Rašyk
Eilės (78196)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







2 SCENA

                                        „STAR WARS''
                                           
                                              A
Pasakotojas:

                      Trečiasis pasaulinis karas. „Sąjungininkai“ - „Geltonai-Raudoniėji Vakarai'' prieš „Ašį'' - „Žaliai Mėlynuosius Rytus''. Taip pat ir neutralios šalys.
                      Pirma grupė:

      1. Jungtinės Amerikos valstijos (nuo „Amerikos Romos imperijos“, apimančios ir Meksiką bei Lotynų Ameriką (išskyrus Čilę ir Argentiną) iki Rusijai bei „Lotyniškajam blokui“ pavaldžios JAV)
      2. „Šiaurės Europos lyga“ (Skandinavija, Danija, Suomija, Vokietija,
Estija, Latvija (vėliau, išskyrus Vokietiją bei Daniją, teritorijos užimamos Rusijos, paliekant „Ugrofinų gubernijos 'Autonominę Samių kunigaikšytstę'''
RF sudėtyje
      3. Kanada (nuo „Vikingų imperijos'' - ligi pat Uralo kalnų, Sibire. Iki „Kvebeko autonominės Respublikos“ Rusijos Reicho sudėtyje.
      4. „Jungtinės Izraelio valstijos“ (centras - Izraelis - Jeruzalė bei Tel Avivas, prijungiamos valstybės; Sirija, Libanas, Jordanas, Irakas, Saudo Arabija, JAE, Egiptas. Vėliau, pralaiminėjant - Vakarų Tel Avivas, administruojamas Palestinos)
      5. Tailandas (Okupuotas Kinijos)
      6. Filipinai (Okupuoti Kinijos)
      7. Australija
      8. Didžioji Britanija
      9. Lenkijos-Ukrainos neo-medievalistinė monarchija (nuo teritorijos; Rytuose apimančios pietvakarių Rusiją, Vakaruose-Kroatiją, pietuose-Serbiją, šiaurėje - Lietuvą iki „Polonistiškosios gubernijos“ RF sudėtyje.)

                          Antra grupė:

      1. „Islamo Šviesa“ (centras - Teheranas) - teritorija, apimanti pietines Kaukazo valstybes, esančias į Rytus ir į Vakarus nuo Kaspijos jūros, Afganistaną bei Pakistaną, „Palestinos autonominį khanatą“.
      2. „Viduržemio lyga“ - Ispanija, Portugalija, Italija, Graikija, Šiaurės Afrikos valstybės (su Egiptu ir be Egipto)
      3. „Lotyniškasis blokas“ (Meksika, Brazilija, Kuba, kontinentinės Pietų Amerikos valstybės, išskyrus Čilę bei Argentiną)
      4. KKDA (Kinijos Komunistinis-Demokratinis Aljansas); Kinija bei jos okupuotos Pietryčių Azijos teritorijos.
      5. Rusijos federacijos „Internacionalistinis Reichas“ (atsikovojant pietvakarių Rusijos teritorijas, aneksuojant Pabaltijį, išplečiant savo valdas už Ramiojo vandenyno - Aliaskoje, Kanadoje ir JAV.
      6. Baltarusijos „vasalinė Respublika“

Neutralios valstybės; Argentina, Čilė, Karibų jūros salos, Japonija, Naujoji Zelandija, Grenlandija, Islandija, Turkija, dauguma Afrikos šalių, Mongolija ir t. t
          Karas užtrunka 25 metus.
                               
                                            B
                    „Šviesa ateina iš Rytų“/“Vakaruose išeina Tamsa''

(Dar neprasivėrus scenos užuolaidoms, suskamba JAV himnas. Po truputi prasiveria vaizdas. Tamsa.... Staiga... Nepaprastai stiprus kurtinantis sprogimas; tris kartus!!! Gausybės žmonių desperatiškas riksmas. Milžiniškas ugnies bei dūmų kamuolys, beveik prasiskverbiantis į žiūrovų salę)
  (Amerikos himną netikėtai nutraukia K. Pendereckio „Rauda Hirošimos aukoms“)
   
      WC Colunga (užkulisiuose, apimtas baimės); Atominė bomba!!! Branduolinis karas!!!... (abejingai) Bet, ar tai man turėtų rūpėti? Kas man iš tos laimės ir iš tos garbės... Jei šimtai džiaugsis, o aš liūdėsiu. (susirūpinęs); Kur mano koncertai, kur spektakliai?!!! Kur mano visi ryšiai?!!! Kur šilta kėdė?!!!
      Juodoji Meška (Colungai, iš užkulisių): Rūžavas gaiduk- štai kas dedasi: vaivorykštės priėjo liepto galą. Turiu tave siaubingai nuliūdinti; „Elfų Lyga'' jau niekad nebeatsigaus! Ir tik todėl, kad per garsiai rėkaudavo. Kaip ir tu.
      Shaggy Islas (užkulisiuose, Colungai, ramiai); Ko taip draskaisi? Vėl klajoji po žarnas? Per burną? Pirmyn-atgal-pirmyn-atgal... (sarkastiškai nusijuokia)
      Juodoji Meška (Shaggy Islui): O jis - toks skanus Snicker'ass'as- ši... okoleadas.
      WC Colunga (Shaggy Islui, isteriškai): Psichopate, nepameni?!! Aš tave pergyvenau!! Aš tave įveikiau!!!
      Shaggy Islas (Colungai): Įveikei?... Tai kas?... Tik trumpam laikui... Dabar jau aš tau diktuoju sąlygas. Ir niekas čia nebesikeis. Susitaikyk su galutiniu pralaimėjimu.
      WC Colunga: Niekada!!! Aš dar sugrįšiu!!!... Atgimsiu!!!... Ir tu!!!... Tada ir vėl eilinį kartą su pasigardžiavimu!!!... Tau spjaudysiu į veidą!!!... Bet kuriais kanalais - vėl tave pasiųsiu myriop!!! Tuštinsiuosi ant tavo kapo!!! Ir iš euforijos!!!... Vėl smaukysiu!!!... Iškasiu tavo lavoną!!! Ir p. siu jį per analą!!!
      Shaggy Islas (Colungai); Per vėlai, oi per vėlai tu supratai; kas lauks po visko. Amžina kančia... Kaip ir stribo, kuris su pasimėgavimu trypė nužudytą partizaną, bet,,, Kai ir jam išaušo paskutinioji... Užgeso atpilde Dievo. Anksčiau ar vėliau... O partizanas - naujame pavidale dergiasi iš stribo; kiek tik nori, kaip tik nori, kada tik nori!
      WC Colunga (Shaggy Islui): Kam tu mane lygini su kažkokiais vatnikais?!!
      Shaggy Islas (Colungai); Tarp kitko - visas mažumas vienija esminis punktas; neapykanta daugumai. Bolševikai, naciai, dabar jūs, „hiperseksualai''... Bergždžiai keliate revoliucijas. O viskas veltui.
      Juodoji Meška (Colungai): Kartojam, kartojam, kartojam! Aš ir vėl išalkau! Jau niekur niekada nebepaspruksi! Ateik! Nesimuistyk! Mažiau!
(girdisi, kaip meška valgo) Ir taip kasdien, ir taip kasnakt; suėdu-iššiku-suėdu-iššiku... Pasaka be galo. Niam niam niam...
      Shaggy Islas: dieviškoji komedija!

                                          C

    Pasakotojas:
                        11 mėn, 11d, 11 valandų, 11 minučių, 11 sekundžių...
Kai, vietos laiku, Vašingtone, Rusijos premjero Pavelo Nikitino įsakymu, ant Pentagono numetamos trys atominės bombos (Vasilisa Prostaja, Kolia Lukašenko, „Lotyniškasis blokas bei „Viduržemio lyga“ tokiam sprendimui ištarė „VETO“, tačiau „Islamo Šviesa“ bei KKDA - neprieštaravo tokiam drastiškam žingsniui. Kruopščiau nesvarstant, šis nutarimas buvo priimtas kaip „neišvengiamas atsakas, norint laimėti karą. '' Kai „Sąjungininkų'' armija juo ruošėsi šturmuot Jakaterinburgą. Visgi, į pagalbą atskubėjo ir „Ašis“. Užverda nuožmus mūšis.
                  (Scenoje nusileidžia amerikiečių N. A. T. O lėktuvas. Iš jo išlipa Jack MC'Laden su žmona Agne Mikelėnaite ir Malena Levy.)
         
        Malena (MC' Ladenui); Prezidente, ar domėjotės paskutinėmis naujienomis?
        MC' Laden (Malenai): Dar kyla klausimas?! Šiurpu! Nepaprastai gaila mano kolegų! Ne mažiau - ir civilių žmonių! Jie visi tapo neapčiuopiamai brutalaus išpuolio aukomis!! (apsiverkia)
        Malena (apkabina MC' Ladeną); Džekai, tu juk taip retai verki. Privalai išlikti stiprus. Beje, o ji (rodo pirštu į Agnę) Kam ją čia vežeisi?
        MC' Laden (Malenai): Suprask, Agnė - mano žmona. Na... Formaliai. Etiketas yra etiketas... Dabar ne metas tarpusavio ginčams. Susimildama...
        Malena (MC' Ladenui); Na... Jei kaip sesė... Kaip dukra... Aš - absoliučiai neprieštarauju. Tyliu... Širduk, ačiū, jog man pasipiršai. Kaip laukiu tos dienos!...
        MC' Laden (Malenai): Kaip nors, kaip nors, kaip nors... Privalome laimėti šį karą!! Visiems laikams!!
      (Netikėtai pro scenos šoną įvąžiuoja tankas. Iš jo išlipą Павел Никитин)
      Никитин (MC' Ladenui): Labas rytas, Jūsų Ekscelencija.
      MC' Laden (Nikitinui): Labas rytas, šlovingasis Premjere
      Никитин; Bet koks gaivus rytas... Pastebėjote? Dar nenukrito nuo medžių lapai - raudonis, geltonis... O jau prisnigę, išties, nemažai.
      MC' Laden; Hmm... Geriau jau ilgesnis ruduo, nei ankstyva žiema. Bent jau man...
      Никитин; Dėl skonio nesiginčijama. Kai pasaulyje klimato atšilimas... Nuo jūsų, beje, ir teka ta Golfo srovė - kad ją kur... O štai pas mus - nacionaliniai ypatumai. Na, ko Jūs toks paniuręs? O gal blogai miegojote? Pakelkite savas akis į dangų - kaip vaizdingai teka saulė!
      MC'Laden: Jūsų Šviesybe, Premjere... Gal verčiau eikime prie reikalo! Ir noriu pabrėžti - Jūsų antžmogiškas vakarykštis poelgis!!... Įeis į istoriją!!! Tūkstantmečiais!!!... Tačiau jau ilgai nebešvęsite!!!
      Никитин; Arba, būtent, Jūsų kaulai sudūlės!! Metėte man baltą pirštinę! Priimu iššūkį!!!
      MC' Laden: Kur sekundantas?
    (Į sceną įeina Коля Лукашенко)
      Коля (MC' Ladenui): Ooo, Prezidente.... Taip nepanikuokite. Viskas - pagal taisykles. Sąžiningai. Be jokių armijų. Tik mes vieni... Tiksliau - Jūs ir Jūs (parodo pirštu į Nikitiną ir MC' Ladeną) Yra taip; aš - sekundantas nuo Pavelo Nikitino. O kas bus, Tamstos, sekundantu?
      Malena (Koliai): Aš būsiu. Jei nieko prieš.
      MC' Laden (Malenai); Tu gal išsikraustei iš proto?!
      Malena (MC' Ladenui):  Pamatysi, kad aš neklystu. Leisk tave išgelbėt.
      Коля (Nikitinui): Pavelai - tu imsi viršų. Žinai, koks esu gabus matematikas. O su tokia... Ojojoj... Su tokiu vyrbobiu... Dar šiais metais MC' Ladeną suės kirminai... Pakasime jį kur nors prie upės, nors... Gal ir įmesime- tegul sau plaukia pasroviui... Tas napoleonas... (MC' Ladenui); Tai, ar jau radote savąjį sekundantą?
      MC' Laden (Koliai): Puiku. Radau. Galime pradėti.
      Коля (Agnei Mikelėnaitei); Eiii... Mergaite... Turiu prašymą - tau pavedu itin svarbią užduotį (prieina prie Agnės) Štai, imk monetą. Išmesk ją. Jei herbas - pirmas turės iššaut Nikitinas, jei skaičius - MC' Ladenas (atsitraukia) Pradedam!
      (Agnė Mikelėnaitė meta monetą į viršų. Iškrenta skaičius)
      Коля (pribėga prie monetos); Skaičius! Kągi, Jungtinės Amerikos Valstijos - pradžia jums! (įteikia į rankas Nikitinui revolverį. Šios rūšies ginklą MC' Ladenui lygiai taip pat ištraukia ir Malena)
      Коля (Nikitinui ir MC' Ladenui); Per dešimt metrų - atsitraukt!!!
(abu vienas nuo kito atsitraukia) Apsisukt!!! (abu apsisuka nugara į
nugarą)
      Malena; Pradėkime atbulinį skaičiavimą!!!... Penki!
      Kolia; Penki!
      Malena: Keturi!
      Kolia: Keturi!
      Malena: Trys!
      Kolia; Trys!
      Malena: Du!
      Kolia; Vienas!
      Malena: Ugnis!!!

(Jack MC' Laden atsisuka pirmas ir iššauna. Kulka pataiko tiesiai Nikitinui į viršugalvį. Jis sukniumba)
      Kolia (Malenai, įtūžęs ir pasimetęs); Taip negalima!!! Aš dar nepasakiau „Vienas“!!!...
      Malena (Koliai, abejingai); O koks skirtumas! Kaip mes norėsim - taip ir žaisim!
      Никитин (merdėdamas, itin sunkiai. Boriso Godunovo arija) ''      ''- Boriso Moisejevo... Tfu... Godunovo arija... (Miršta)
  (Jack MC' Laden padeda šautuvą ant žemės, kai savo revolverį netikėtai išsitraukia Коля Лукашенко. Malena Levy nespėja išsitraukt savojo ginklo. Tuo tarpu Agnė Mikelėnaitė nepastebimai pribėga prie nukauto Pavelo Nikitino. Šalia jo randa šautuvą. Nusitaiko į Maleną Levy... Šūvis į smilkinį!... Malena krenta ant nugaros. Miršta. Jack MC' Laden nesiima jokių veiksmų)
    Коля (Agnei, neatsistebėdamas): Koks superinis taiklumas! Likimo ironija ar kas?! (ima krizenti) Tęskite savo darbą, mieloji! Savaime suprantama - meilės trikampis! MC' Ladenai, išdavėte savo žmoną su šiuo transvestitu!!... Kuri gi padori moteris šitaip leistų?!
    Agnė Mikelėnaitė (pribėgusi prie Malenos lavono); Čia tau - už mano negimusį kūdikį!! Nužudytą kūdikį!! Už atimtą gyvybę!! Mano sūnaus!! Už tai, jog atėmei iš manęs mano gyvenimą!!! (numeta šautuvą ant žemės. Išsitraukia iš kišenės tablečių saują ir visas jas praryja... Agnė merdėja...)
    (Jack MC'Laden vėl apsiverkia. Tik šį kartą gerokai stipriau)
    Коля (MC' Ladenui, tvirtai ir užtikrintai); Tu tik nežliumbk taip, sukčiau!!! (toliau laiko išsitraukęs revolverį ir jį nukreipęs į MC' Ladeną)
    (Į sceną įsivežia Kinijos bei „Islamo Šviesos“ kariai)
    Коля (kariams); Suimkite šį jankį!!! (rodo pirštu į MC' Ladeną) Bet... Nežudykite! - Įsodinkite į sraigtasparnį ir eksportuokit - į Afriką! Pas negrų!... Lai buvę vergai!... Tegul maksimaliai apkartina jam gyvenimą!!... Ligi gyvos galvos!!... - Savo buvusiems vergvaldžiams!!!... Na, o su tais lakūnais... Juos - tiesiog pakarkite. Tą lėktuvą - į metalo laužą.
    (Kareiviai pripuola prie MC' Ladeno ir išsiveda; jį bei jo lėktuvo pilotus - daliai kareivių įsiveržus į lėktuvą)
    Коля Лукашенко (prieina prie mirštančios Agnės, abejingai); Labanakt, mano žvaigždute. Palieku tave... Tu ir motina Rusija... Kuo romantiškesnio žiemos miego (atsitraukia ir įsėdęs į tanką, išvažiuoja)

                    (Skamba sakralinė rusų stačiatikų chorinė muzika)

                                      „Lemiamas mūšis“

(Veiksmas vyksta JAV pietvakariuose. Didžiąją scenos dalį užima rausvi dykumos smėlynai, šonuose - priekalnės. Į sceną įbėga grandinėmis surakintas Kolia Lukašenko; iš scenos galo krenta ant grindų - po spyrio iš už nugaros. Paskui jį ateina automatu apsiginklavęs Ukrainos sausumos Karinių pajėgų vadas - Nikita Plutenko.

    Plutenko (Koliai): Tai ką, tikėjaisi iškilt?!!! Kaip šūdukas!!... Aptarsim mes dabar!! Daug ką!!!
    Kolia (Plutenkai): Heil Hitler!!
    Plutenko (Koliai); Juden raus!! (dar kartą spyris koja)
    Kolia (Plutenkai); Tavo tėvynainiai!!... Kiek žydų išžudė!!! Banderovcai!!!
    Plutenko (Koliai): Koloradinės pamazgos!!! Išsipagiriok, acto garintojau!!! Iš Latvių gatvės!!! Pakaks jums supuvusia žuvim prasmirdusių ''Leningrado simfonijų''!!! Aš čia diktuoju sąlygas, apsišikęs apsimyžęs ruski!!!
    Kolia; (Plutenkai); Acha!!... Delfi. lt!!... Savi!!...
 
(Į sceną iš galo įeina Basia Kaciupa; vilkinti tą pačia med. seselės uniformą. Tik ant galvos užsidėjusi SS WAFEN kariškio kepurę)
    Basia (Plutenkai): Kvietėte?
    Plutenko (Basiai): Besąlygiškai, operacijų vadove!
    Basia (Plutenkai): Sakykite, ką aš turiu išoperuot?
    Plutenko (pirštu rodydamas į Kolią, Basiai); Jam - smegenis, vidurius, nupjaukite pėdas ir plaštakas!
    Basia (Plutenkai); Bet tai per žiauru!
    Plutenko (Basiai): Kaciupa! Nebūk kacapė!! Reikalauju vykdyt mano nurodymus!!
    Kolia; 15 min, lrytas. lt, LRT!... B.. į dėjau ant jų!!!
    Basia (Plutenkai); Vade, jam - baltoji karštinė. O aš... Kaip karo medikė matau, jog žmogui reikia padėt.
    Plutenko (Basiai): Padėt?!!... Tu ką?!!... Gal būsi ''jeruzelskaja pravda'', Szanowna Pani?!!.. Мне пi. уй!!... Nebūk Tomaszewskaja!!! Šis avigalvis (rodo pirštu į Kolią Lukašenko) prisidėjo prie mano žmonos, šviesaus atminimo lakūnės, Виолiтос Лiс, mirties!!!
    Basia; Лiс... Litai.. Rubliai... Zlotai... Eurai... Tačiau, ar ne per daug ten, Litwoje pferoksidinių pfyfų? Ar, visgi, jų didesnė koncentracija kraujyje... T. y Ukrainoje nei Lietuvoje?
    Plutenko: Basia!! Jūs apie batus, aš apie ratus!... Gal priminti apie Katynę?!
    Kolia; Ar apie Wolynę?!...
    Plutenko (Koliai); Užsirišk savo srėbtuvę, abugėli!!! (smogia Koliai su šautuvo buože)
   
    (Į sceną iš žiūrovų salės įbėga beginklis Nachmann Todes)

    Todes (persigandęs, teatrališkai): Arabai! Islamistai! Musulmonai!! Jie mane vejasi!!!
      Plutenko (Todesui): Prime ministre, kodėl Jūs be ginklo?!
      Todes (Plutenkai): Palikau jį pas Rachelę Levy!... Ar pas Aaroną Colungą!... Izraelyje!... Čia jau sena istorija!...
      Basia (Nachmanui); Malena Todes ar Colunga-Todesas? (Plutenkai); Vade, kas jis toks?
      Plutenko (Basiai); Tai Izraelio Ministras Pirmininkas. Viskas gerai. Iš CŽV. Jis - demokratas.
      Todes: Gerbiamieji, aš visa širdimi, visa siela, visu kūnu bei visu protu - Amerikos vaikas! Tačiau po branduolinio smūgio mano Pažadėtoji Žemė- siaubingai išniekinta! Muslių darbas!! Kad juos kur po paraliais!!! Mums gyvybiškai būtina atstatyti tai, kas sugriauta!!
      Basia (Todesui); Rhabinas - ''laisvasis mūrininkas''? Masonas? Iliuminatas? Ar 'laisvasis šaulys'?
      Plutenko (Basiai); Szanowna Pani, Jūs gal geriau imkitės savojo darbo. Ar neprisimenate, ko aš, Tamstos, prašiau? (Nachmanui) Rabi, tai, kad Vašingtoną subaladojo rusai! - Ne arabai!
    (Iš užkulisių pasigirsta WC Colungos balsas)
    WC Colunga; Lenkas - ne žmogus! Visas kalbas moku! Ale po-polsku - nie rozumiem!
    Plutenko: Что там kas per N. S. O?!
    Basia; Nie wiem. Ale to jest niebezpeczny!
    Todes (Basiai ir Nikitai); Ten - smuikininkas ant stogo. Nesijaudinkite. Balsas iš Dangaus. Kaip tik mus aplankys fortūna. Amerikos balsas... ''Mazeltoff Mazeltoff Mazeltoff.. ''
    Plutenko (Todesui. Atsidusęs): Vašingtonas - jau po griuvėsiais
    Todes; dangiškas ženklas - parama, pagalba - kad po visų vargų - laimėsime šį karą! Išvarė mus kaip čigonus kokius!!,,, Iš Šventosios Žemės!!!... Tačiau - ten sugrįšime ir nulupsime alachams skūras!!! Kai vėl bus stipri Amerika!!! „Jei turtingas būčiau... Jabadubadubadai... ''
    Plutenko (Basiai): Pas tave visi įrankiai - išmėsinėk tą bulbašą! Kartoju trečią sykį!!... Vykdykite!!!
    (Basia Kaciupa prieina prie  Коля Лукашенко. Atidžiau pasižiūri)
    Basia (Koliai): Juk tu - Shaggy Islas. Tu litwynas. Šį kartą... Kartą per tūkstantmetį... Tavo geismai bus patenkinti!... Aš karšta, aš - eskortas, aš - be stringų!!...
    Plutenko (Basiai); Jis ne lietuvis - čia kacapiškas gudas!!! Operacijų vadove, Jūs kažką sumaišėte. Nors... Tiek jau to, bet... O kas čia per sekso scenos?!!!
    (Nikita Plutenko nukreipia ginklą į Basią Kaciupą. Tačiau, netikėtai prie jo pripuola Nachmanas Todesas - parbloškia ant žemės. Nikitai iš rankų iškrenta šautuvas. Basia šlapinasi ant belaisvio...)
      Plutenko (Todesui); Jude, nori mane nukryžiuot?!!! Kaip nukryžiavote Jėzų Kristų!!! (smogia Todesui. Šis parkrinta. Nikita atsistoja. Puola prie Nachmano. Tačiau pastarasis griebiasi šautuvo ir šauna į Plutenko kelis kartus)
      Plutenko (Todesui): Tu ne iš CŽV!!! Tu iš FSB!!! Iš KGB!!! (krenta ant grindų negyvas)
      Nachmanas (nusitaiko šautuvu į besišlapinančią Basią Kaciupą); Gojai!! Vežėt mus į konclagerius!!! Silezijoje!! Polonistine žiurke, tu, antisemitine!!!
      (Iš žiūrovų salės pasigirsta šūvių tirada į Nachmaną Todesą. Šis krenta ant grindų. Miršta)
        (Į sceną įbėga Abdul Xalaxmalaš)
        Xalaxmalaš (atsistojęs šalia nukauto Todeso); Visi, jūs, judaistai - globalistai, leftistai, LGBT'istai. alle pacifistai ir komunistai! ''Po dusham'', Nachmanai - kas jau kas, bet tu- tikrai nebeprisikelsi! Pagaliau išaušo diena diena - kai pasibaigė diktatūra! Žydų žydrųjų žibintų šaika - your time is up!!!
        (Abdul pažvelgia į Basią, kuri kątik baigė šlapintis)
      Abdul (meiliai); Niuuu... Labuka katuka. Kuokia tu sexuova! Tik kam tau tas krzyžius ant kaklo?  (padeda ginklą ant grindų)
      Basia (piktai): Nes aš - katalikė!
      Abdul; Už dienos kitos - jau būsi musulmonė. Blonde, tu mane trauki kaip magnetas, kaip perlas!! Būsi mano žmona! Aš - šęichas; vargo nematysi. Apipilsiu tave deimantais. Alachas mus myli - todėl tampame meile!!
      Basia: Netikiu tuom tavo Alachu!! Mano vienintelis - Jėzus Kristus!!
      Abdul: Jėzus Kristus, West Coast Colunga, Malena Levy... B... tačka, atsiprašant!!! Niekad neturėję moters!! Nei glostę papo, nei pyz...
      Basia; Tavo muilo operos - naivioms mergužėlėms! Bet ne man!
      Abdul: Gerbiama Panele, „Sąjungininkai'' jau beveik kapituliavę. ''Ašis'' - valanda kita; pagaliau laimės. Ištisus dešimtmečius... Tačiau šiandien tas metas; kai bus sudėlioti visi taškai ant ''i''. Po karo - įsivyraus taika. „Reakcijos pergalė prieš revoliuciją'', konservatizmo - prieš liberalizmą, religijos - prieš ateizmą. Beje, kas liečia jus, katalikus... Naujausios žinios už Atlanto; Vatikanas kątik likviduotas Konstantinopolio kaip pedofilų klano irštva. Suma sumarum - islamas, tai viso pasaulio religija!! Na... Autonomiją turės stačiatikiai ir dar kiniečiai. Pagalvosime ir dėl budizmo, hinduizmo, protestantizmo bei pagonybės - bus verdiktas; taip arba ne. Ach... Kiek čia galiu Jums politikuot... (Atsiklaupia ant dešiniojo kelio) Ar sutinki būti mano žmona?
      Basia; Ne - nesutinku!
      Abdul: Mano baltoji gulbe, ar sutinki būti mano žmona?
      Basia: Juk sakiau tau, kad ne!! Nesutinku!! Nepristok!!
      Abdul: Ilgakoje manekene, tu mano balandėle, ar sutinki būti mano žmona?
      Basia: Atsibortuok!!! Atsiknisk pagaliau nuo manęs!!! Atsifutbolink, ožkapi. y erode!!! Griežtai tariu - ne ne ne!!!
      Xalaxmalaš (staiga itin stipriai supykęs, isteriškai, išsitraukia mačetę) Tu arba mano, arba - pas Alachą!!! (puola Basią su mačete. Tačiau netikėtai į jį iš dangaus trenkia žaibas. Basia parbloškiama kelis metrus. Abdul Xalaxmalaš krenta ant grindų be sąmonės)
      (Praeina kelios akimirkos ir... Grindyse atsiveria tarpas; tartum gatvės šulinys. Iš kurio išlipa Michael Krauss. Pribėga prie Kaciupos)
      Michael (rūpestingai): Basia, kaip tu?! (išsitraukia iš kišenės amoniako, duoda jo pauostyt) Nagi, atsipeikėk!
      Basia (atgauna sąmonę, Michaeliui); Kurw aš?... Šiek tiek mirguliuoja akyse...
      Michael; Tu su manim - tu saugi.
      Коля Лукашенко (atgavęs sąmonę, Kraussui): Немец, о что ты хочеш?!!
        Michael; Hej. Tavęs kažkaip nepastebėjau. Bet gal pasilinksminkim? (pasiima Plutenkos ginklą. Nusitaiko į Kolią. Iššauna kartą jam į galvą)
        (Krauss grįžta prie Kaciupos. Pakelia ją nuo grindų - nešasi ant rankų. Abu įlipa į šulinį. Krauss uždaro dangtį. Girdisi tik jų balsai)
          Basia; Jie mus suras.
          Michael; Be šansų. Tuoj skrisim mano reaktyviniu „Pfeizer“. Į Žėmės centrą. Netoli nuo ten.
          Basia; Tačiau ten itin karšta. Ar nesudegsime?
          Michael: Ne. Turiu visą paketą, reikalingą gyvent naujomis sąlygomis.
          Basia; Jei taip. Tada aš be galo laiminga.
          Michael: O dabar lipkime laiptais žemyn. Jau atsigavai - kaip reikalas. Paskubėkime.
          Basia: Gerai.

  (Pro scenos galą įsiveržia „Sąjungininkų“ kareiviai. Pro šonus - „Ašies'' kariauna. Įvyksta atkaklus mūšis. Trapia persvara laimi „Ašis'. Pro kairįjį kraštą į sceną ateina Kinijos prezidentas Chi Mao Ping

      Chi Mao Ping (pribėga prie Abdul Xalaxmalašo kūno. Tikrina pulsą. Pakreipia nykštį žemyn) Miręs. Kaip gaila. Nespėjome. (Pribėga ir prie Kolia Lukašenko. Tas pats. Vėl nykštį žemyn) Nespėjome. Kaip gaila. Miręs. O kur panelė Vasilisa Prostaja? Koks jos likimas? Koks jos vaidmuo? (prie Kinijos prezidento prieina vienas kareivis ir paduoda jam į rankas laišką. Ping atplėšia voką. Išsitraukia lapelį ir skaito; „Gerb. Kinijos Komunistinio-Demokratinio aljanso Prezidentui. 'Rytų bloko“ vyr. Koordinatorė Василиса Наталья Простая'; ''Išeinu motinystės atostogų. Neseniai man gimė sūnus Олег Žilvinas Kudžma. Ištekėjau. Pavargau kariaut. Šeima man visad buvo, yra ir bus - pats svarbiausias gyvenimo variklis. Linkėjimai, Наталья Романова''
      Chi Mao Ping (šiek tiek atsidūsta): Et, kaip diena aišku; susirado kažkokį ''žirną'' lietuvį, pastojo ir išėjo į pensiją, lyg tai su vyru išvyko gyvent į Islandiją. Islandija - neutrali valstybė Tebūnie, Sėkmęs jiems visiems (įdeda laišką atgal į voką, įduoda tam pačiam kareiviui) Bet kas dabar valdys Rusijos Reichą? Nikitinas - žuvo, Lukašenka - žuvo. Nors... Rasim ką nors... Nėra padėties be išeities. Ech... Pulkininkas Abdul Xalaxmalaš; dėl jo informuosiu Teheraną - pareikšiu užuojautą. Nėra to blogo, kas neįšeitų į gera- balandžio 22; pavasario lygiadienis. Nuostabi data pergalei. Pekeliui į vasarą! (visiems laimėjusiems kareiviams); Su Pergalės diena!!! (kartu su kareiviais išeina pro scenos galą)
       
        (Scenoje tamsa. Be vaizdo. Radijo teatras)

    WC Colunga; Kur ta ryža bestija?!!! Mila, Malvina, Malena!!!...
    Žaliasis Robotas (Baltajam Riteriui): Eilinė makrobioenergetinė dispersija?
    Baltasis Riteris (Žaliajam Robotui): Tu samprotauji apie Juodąją Mešką?
      Robotas: Net ir jai nelengva suvirškint tą svetimkūnį homunkolą.
      Riteris; Po tokių perturbacijų Mundane. Jiems paūmėjimas.
      Robotas; Taigi, nes jie - arčiau. Bambagyslėm... Mezga tinklus Motinai Žemei. Čiulpt jos syvus. Sugrįžt. Prisitvirtint. Prie bet ko.
      Riteris: O Motina Žemė - ne svetinga nežemiškiems kirminams. Ligi galo taip ir nepritvirtina. Net išfaksuoja mums skundus.
      Robotas; Persiunčiu tuos skundus Vyriausiajam Mokytojui.
      Riteris; Ir ką Jis?
      Robotas; Kątik atrašė; ''Persiųskit Juodajai Meškai daugiau molekulinių trankvilizatorių. Asmeniškai nuo manęs. '' Kiek suprantu - priešuždegiminės medžiagos?
      Riteris: Radiomagnetinėmis kvintilinėmis anti-parasimpatinių nano atomų bangomis.
      Robotas; Panašu, jog Mundane, jų taip vadinama Vandenio era... Taip triukšmingai prasidėjusi... Ėmė - ir išsisėmė.
      Riteris: Ją pakeitė Ožiaragio era. Na,,, Tokia terminologija pas juos... Beje, Kompozitorius3 - Mokykloje, Kompozitorius2 - Universitete, o kur Kompozitorius1?
      Robotas; Kolkas Mundane... Bet tu žinai, kaip jis su visais, išties, neblogai komunikuoja... Savo sapnų kanalais...
      Riteris: Tiesa. O Shaggy Islas?
      Robotas; Ne kas kita - kaip Kompozitoriaus3 ir Poeto2 hibridas. Jų kvantinė dalis. Kaip ir jie; jo atomistikos mediatoriai.
      Riteris: Įkvėpt-iškvėpt-įkvėpt-iškvėpt. Jis to neįsisavino.
      Robotas; Kai eroziją pakeičia restauracija - esi nugalėtojas.
      Riteris: Restauracijos kursai.
      Robotas; visur, kur tik ne pasidavimas erozijai. Tiek Mundane, tiek Universitete, tiek Mokykloje ir t. t
      Juodoji Meška (Colungai); Gėjliuk tu mano. Ko vis šokinėji? Vistiek - neperšoksi. Mano valios. O aš privalau vykdyt Mokyklos valią. Kad ir  šviesmečiais - nuo čia, nuo Universiteto. Ooo... Patobulinto veikimo ''žolytė''... Acha... Jau veikia... Čia - kad mažiau trypčiotum... Mmm... Nepakartojama dozė!!!
      WC Colunga; Neeeee!!! NEAEEE!! NEUIIIIIIIFDFDFHFFSSS!!!...
      Juodoji Meška: TEIP TEIP TEIIIIIIIIIIIIP!!!

                                 
                          3 SCENA ''Vidudienis kapinėse/“Islandiška saga“

      (Василиса Простая su sūnumi prie Shaggy Islo kapo)

  Василиса (laikydama rankose raudoną rožę); Viešpatie, kiek daug šviesos, kiek daug žalumos, kiek daug gėlynų. Pasibaigus nesantaikai, kivirčams, grumtynėms. Pagaliau į šį pasaulį įžengė taika. Saulė - aukštai virš galvos; taip akivaizdžiai skrodžia jos spinduliai. O ir naktimis - ridenasi ji dangumm; labai sunku užmigt. Vasara... Mano meilės vasara. Mūsų meilės vasara, Johanesai. Tu grįžai namo; iš ten, iš kur, būtent, atėjai - iš Šiaurės. Atsiprašau - iš Šiaurės Vakarų. Nes Šiaurė, kaip kažkada minėjai - ne tavo kryptis. Bet Šiaurės Vakarai visąlaik tau nešė sėkmę, Islai; Meksikoje - per stipri tekila, Lietuvoje - apstu pudruotų fyfų ir ne fyfų „copy-paste''. Meksikoje - kanibalai, beisveržiantys į kapinęs nekrofilai. Lietuvai tu niekad taip ir nebuvai reikalingas, nes... Nes tu esi, tiesiog, ISLANDERIS! (savo sūnui) Žilvinai, tai mano jaunų dienų meilė-žmogus, kuris mane kaskart įkvėpdavo naujai pradžiai. Motina Žemė, tegul laimina tave, didingasis Shaggy! Vanduo, Ugnis, Oras, Žemė... Man be paliavos kartodavai-jog tik Žemė; jaukiausias prieglobstis. Vandenyje gali paskęst, aukštai pakilęs- žemai krenti ir išsitaškai į šipulius, aukšta nata pradėjęs- „perdegi'', žema nata baigęs - „įsižemini'' Kaip svarbu jaust tvirtą pagrindą po kojomis, kad ir tiesiogine prasme - man kasnakt kuždėjadavai. (dar kartą sūnui) Olegai, nors jis ir nėra tavo biologinis tėvas, tačiau norėčiau, kad tu, brangus sūnau, suprastum- šiandien mes čia abu ne be priežasties; atvedžiau tave, jog suvoktum, kas buvo, yra ir bus... Nepailstantis Tiesos Karys, nors ir nukryžiuotas tų ''V+V fariziejų'' bei jų ''oportunistinių zalieskų''.... (Shaggy Islui) Alsuoju tavimi, gražuoli - niekur nedingai; mes visi trys. „ČIA IR DABAR''. Aš, Наталья Романова, Олег Žilvinas Kudžma ir Shaggy Johannes Islas. Atėjau į tavąjį Panteoną - ištarti „AČIŪ, KAD ESI!! '' (padeda rožę ant Shaggy Islo kapo)
                              (Skamba E. Grieg muzika)

      (scenai pasibaigus, už užuolaidų pasigirsta žadintuvo signalas)

  Shaggy Islas (žiovaudamas); Šešta valanda... Nesuprantu - rytas dabar, ar vakaras? Kas per sapnas... Tartum Amžinybė... Pala - man šiandien dieninė pamaina ar naktinė? Ajjj - tai juk šiąnakt Kalėdos!.. Bet
kodėl lauke taip nerealiai tamsu? Dar kai išjungia gatvės apšvietimą - juoda juoda, kur dairais.
  Pasakotoja; Labas rytas, sūnau, kelkis. Metas į darbą. Nepavėluok.
  Shaggy Islas: Tuoj tuoj- paskubėsiu! Oooo... Įsijungė gatvės spingsulės. Iškart šviesiau. Tikrai, kad dieninė. Toje gamykloje. Einu į virtuvę- pasidarysiu kavos. Labas rytas.
2020-12-14 21:45
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą