Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Donos teta išvyko pas gimines, į Londoną. Jau besiruošdama nerimavo. Ir gana smarkiai. Net blaškėsi, skrist ar ne. Na bet vis dėlto jubiliejus, tai manė, kad privalo. Nei nenujausdama šiaip taip apsisprendė Donos naudai. Neramiai sąžinei nuraminti ji paprašė artimiausią kaimynę, gyvenančią „vos“ už poros kilometrų, užmesti akį į vaiką. Į vaiką, kuriam jau verkiant reikėjo liemenėlės, kad prideramai pakinkyt iš kūno besiveržiantį moteriškumą.
Dona baigė plauti indus, sušluostė, preciziškai tiksliai sudėliojo į vietas. Nors aštrokai šalveno, pusplikė nuskuodė per kiemą. Palakino šunį, vištoms pabėrė kviečių, sunkia lazda užrėmė tvarto duris. Atsisėdusi prie šiltos, žaliai dažytos krosnies, mėgino įsivaizduot lėktuvą iš vidaus. Jai atrodė keista, kad neplasnodamas įprastai paprastiems paukščiams, tas didžiulis metalinis dabar skraidino jos tetą. Aukštai, greitai ir taip toli. Į pačią Angliją.
Temo. Dona, visu garsu paleidus glergiantį, nenusakomo senumo grotuvą, iš rūsio atsinešė vienintelį ten buvusį vyno butelį. Keista, bet vyno ragauti jai dar nebuvo tekę. Teta buvo griežta ir akyla kaip cerberis. O Dona - bailė, kokių reta. Pakako vieno nerimto nusižengimo ir vieno rimto paaiškinimo amžinatilsio dėdės diržu. Ir tapo aišku kaip dieną, kad jei paauglystė ir yra priimtina, tai tikrai ne čia. Pirmą kartą pasijuto drąsi. Iš lentynos atsargiai paėmė šiek tiek rausvą taurę. Tos šešios rausvosios jai visada atrodė pačios gražiausios ir svarbiausios iš visų, tvarkingai surikiuotų dviejose bufeto lentynose. Ilgai krapštėsi kol pavyko iš butelio kaklo išprašyti kamštį. Jis merginai patiko, tai, pavarčius delne, įsimetė į kišenę. Už lango susiruošė lynoti. Vėjas vis tingiai sugirgždindavo išklerusias laukujas duris. Mergina nepasivargino jų užkabinti iš vidaus. Tegirgžda, didelio čia daikto.
Vynas buvo sodriai įmitusios, raudonos spalvos. Tarsi kraujas to avinuko, pernai skersto Kalėdoms. Skonis pasirodė labai keistas, matyt, dėl to, kad nepažįstamas. Nepasakytum, kad bjaurus, bet, kad skanu būtų, tai irgi ne. Iš šaldytuvo išsitraukė dešros, atsiriekė duonos. Įsipylė dar. Antra taurė nugurgėjo kur kas maloniau. Kūnas ėmė pamažu maloniai šilti, darėsi kažkoks keistai vatinis. Galva pradėjo suktis kaip po ilgo valso su įgudusiu partneriu. Pasigarsino muziką. Su rožine dešinėj, kaire apglėbusi įsivaizduojamą partnerį, Dona nedidelėj virtuvėj ėmė sukti kiek kreivoką ratą. Jai pirmą kartą gyvenime buvo labai keistai linksma. Žinojimas, kad, ko gero, taip bus dar keletą dienų, tą linksmumą tik didino.
Staiga ją kažkas gana smarkiai spustelėjo per liemenį, truktelėjo ir sustabdė. Tai buvo rankos, tvirtumu primenančios dideles, geležines žnyples. Visai priešais savo akis ji pamatė smulkiais raudonais langiukais languotą vyriškų marškinių apykaklę. Pirmoji apykaklės saga buvo negrabiai įsiūta melsvais siūlais. Merginai žiojantis lyg ką klausti, įsibrovėlis visu kūnu palinko ir šiek tiek pravirom lūpom užspaudė jai burną. Net ir būdama gerokai apdujus, Dona puikiai suvokė, kad privalo priešintis. Bet kažkodėl jai to daryti visai nesinorėjo. Kad šiek tiek atlaisvint įkalintą burną, nežymiai pamuistė galvą:
- Aš užkabinsiu laukujas, kad vėjas negirgždintų.
2017-09-27 21:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą