Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Čigonė nubunda prieš 12. Naktį per smėlynus prie jos buvo prisėlinęs liūtas. Gal neišalkęs, gal tik šiaip – apuostė kaip tas vėjas iš eilėraščio ir nuėjo sau. Ji neatsimena, tik nujaučia. “Mnemosinei amnezija, nes...”
Galva sunki. Nusimeta lengvą antklodę, nuleidžia kojas į šlepetes – pirmiau kairę, paskui dešinę. Neatidžiai žvilgteri pro langą – saulė. “Juk rugpjūtis – tai dar ne ruduo”, - šmėsteli. Iš kur tai?
(Iš tavo sapnų.)
Virtuvėje geria kavą su vynuogėm. Uogos smulkios, be kauliukų. Šiek tiek per saldžios.
Ir tada, žiūrėdama į arbatinio dugną tebekutenantį melsvą liepsnos žiedą, jau viską nusprendžia.

[ji galvoja. daugiausia apie lapiną. jo akys kaip ceilono arbata, tačiau tavo skaitmeninėms smegenėlėms, kvaileli dienorašti, to žinoti nebūtina, nes juk lapinas gyvena charkove, o ne internete, nes juk tu neturi žalio supratimo, kas yra lapinas, ir kodėl ji pavasarį nusikirpo plaukus. istorijos pabaiga lai lieka popieriuje, tame kur iš medienos, tame, dėl kurio kertami miškai, dėl kurio kada nors pasaulį ištiks ekologinė katastrofa – žmonėms trūks plyš reikia juodraščių, juodraščiai reikalauja aukų. bet apie ką aš čia? ak taip, tai tęsis kaip peršalimas – savaitę, ilgiau.. kiek pagaliau tai gali tęstis? miestas persirgs secesiją ir gripą. lietų nuo vakarinės sienos nulaižys savo dvišakiu liežuviu rytys. pasveiks ir ji. bet ir tai ne tau, nelaimingas mano dienorašti. ir tai ne apie tave. whatevers, ar ne?]

Kol rašo, jai pakyla temperatūra. Bet keista, kaip niekada ji jaučiasi rami ir teisinga. Paskutinis paaiškinimas, mano mielas butaforinis sąsiuvini, tu neturi adresato, todėl kitiems neverta nieko tavyje ieškoti, tik vienas – ji visai ne apie tai. Užteks su tom interpretacijom. “Iš ilgesio – visa tai”. Visa tai, ką norėtų dabar ištrinti. Tau pasisekė – ji negali.
O pašto lydekos išeina į pensiją.


2005-08-28 20:45
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą