Pigus ir greitas būdas užsikaifuoti.
Jums reikės:
1) Skiltelės česnako;
2) Minimum kilogramo mėtinių žirnelių. Na žinot, balti tokie, apvalūs, maži;
3) Trupučio noro ir kantrybės.
Receptas:
Imame skiltelę česnako ir ją suvalgome. Visą. Iš karto. Tiesiog įsidedam į burną ir kramtom tol, kol nieko neliks - tai ne taip ir sunku, patikėkit, net nereikia turėt geležinių nervų atba atrofuotų skonio receptorių. Be to, laaabai padeda nuo ligų. Jei ne česnako gabaliukas kiekvieną vakarą, jūsų nuolankusis tarnas jau seniai sirgtų gripu. Gal net karvių arba arklių.
Sužiaumoję šį nuostabų šakniavaisį (pataisykit, biologai, jei klystu) truputį pasėdime ir palaukiame. Tarkim, kol ištryškusi ašara nutekės iki smakro - tai bus patikimas ženklas, kad česnakas atkeliavo skrandin ir įvykdė ten nedidelę revoliuciją.
Paimame saują mėtinių žirnelių ir susipilame į burną - būtinai saują ir jokiu būdu ne mažiau. Ir ką gi mes jaučiame? SALDU! Kuo stipresni buvo žirneliai, tuo saldesni jie atrodo, tiesiog tirpsta burnoj, kaip cukraus vata. Mes net nejaučiame jų tarp dantų, dedam į burną kuo didesniais kiekiais - po vieną čia niekaip neišeina, o va sauja - pats tas. Kol nesibaigs žirnelių atsargos, jausime nuolatinį katarsį. Beje, ar žinojote, kad graikiškai "Catharsis" reiškia "apvalymą"? Tai va, jei tai darote pirmą kartą, jūsų skrandis greičiausiai apsivalys. Bet paskui įprasite.