Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 21 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







 

Izoliacija – 6

- Kvailiai, ieškantys lengvų kelių, pasiekti fizinių ar dvasinių tikslų, - taip pasakojo R. M. Lefin, - sutinka, savo kelyje apgavikų, kuris pasiūlo lengvus kelius ir pažada „aukso kalnus“. Riboti, žiniomis ir įžvalgumu, su džiaugsmu ir entuziazmu pasiduoda iliuzijai. Tokia žmonės leidžia sau klysti, nes to aistringai geidžia, ieškodami racionalaus kvailystės paaiškinimo. Susidaro grupės, bendruomenės, populiacijos asmenų kurių iliuzijos ir ideologija, patvirtinanti blogos širdies geismus. Vienas kitą įtikina ir aklai pasiduoda, niekindami protą ir patyrimą. Nesivadovaudami racija ir patirtimi sukuria lengvą ir greitą kelią į pražūtį. Tokia žmonės be sąžinės graužaties ištvirkauja, vagia ir žudo. Enošo epochije tik vienas žmogus išdrįso pasipriešinti klystančiai žmonijai. Perėmęs Šemo ir Evero mokymą, pareiškė, kad pasaulis klysta. Šio mąstytojo aiškus protas ir oratorinės savybės privertė nutilti suktus apgavikus. Nimrodas pasaulio imperatorius, valdantis visą to meto žmonių populiaciją, pajuto pavojų, nes kažkas išdrįso paneigti jo die-viškumą. Tai vienas galingiausiu imperatoriu, žmonijos istorijoje, paskelbęs save die-vu. Jis ne paskutinis žmogus padaręs tokią kvailybę, po jo dar daug žmonių padarė tą patį, ir dar daugiau buvo kvailių, kurie naiviai tuo tikėjo. Nimrodas surengė disputą tarp savo imperijos ideologų ir išminčiumi,  nešančio Šemo ir Evero tradiciją. Imperatorius gėdingai pralošė... Todėl nusprendė viešai sudeginti išminčių. Bet jam nepavyko padaryti nusikaltimą prieš išmintį ir žinias saugomas nuo žmogaus sukūrimo.
- Kodėl man tai pasakoji? – Nustebau. – Kas mane sieja su žmonėmis buvusiais prie 3700 metų? Tai įvyko senoje civilizacijoje, kuri išnyko, Ur Kazdimo mieste. Ten liko tik senovinės šventyklos ir aukurai. O pati civilizacija išnyko, gal tik mes ją pamename...
- Mes esame to išminčiaus palikuoniai. Todėl net šiandien galime pasipriešinti melagingoms, suktoms, pražūtingoms idėjoms. Mūsų protėvių patirtis duoda jėgų igyventi sunkumus, neieškant lengvų būdų pasiekti fizinį ir sielos komfortą. Mes ieškome ir kovojame dėl tiesos. Mūsų ginklai ne raketos ir ne virusai. Mūsų ginklai – yra tradicija ir aštrus, išlavintas protas.
- Ką tu gali pasakyti mano vyresniajam sūnui, kuris prieš metus pareiškė: protas man nereikalingas, aš vertinu raumenis.
- Jis apsigauna, nes tik raumenimis nieko negali padaryti. Net po tualeto nusiprausti, nesugebėtų jei neturėtų proto. Nuo viruso jo neišgelbės raumenys. Nuo apgavikų, manipuliatorių neišgelbės raumenys. Nuo vidinių blogų potraukių, noro nusikalsti neišgelbės raumenys. Vargšelis, pats sau meluoja, nes jei išties, gyvenime vadovautųsi sprendžiant problemas, siekiant norų, įgyvendinant tiklus „raumenimis“, atsidurtų kalėjime arba beprotnamyje. Tik nepasakok savo sūnui, nes jis nesupras. Šiai dienas jo raumenys blokuoja smegenis. Jis ne vienišas šiame kelyje. Milijardai žmonių, kaip planktonas ant vandenyno paviršiaus, plūduriuoja, nežinodami kur juos neša srovės, o banginiai ryja juos, tai niekšingi manipuliatoriai.
- Mano gyvenime kelis kartus sutikau tokius niekingus žmonės, kurie pasinaudoję paprastų žmonių neišmanymų juos pražudo. Apsimeta dorais, tyromis sielomis. O galutinis tikslas – patenkinti savo niekingą egoizmą. Man pasisekė, kad jis buvom kvailas ir po kelių mėnesių supratau jo niekšiškumą, bet to pakako, kas sugriautų mano šeimą ir pakenktų mano vaikams. Jie sužaloti niekingos ideologijos, netinkamo elgesio ir socialinių iškrypimų. Aš nežinau, kaip išgydyti savo likimą.
- Šiandien esi didingos šeimos narys. Tradicija, išmintis, racionalus protas ir subalansuotas charakteris – šaltinis galintis tau padėti. Išminčiai mus moko, “kas nori apsivalyti, tam padeda Kūrėjas“. Stenkis tapti geresniu, ir tau padės.
2020-04-23 18:17
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą