Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Išmintingas pasaulis

Išmintingas pasaulis Aleksandras Svijašas – psichologas ir psichoterapeutas, keliolikos labai populiarių knygų autorius, Maskvoje veikiančio psichologijos centro „Išmintingas kelias“ įkūrėjas. Jo sukurta metodika ypatinga, nes čia klasikinės psichologijos ir psichoanalizės žinios yra papildytos ezoterikos ir parapsichologijos elementais. Tai leidžia pažinti visus konkretaus žmogaus esybės aspektus – protą, emocijas, dvasią – ir nustatyti tas gilumines kliūtis, kurios trukdo jam būti laimingam, gyventi jam tokį gyvenimą, kokio jis sąmoningai trokšta. Aleksandro Svijašo metodika padeda žmogui peržengti vidines ribas, užimti tinkamiausią gyvenimo poziciją ir įvaldyti savo lemties kūrimo instrumentus.
 
Naujojoje knygoje Aleksandras Svijašas toliau plėtoja papildydamas ir pataisydamas ankstesnius leidimus, pažiūrų į pasaulį sistemą, išdėstytą „Ezoterinių namų skaitinių“  serijos knygose:  „Kaip išvalyti savo karmos ąsotį“ , „Kaip mintimis formuoti savo gyvenimo įvykius“ , „Išmintingas pasaulis“..

Knygoje „Išmintingas pasaulis“ pateikti atsakymai į klausimus: ar galima padaryti taip, kad problemos lengvai ir greitai išnyktų, kad tikslų link judėtume greitai ir lengvai ir kad gyvenimas teiktų vien malonumą? Kaip išmokti gyventi ramiai ir džiaugsmingai, kaip atsikratyti visai bereikalingu rūpesčių?

Psichologo ir psichoterapeuto sukurta ypatinga metodika, kurioje klasikinės psichologijos ir psichoanalizės žinios yra papildytos ezoterikos ir parapsichologijos elementais. Tai leidžia pažinti visus konkretaus žmogaus esybės aspektus – protą, emocijas, dvasią – ir nustatyti tas gilumines kliūtis, kurios trukdo jam būti laimingam, gyventi tokį gyvenimą, kokio jis sąmoningai trokšta.

Skeptikai pasakytų, kad knyga – tušti kliedesiai, vien nuspėdami iš pavadinimo, jog gyvenimas be rūpesčių, tai su logika prasilenkiantis skaitalas. Dalinai jiems pritarčiau: logika paneigia neįtikėtiną teoriją apie nematomojo pasaulio egzistavimą ir gana glaudų jo sąlytį su materialiuoju pasauliu. Nuostabą kelia vien autoriaus perspėjimas dėl galimų knygos skaitymo pasekmių. 

Deja, kai kurie žmonės puola į egzaltaciją, prisikuria stabų, virsta fanatikais, ima beatodairiškai tikėti ar kitaip netenka proto. Nors ir kaip kritiškai bei ironiškai dėstytume savo medžiagą, vis tiek atsiranda žmonių, kurie būtinai ne taip ją supranta... Kai kuriems skaitytojams ji gali sukelti „asmenybės susidvejinimą“. Tai yra, kai žmogus ima bendrauti su jam vienam prieinamu pašnekovu. Žinia, psichiatrijoje tai vadinama šizofrenija.

Knyga „Išmintingas pasaulis“ parašyta vadovėlio forma su praktiniais pratimais, tačiau nė kiek nuostabos nekelia, jei skaitytojas, pernelyg įsijautęs, pradeda įtikėti tuo, kas dėstoma ir mažai analizuodamas save paklysta pateikiamoje informacijoje, kurioje mokoma pažvelgti į pasaulį iš šalies ir priimti įvairialypes jo formas ir tiesas, atitolindamas nuo idealizacijų. Kyla klausimas: jei A.Svijašas pataria į jo teoriją žiūrėti skeptiškai, su humoru, tai kodėl jis apskritai ją pateikia visuomenei? Galbūt autorius nori apsidrausti, nes bijo būti apkaltintas erezijos skleidimu ar psichinių susirgimų skatinimu?

Smalsumas nurungė visus blaivaus proto pastatytus ženklus „stop“ ir net nepajutau, kaip pradėjau versti paslaptingai suintrigavusios storos knygos lapus, formuodamos ir įrėmindamos patirtus gyvenimo iššūkius. Nors antgamtiški reiškiniai – tikras absurdas, labai knietėjo sužinoti dar vieną versiją apie nematomo pasaulio sudėtį ir struktūrą, kurį Svijašas pateikia, kaip sugraduotą išgyvenimo talpyklą. Autoriaus nuolatinis kreipimasis į skaitytoją sukuria jaukią atmosferą. Galbūt tai vienas ginklų įgyti kuo daugiau savo teorijos šalininkų.

Viena įdomiausių teorijos dalių - „Ryšio užmezgimo technologija“. Pateikiami pratimų pavyzdžiai, kurių atlikimo metu galima sužinoti savo baimių faktorius, gyvenimo tikslus, problemų sprendimų būdus... Smalsumą kursto patalpų valymo nuo žemųjų būtybių būdai.

Patalpą pripildykite gero kvapo mikrodalelių. Tai jums pavyks rūkant mirą, deginant kvapniąsias lazdeles ar garinant aromatinius aliejus... patalpų nuo žemųjų būtybių valymo funkcijas atlieka ugnis (žvakės liepsna) ir varpo dūžiai... Tą pačią funkciją Indijoje atlieka daugybė varpelių, kurie pakabinami ant virvučių prie namo. Vėjeliui pučiant, varpeliai žvanga ir valo namų atmosferą bei aplinką.

Autorius šioje knygoje pateikia išsamią metodiką, kuri padeda atsikratyti neigiamų pasąmoninių programų, ugdytis teigiamas nuostatas ir siekti didelių tikslų. Žmogus dažnai kaltina likimą, kitus žmones, užduodamas klausimus: ir kodėl tik į mane toki/tokios moterys/vyrai žiūri? Nemėgindami suvokti, jog mes esam užstrigę tam tikroje pasąmoninėje programoje ir kol mes jos neišsianalizuojame, save įstumiame vis į tą pačią padėtį,- Svijašo žodžiais: „gyvenimas siųs tą pačią pamoką, kol neišmoksime jos“.

A.Svijašo knyga patiktų besidomintiems gilesniais dvasiniais ieškojimais, gilesniu savęs ir kitų pažinimu, tai tarsi skaistykla, kurioje gali atrasti vidinę ramybę ir išmokti valdyti savo emocijas ir bereikalingai neeikvoti energijos.

Žmogui būdinga siekti tikslų. Sėkminga karjera, gerovė, meilė, šeima, vaikai, išsilavinimas, poilsis, kūryba,- tai toli gražu ne visas mūsų poreikių sąrašas. Dauguma mūsų gyvena rūpesčių ir neigiamų išgyvenimų kupiname pasaulyje. Šioje recenzijoje atkreipiamas dėmesys į svarbą žmogaus gyvenimo tonui, į patį žmogų, darbą geriau pažinti save ir išvengti nemalonumų, į kuriuos dažnai pakliūname neanalizuodami savo gyvenimo žingsnių.

Ši knyga – pirmasis žingsnis į išmintingą pasaulį. Autorius aiškina, kas yra neprotingas ir iracionalus, pasaulis. Pasaulis – tai kuriame gyvename dauguma mūsų. Jame žmonės nepatenkinti gyvenimu ir vieni kitais. Jie nuolat skuba ir dažnai net patys nesuvokia kur. Jie visą laiką ko nors nori, tačiau dauguma jų norų niekada neišsipildo. Ši knyga padeda žmonėms išsiveržti iš iracionalaus pasaulio ir įžengti į išmintingą pasaulį.

Tai pasaulis, kuriame jūs galėsite daryti sąmoningus sprendimus, kadangi žinosite įvairių gyvenimo įvykių priežastis bei savo poelgių pasekmes. Jeigu jums nepasiseks, jūs žinosite dėl kokios priežasties tai įvyko. Jeigu jums gims troškimas, jūs žinosite kaip jo siekti. BŪSITE SAVO GYVENIMO ŠEIMININKAI.

Nejaugi visa tai įmanoma? Taip. Perskaičiusi knygą, suvokiau, kad taip gyventi gali praktiškai kiekvienas. Na, bent jau tie, kurie nepatingės perskaityti šią knygą iki galo. Pagrindinės idėjos – visa ši knyga remiasi keliomis pagrindinėmis idėjomis. Galima sakyti, tai yra pažiūrų sistema, teigianti štai ką:

Kiekvienas žmogus gimdamas gauna teisę būti laimingas.
• Kiekvienas žmogus gali ugdytis dvasią.
• Kiekvienas žmogus gali pats kurti savo gyvenimą, jo galimybės neribotos ir tuo reikia džiaugtis.
• Visas savo problemas kuriamės tik mes patys.
• Kiekvienas žmogus gali pakeisti savo gyvenimo situaciją ir padaryti ją geresnę, jis tik turi suprasti, kokiu būdu susikūrė savo problemas.
• Sąmonė ir pasąmonė per mintis lemia mūsų poelgius, o poelgiai formuoja mūsų būtį, tad jei ja mes nepatenkinti, turime keisti minčių turinį – keisis mintys, keisis poelgiai, keisis mūsų tikrovė.


Štai iš esmės ir viskas. Visa kita – tik praktinės rekomendacijos, kaip siekti šio tikslo. Ši knyga gali praversti tiems, kurie jau pavargo kovoti su Gyvenimu ir ginti savo idealus, tad jie dabar norėtų gyventi ramiau. Kurie yra pasirengę prisiimti atsakomybę už visus savo gyvenimo įvykius. Tiems, kurie nori tobulėti – ne tik skaityti „protingas“ knygas, bet ir negailėti pastangų. Kurie sugeba mąstyti, nes čia siūloma sistema reikalauja, kad žmogus pirma gerai pagalvotų, o paskui imtųsi veiksmų. Tiems, kurie sugeba vykdyti savo sprendimus.

Šią knygą sudaro penkios dalys. Pirmojoje kalba apie klaidas, kurias žmonės daro siekdami savo tikslų – jie tarsi susikuria kliuvinius, kurie juos atskiria nuo trokštamų rezultatų. Čia atskleidžiama, kaip tokius kliuvinius pašalinti. Antrojoje dalyje kalbama, kaip mąstyti ir elgtis pakeliui į tikslą. Blogai suformuluotas tikslas gali būti visai nelaukto rezultato priežastis.

Kita vertus, net kai nėra jokių kliuvinių, jei tik gulėsite lovoje ir nieko neveiksite, tai jūsų troškimai taip ir liks tik troškimais. Reikia imtis veiksmų, be to, pageidautina laikytis tam tikrų taisyklių.

Trečioji dalis yra praktinė – kaip taikyti pirmosiose dalyse išdėstytus principus, kad pasitaisytų finansinė padėtis, verslo reikalai, profesinis gyvenimas. Ketvirtoje dalyje kalbama apie asmeninį gyvenimą ir šeimos reikalus. Penktoje dalyje paliečiamos laibai svarbios sveikatos problemos.

Taigi linkiu jums sėkmės Išmintingame pasaulyje. Tegu ši knyga padės jums ten nepasiklysti, kaip ir man padėjo. Laimingo kelio!
2012-01-23
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Kitos
Leidykla: Luceo
Leidimo vieta: Kaunas
Leidimo metai: 2011
Puslapių: 560
Kodas: ISBN 9789955678632
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-24 00:30
EyesTrueDe_Lies
Gera knyga, dabar skaitau. Nors stora ir kietais viršeliais, pakankamai lengva skaityti lovoje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą