Rašyk
Eilės (78192)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







ANP4
Šiandien esu nusiminęs, nes ANP neklauso manęs. Jis jau didelis, turi daug jėgų, bet neturi išminties, kuri galėtų jį apsaugoti nuo nuostolio. Per šią savaitę jis pateko į kelias situacijas, kada buvo pavojus jo sveikatai. Tai erzina ir kelia apmaudą. Barimas nepadeda. Ramus kalbėjimas jį erzina, nes jis į tai reaguoja, tarsi į nuobodų bumbėjimą. Nusiminiau ir nuleidau rankas. Kaip auklėti šį vaiką, kad, elgtūsi protingai, apgalvotai, išmintingai? Jis daro fizinį nuostolį, be piktos valios, bet nuostolis yra nuostolis. Praūjusį penktadienį su draugu nuėjo į statybų aikštelę. Rizikuodami sveikata karstėsi po didelį aukštį. Ten pametė 50 šekelių ir nuolatinį bilietą,  Mūsų vargingai šeimai tai didelis nustolis. Tada susivaldžiau ir nebariau jo. Nes jei barsiu, jis slėps nuo manęs savo nuotykius ir tada apie jį nieko nežinosiu, ką jis daro nuvažiavęs į Jerusalimą. Vakar pabandžiau švelniai pasakyti pastabą. Jis nusuko žvilgsnį į šalį ir paskendo savo apmastymuose. Paklausiau jo.... Jis neatsakė. Nes negirdėjo ką kalbu. Buvo paniręs į savo vaizduotės pasaulį. Pasakė:
- Man nemalonu, klausytis barimo. - Tai mane suerzino. Norėjau smogti jam į pilvą. Susivaldžiau. Nubėgau nuo jo į šalį, nes jutau, kad galiu sprogti iš pykčio. Po kelių minučių nusiraminau. Nutariau jo nebarti. Nekontroliuoti. Nesakyti nieko. Palikti jį savo valiai.
- Tu gali rinktis pats, kaip nori elgtis, kalbėti ir mąstyti. Bet jei elgsies prieš mano valią, prieš mano norą, tada nutolsi nuo manęs ir aš nedarysiu tavo norų, kaip tu nedarai mano. - Pasakiau jam šią ydėją. Nežinau ar jis ką nors suprato. Aksčiau jam paruošdavau sumuštinius mokyklai, tą vakarą pasakiau, kad pasidarytų pats. Po kiek laiko jis prašė:
- Tu mano tetukas, kontroliuok mane.
- Ne. - Atsakiau.
- Aš tavęs nepaleisiu, kol nepasakysi ką man daryti.
- Ne. Tu esi laisvas. Tu turi pasirinkimo laisvę kur panaudoti savo gyvenimą?. Rinkis. – Paskęs supratau, mano žodžiai yra manipuliacija, nes jei nesikiši į artimo gyvenimą, vadinasi tau nusispjauti, kaip jis gyvena. Tai supratau, nes žinau situaciją, kada vaikai daro sau bloga, kad tėvai atkreiptų į juos dėmesį. Esu nusiminęs. Reikia gerai apmąstyti, kaip auklėti save ir vaiką.
2017-10-20 10:16
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą