1) Pagal etiketą tortą reikia tiekti specialioje lėkštelėje
supjaustytą porcijomis. Į desertinę lėkštelę jį dėkite
specialiomis žnyplemis arba mentele.
2) Pyragaičius išdeliokite plokščioje lėkštėje taip, kad
vienas su kitu nesiliestų. Prieš tai kiekvieną atskirai galite
įdėti į dekoratyvų popierinį dėkliuką arba padėti ant
miniatiūrinės karpytos servetėlės (įsigysite specializuotose
parduotuvėse). Į lėkštutes juos kelkite (jei ranka prilaikykite
deserto šaukšteliu) kartu su šiais priedais.
3) Biskvitinį tortą ar pyragaitį valgykite deserto šakute arba
arbatiniu šaukšteliu, trapaus smėlinio ar sluoksniuotos tešlos,
prieš dėdama į burną, po gabalėliį pjaukite deserto peiliu ir
smeikite deserto šakute.
4) Keksiukas valgomas po gabalėlį laužiant pirštais, plikyti
pyragaičiai ar spurgos kandamos arba valgomos su deserto
šakute.
5) Pagal etiketą iš dėžutės paimtą saldainį nedera iškart
valgyti - pirmiausia pasidėkite jį į deserto lėkštutę.
6) Ledų šaukšteliu imkite po nedidelį kasnelį. Jokiu budu
pakabinusi kupiną šaukštą jų nelaižykite.
7) Sausainius ir vaflius laužkite pirštais nedideliais gabalėliais
ir skanaukite.
8) Vaisių kompotą tiekite ne ąsotyje, o plačiame dubenyje.
Į jį įstatykite deserto samtelį - juo kompotą išpilstysite į
mažas stiklines ar keramines deserto vazelesю
*Skiriu brangiajam speedo:)