Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Lietuvos tilto atsiminimai

Lietuvos tilto atsiminimai Ši pjesė - literatūrinio konkurso, skirto Mindaugo karūnavimo 750 metų jubiliejui, laureatė. Leidykla jau išleido kitų laureatų - Mariaus Ivaškevičiaus, Petro Dirgėlos, Vlado Braziūno - knygas.

Pjesė skirta Vincui Kudirkai, joje šio rašytojo gyvenimo faktai susipina su jo garsiojo kūrinio „Lietuvos tilto atsiminimai“ epizodais. Kudirka šioje pjesėje netgi sutapatinamas su tiltu, jie tarsi pereina vienas į kitą. Tai simboliška - tiltas iš sutemų į aušrą ir tiltas, jungiantis du krantus.

V. Kudirka, jo artimieji ir jo paties kūrinio personažai veikia vienoje erdvėje, jie neatskiriami. Ši pjesė - ne satyra, tai greičiau biografinė, romantinė ir patriotinė drama. Tiesa, dėl to patriotiškumo kiek nukenčia stilius, vietomis jis atrodo dirbtinis, ašaringas ar pompastiškas, tačiau visuma patenkinama. O stebėtojo ir skeptiko, komentatoriaus, net likimo vaidmenį atlieka Akmentašys.

Šis literatūrinis konkursas ir leidžiama jubiliejinė serija naudinga tuo, kad skatina rašytojus, galbūt anksčiau niekada nesiėmusius istorinės temos, išbandyti savo jėgas.
B.M.
2003-08-18
 
Kita informacija
Tema: Pjesės
Leidykla: Kronta
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2003
Puslapių: 56
Kodas: ISBN 9986-879-98-1
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2003-08-20 08:36
delete
Ai, nusišvilpt man į tą ''Lietuvos istoriją'';)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą