Rašyk
Eilės (62112)
Fantastika (1808)
Esė (1519)
Proza (9353)
Vaikams (2139)
Slam (45)
English (942)
Po polsku (382)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Google+ Twitter



Knygynas manoknyga.lt




Jurgis Kunčinas

Apie:

Jurgis Kunčinas gimė 1947.I.13 Alytuje. 1964-1968 m. studijavo VU germanistiką, dirbo įvairių leidinių redakcijose. Nepriklausomybės metais - Lietuvos aido, Valstiečių laikraščio, Šiaurės Atėnų eseistas ir daugelio leidinių bendradarbis.

Už romaną Tūla Jurgiui Kunčinui paskirta Lietuvos rašytojų sąjungos 1994 m. premija. 1996-aisiais už novelių knygą Laba diena, pone Enrike! - Vilniaus miesto literatūrinė premija. Jurgio Kunčino kūryba versta į anglų, vokiečių, rusų, estų, baltarusių, švedų, lenkų kalbas. W. Borcherto, H. Böllio, G. Grasso, R. Musilio, H. Fallados, H. Brocho, E. Canetti, I. Bachmann ir daugelio kitų vokiškai rašančių autorių kūrinius Jurgio Kunčino dėka skaitėme lietuviškai, - išėjo daugiau kaip 20 jo verstų knygų.

Lietuvos rašytojų sąjungos narys Jurgis Kunčinas jau beveik dešimt metų dirbo vien kūrybinį darbą. Lietuvių literatūra neteko puikios prozos meistro, vokiečių literatūra neteko vieno iš savo ambasadorių. 


Bibliografija:

Poezija:

Takas per girią (1977)
Atidėtas rugsėjis (1984)
Atgimimo kryžius (1990)
Namai be žiburių (1991)
Labas, sraige, kur eini? (1989; vaikams)

Apsakymų rinkiniai:

Vaizdas į mėnulį (1989)
Baltųjų sūrių naktis (1995)
Didžiosios žiurkės šešėlis (1996)
Menestreliai maksi paltais (1996)
Laba diena, pone Enrike! (1996)
Užėjau pas draugą (2003)

Romanai:

Glisono kilpa (1991)
Tūla (1993)
Blanchisserie, arba Žvėrynas-Užupis (1997)
Kilnojamosios Röntgeno stotys (1998)
Kasdien į karą (2000)
Bilė ir kiti (2002)

Publicistika ir satyra:

Vainikas "Soscinei" (1989)
Ašutai iš gyvenimo švarko (1998)
Laisvė yra brangi (2001)
Grožio niekada negana (2001)


Gimė: 1947-01-13
Mirė: 2002-12-13
 


Įvykiai



 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-01-13 12:51
Zirgulinis be kirčio
Tai ką jis paliko iki šiol gyva. Man po  Tūlos Užupis vienas didžiulis koncentruotas Kunčinas. Aplankėm su draugu per vėlines. Nuliejom po čerka, kaimynui taippat (šalia Gavelis palaidotas). Jis buvo tikras.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-13 20:49
BAIBA
a.a.JURGELIUI...
GAL KAS NORIT "GLISONO  KILPĄ" paskaityti?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-13 14:12
App
App
Neapsakomai gerbiu Jį kaip vertėją. Jautė kalbą žmogus fantastiškai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-09-08 17:36
guerra
skurdi biografija tokiam autoriui...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-09-12 14:03
Teofilija
Labai jau įmantrios to Kunčino knygos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-08-16 08:32
Oratorius
Skaičiau ,,Tūla". Patiko ši knyga man!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-04 23:52
klimbingupthewalls
jis palaidotas antakalnio kapinėse, rašytojų kalnelyje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-01-13 19:53
saulAž
Kaip tik vakar buvau jo minėjimo renginy. Uf. apmaudu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-11-01 19:24
Priplaukes Neitema
Besiblaškydamas po rasų kapines prisiminiau, kad draugas Jurgis būtent ten amžinuoju gyvenimo mėgaujasi (nejau jis galėtų kitaip?). Dėja, nei senosiose, nei naujosiose kapinėse už akių neužkliuvo Jurgio vardas antkapy. Gal kas žinote kur tiksliau reikia ieškoti...?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-09-01 22:39
marie clare
esu skaičius "Glisono kilpą"...mmm...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-23 16:58
Saularytė Zariana
Satyrų  rinkinys  Grožio  niekad  negana  nuostabi  knyga .
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-07 15:00
pakalnė
Tūla... Seniai skaičiau, bet kakžur užsiliko. Ne iš tų knygų, kur perskaitai ir po kelių metų nebepameni, ar iš vis skaitei...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-01-13 01:16
klimbingupthewalls
imbierinių sausainių diena, ar ne? trūputį liūdna.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-12-06 23:43
čiunga čianga
seksistas :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-11-24 18:00
pamišusvoverė
buvo galima truputi issamiau parasyt apie toki rasytoja...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-01-13 01:02
Rapolas Pagalvė
su gimimo diena :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-13 20:02
Be Talento
Vienas geriausiu rashytoju...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-13 16:37
maksas
Iš vaikystės dar pamenu mamos isterišką klyksmą:  'o to šlykštynės kad aš išvis čia daugiau nematyčiau'  - čia ji apie Kunčiną;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-01-13 16:14
Talk Normal
Kunčino nėra. Aš irgi prastai jaučiuos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-01-13 00:21
lioo
prisimenu, kai per pdr'03 žiūrėjom filmo ištraukas su j.kunčinu. toks linksmas žmogus ir geras rašytojas. daugelis moterų poečių apsiverkė. matyt, buvo dėl ko.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
1 2
[iš viso: 22]
Lavinamieji žaidimai, žaislai, knygos...

Knygos - internetinis knygynas

Cloudlix



Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą

Migloko