Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Šiandien pjaudama žolę ratu ratu pagalvojau, kam rašyke reikia skyrelio vaikams. Į galvą atėjo dvi prasmės.
1)vaikams: kad kūrybą dėtų vaikai. Bet čia atėję tie patys vaikai rašo apie gotiškus dalykėlius, blogą gyvenimą ir mirtį. ta prasme, pusiau grafomanai, tad šis skyrelis turbūt ne jiems.
2)Kūrėjams, kurie rašo eilėraščius skirtus/adaptuotus vaikams. Bet kaip tada vertinti tokią kūrybą? Nagi, primityvus rimavimas, kur dar gali surasti "saulė-pasaulis". Ar taip autorius teisina savo negebėjimą kurti sudėtingesnių, ne tokių lėkštų, ar tiesiog nevaikiškų posmų? Aš irgi galiu imti ir riesti smagias eiliuotas pasakas vaikams apie paukščiukus ir vabaliukus, bet kam jų reikia? Juk sueiliuoti "knyga - mama" ar dar ką panašaus nereikia didelio poeto sugebėjimo. Ir skaitydami tokią kūrybą, ar galim teisingai įvertinti poetą kaip kūrėją? Tad ir iškyla klausimas. Kam iš tiesų reikia šito skyrelio?

Adam is taking bombs

Užtikau šiandien, pjaudama grybą, viename dnr...


2009-06-11 00:58
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-17 14:10
Svyruoklė
Reikia, būtinai reikia rašyti vaikams. Kad neaugtų tokie, kaip Kaune, Vilijampolėje: 10-12 metų vaikai tykoja laiptinėje kokios močiutės, kad užpultų, pargriautų, atimtų...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-15 15:17
klimbingupthewalls
vaikai gali rašyti čia >>>, o mūsų Vaikams, yra skirtas kūrybai vaikams. ne būtinai poezijai. kai kas rašo pasakas, kai kas - pamokančias istorijas, kiti - poemas :) jo reikia ir netgi labai. yra rašykų kurie skaito vaikams tuos kūrinius vakarais. arba patys vaikai skaito. kartais ir rašyt ten bando. vaikus radus reiktų jiems rekomenduotų varlinuką \"pertrauka.lt\"
ten jie tikrai gaus išmanančių suaugusių žmonių dėmesio, o paaugę galės ateiti pas mus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-14 21:43
Šnekorius
Reikia, MIke Lilike. TIk skyrelio pavadinimas gal keistinas. Vietoj (Vaikams) į (Kūryba vaikams). Tuomet lyg ir aiškiau viskas būtų. O vertinimai... Argi juose esmė?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-11 17:41
pilkė
Ir, Mike, kad nebūtų daugiau panašių minčių!!! Atsigauti negaliu... Taigi čia, šitoj svetainėj, keturi penktadaliai rašo blogiau už Tave, įskaitant ir mane pačią į tuos keturis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-11 17:30
pilkė
reikia, reikia, Mike. Ogi ne tam, kad kažkas vertintų. tam, kad aš suradusi paskaityčiau savo vaikui, ir kad kitą dieną jis paprašytų: noriu dar apie tą kamanę... :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą