Epizodai
Kalvala
Iš mažos taurelės paragavau ryškios rožynės spalvos gėrimo. Jis ne toks rūgštus kaip mūsų ir spalva daug intencivesnė. Maloniai nudegino ryklę palikdamas ant liežuvio uogų aromatą. Buvo daug skanesnis nei prisimenu.
- Kažin, kelių filtravimų? - Paklausiau susidomėjusi iš kur tokia puiki gėrimo kokybė. Esu mačiusi kaip jį darydavo dar kai dirbau pirmosios Faliskų šeimos namuose.
- Dviejų. Buvo užpilama požemiu vandeniu. Todėl nėra tokia rūgšti. Skalos nuosedų nuo vieno užraugimo rentoje lieka per du pirštus.
- Į rentas neišsukia supila? - Nustebau, nejaugi ir taip galima.
- Ne čia meistrai negreitina fermentacijos, leidzia raugui pačiam subresti.
Po apmastymų pauzes jis paglaiu paklausė.
- O iš kur tu žinau kaip Kalvala daroma?
- Teko matyti.