Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Meilužiai ir melagiai

Meilužiai ir melagiai Keturi vienodi siuntiniai į keturias pasaulio puses. Londonas, Paryžius, Niujorkas ir Venecija. Siuntiniai, muitinės deklaracijose apibūdinti kaip „gimtadienio dovanos”, tačiau nei vienas iš gavėjų nėra gimęs sausio mėnesį — tada, kai jie buvo išsiųsti. Tokia šios sudėtingos istorijos pradžia. Intriguojanti ir paslaptinga ji lieka iki pat paskutinio sakinio.

Tai romanas apie aukštuomenę. Primenantis detektyvinį romaną, tačiau policijos jame beveik nėra. Yra aukos ir nusikalteliai, tačiau vykstantis tyrimas — žurnalistinis. Du pagrindiniai herojai, Džinė Hanter ir Paskalis Lamartinas, žurnalistė ir fotografas, arba tiksliau, paparacas, renka duomenis apie galimą sekso skandalą. Ne bet kokį. Jei kas nors paaiškėtų, sugriūtų JAV ambasadoriaus Didžiojoje Britanijoje politinė karjera. Kartu sužlugtų ir jo viltys tapti JAV prezidentu. Tiesa, jam baigėsi dar liūdniau. Bet apie tai pasiskaitysit patys.

Viskas būtų paprasta ir gražu, jei ne meilė. Pasirodo, Londono „News” darbuotoja Džinė ir iš Paryžiaus atskridęs Paskalis kadaise jau buvo susitikę. Jai buvo penkiolika, ji ką tik buvo nusprendusi tapti žurnaliste ir atlėkusi paskui tėvą į Beirutą — pasižiūrėti, kaip atrodo tikras karas. Tai, ką ji patyrė per tris ten praleistas savaites, pranoko jos lūkesčius. Jos širdis buvo užkariauta. Bet Mendelsono maršas tąkart neskambėjo. Ne tik dėl to, kad Džinė buvo nepilnametė. Ji melavo. Todėl neteko savo meilužio Paskalio. Dvylikai ilgų metų.

Iš štai jie susitinka. Darbo reikalais, tačiau iš karto aišku, kuo baigsis jų priešiškumas. Bet iki to laiko, kai porelė galės ramiai miegoti naktimis, Temzėje dar turi nutekėti nemažai vandens. Teka ir kraujas. Juk ant kortos pastatyti didelių žmonių likimai.

Suprantama, Džinė ir Paskalis ne vieninteliai meilužiai ir melagiai šioje istorijoje. Tačiau tam, kad galėtume suprasti, kas čia su kuo miega ir kas, kam ir kodėl meluoja — reikia perskaityt daugiau nei šią recenziją. Aišku tik tai — viskas tikrai ne taip, kaip atrodo iš pat pradžių. Ir istorija daug sudėtingesnė, nei galima pagalvoti. Ir dar. Tai maloniai erotiška knyga. Subtili ir lengva, nepaisant to, kad kalbama ir apie karą, ir apie porno biznį.

Romanas labai plastiškas, netgi, sakyčiau, kinematografiškai tikslus. Todėl beskaitant kartais pradedi galvoti, kokie aktoriai vaidintų, jei šis romanas būtų ekranizuotas.

Tiesa, gerą bendrą įspūdį gadina pasitaikančios korektūros klaidos. Mane jos blaško. O jūs kaip sau norit.
2004-02-09
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Pavadinimas
originalo kalba:
Lovers and Liars
Tema: Romanai
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2003
Vertėjas (-a): Dalė Virginija Jakutienė
Puslapių: 600
Kodas: ISBN 9955-08-390-5
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-18 16:33
Pieva Debesaitė
koshe, as manau, kad siai rasytojai reikia scenariste dirbti. knyga, kuria as saitau, lygiai taip pat labai tiktu scenarijui. Beje, kodel butent sios autores knygose tiek daug korekturos klaidu?!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-10 08:28
manukoshe
Jūs kaip visada teisus, kolega :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-10 08:10
lioo
korektūros klaidos + vietomis siaubingas vertimas :]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą