikės Alinos Momkauskaitės, bendradarbio fiziko Gintauto Klevinsko, rašytojų Gintarės Adomaitytės bei Ramutės Skučaitės, dailininkų Sigutės Ach bei Kęstručio Kasparavičiaus, literatūrologo Kęstučio Urbos bei žurnalistės ir bičiulės Elvyros Kučinskaitės atsiminimus apie Gendrutį.  2012 metais „Keistuolių teatras“ su režisieriumi V. Rašimu pagal šią knygą pastatė to paties pavadinimo spektaklį.
2013-11-26
 
Kita informacija
Tema: Smulkioji proza
Leidykla: www.bernardinai.lt
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2013
Puslapių: 376
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-03-29 21:25
legionas
Trumpai ir aiškiai mintis išguldyta. Praverstų ir kiek papildyta recenzija. Pavyzdžiui: citatomis, šiek tiek apžvelgiant knygos turinį, rekomenduoti knygą skaityti ar pasiūlyti racionalesnę išeitį. Galima gi prigalvoti!
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-17 16:14
Juozas Staputis
Trumpa ir dalykiška anotacija.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (2)
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą