Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Žalio miesto fone kartą tupėjau, susigūžusi lyg vištelė, ir galvojau, į kurią pusę dabar patraukus. Dažniausiai sukdavau šviesiosios link (salotinės atspindys viliojo nuo pat vaikystės). Tenai ir šilčiau būdavo
negu čia dabar tupėti šioje žalioje kryžkelėje. Vis dėlto nusprendžiau traukti tamsiosios link. Nuobodu gi visada
keliauti ten pat. Negaliu pakęsti nuobodybės. Nuobodu, nuobodu, nuobodu... Tada ima skaudėti ten, niežėti odą, o kojos
savaime spiruokliuoja. Nuobodu, nuobodu, nuobodu... Taigi pasukau į tamsiąją. Šviesa keitėsi palaipsniui, kartu ir atmosfera.
Artėjau chaki link, po to tik sodrėjo. Norėjau sutikti žmones (taip būdavau anksčiau, kai pasukdavau į šviesą). Jie išsižiodavo, praplėsdavo burną, o iš jos šmėžuodavo balti dantukai (tuo metu įgavę žalią atspindį). Ir aš atlikdavau tą patį veiksmą.
Ten, kur dažniausiai pasukdavau, sugaudavau mažą skraidantį pūkelį. Visada jį pagaudavau ir laikydavau delne, kol sušils. Jam iš tikrųjų buvo šalta: plunksnelės minkščiausiose vietose kietėjo, o viršūnėlė buvo užsirietusi. Žinojau, kad jį atpūsdavo iš tamsesnės pusės, tačiau bijojau paklausti, kaip ten.
Nuobodu, nuobodu, nuobodu... Nesutikau nė vieno žmogaus, ir pūkelis neatskrido. Patraukiau atgal. Apsisukau, jau eisiu. Tačiau chaki užpildė visą tuštumą, gamos nebebuvo. Ji tiesiog susiliejo į vieną, ir net nežinojau, į kurią pusę žvelgti. Viskas - tiršta, viskas tamsiau, nei esu pratusi. Turbūt išsigandau. Taip. Taip šį jausmą ir vadino tie, kurie pabūvojo... Keistas jis. Ir nenuobodu buvo. Tik stuktelėjo ten ir pranyko. Tikėjausi didesnio "bum". Vis dėlto turbūt išsigandusi nebežinojau, ką daryti. Norėjau eiti šviesyn.
Susiriečiau kamuolėlin ant chaki žemės ir žvelgiau į chaki viršų. Vienoda. Viskas vienoda. Vėl darėsi nuobodu, nuobodu, nuobodu...
O gal reikėjo nekeisti gamos tonų, gal tik reikėjo prabilti šviesoje, ko anksčiau nepraktikavau, ir būtų buvę kažkas naujo, nenuobodaus?!
Pūkeli, noriu atgal!
2005-02-09 23:13
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą