Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 32 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Savanoriai Vytautas ir Gražinutė, stebėjo aplink Šatrijos kalną Žemaitijos aukštumas, -saulietą dieną, galima apžvelgti keliolikos parapijų bažnčių bokštus. Šiuo metu sparčiai temo, -Užgaienių šventė ėjo į pabaigą, - liko gražiai, - įspudingą 2016 metų šventę užbaigti. Žvelgiant į šiaurę, galima buvo stebėti Šiaurės pašvaistės, spalvingai slainkiojančius, Čiurlionio paletei budingus koloritus. Savanorius apiemė nuosalgija, -suspaudė širdį, ir jie, ėmė baltu pianinu improvizuoti šiuos nuostabius gamtos stebukus, - nusprendė Šventę baigti Lietuvai viltį teikiančiu ciklu, - „Triejų karalių“ pasakoimais, -keturių rankų klavišais rinko Zodiakų pranašišus ženklus.  Neapsėjo be rašikų veterano, Jono Mačulio-Maironio, - prisiminė jį, ir darniai pajunė savo fantazijom:               
                                             
                                              O neverk motšėlė, kad jaunas sūnus,
                                              Eis ginti brangiosios Tėvynės,
                                              Kad pavirtęs, kaip ąžuolas giriu puikus,
                                              Lauks teismo dienos paskutinės.,
                                Kai svetainėje Rašyk. lt. stabilizavosi kūrybinė aplinka daug kas pasikeitė; per saliginai trumpą laiką buvo suburta vieša-nepartinė kūrybinė organizacija Rašyk. lt. Ši žinia  žaibiškai pasklido po Naisius, Lietuvą, Europą ir vsą Pasaulį. Žinia apie ilgą ir pavoingą Baltų tautų ir vsų kitų Vidurio Europs valstybių kelionę iš apsurdiškos-nedraugiškos rytinio Kibeno Peno-Petrapilio chirurgo kaiminystės. Žinia pasklido po Pasulį, - visus labai įkvėpė, - ėmė masiškai jungtis prie Rašyk. lt. jieškojo draugų ir tikrojo kūrybinio kelio į tikruosius savo Namus. Jieškojo visuose Baltijos šalyse, Lenkijoje, Ukrainoje, visose  rytinėse ir vakariniose Europos pakraščiuose. Jieškojo ir rado. Rado jaukią salą Lietuvoje, vietą, kur bet kurios šalies žmogus, atvykęs kaip kūrybingas, geranoriškai nusiteikęs svečias, jaučiasi laimingas, gerbiamas, laukiams ir mylimas.
                Kur buvus, kur nebuvus, įsiterpė, gražų jubiliejų pažyminti Veronika, -ji visada pasirodo laiku: -Aš su jumis, Mielieji:
                                          Tau dar liko sunų, kas Tėvynę apgins...
                                          Jie mylimą Lietuvą gina....
                                          Kam nusviro galva, tam dangaus angelai,
                                          Vainiką iš deimantų pina...

Pagaliau mes patys supratome, kad  Lietuva yra visų mūsų tikrieji Namai. Supratome pagaliau, kad  pasklidę po pasaulį laimės jieškoti, nevisi ją suradome, be namų pasijautėme kaip našlaičiai, bet visada prisiminėme ją ir likome ištikimi, savo Tėvynės vaikai, -pariotai. Būdami rašikais, suradę gyvenimo prasmę, galime kurybiškai daryti įtaką Pasauliui, būti naudingais savo Tėvynei, ir apginti ją būdami bet kuriame pasaulio taške. Jei kartais lemta suklysti, susimokėję baudą, einame toliau, nes tik nusiraminus galime būti laimingais, -galime apsaugoti Lietuvą ne tik nuo išorės grėsmių, bet ir nuo savų gelbėtojų, -apsišaukusiais Mesiais. Supratome, kad jų nebūna. Yra  protingi, nuoširdūs, tolerantiški, gyvnimo prasmę jieškantys, arba, nesveikai įžeidūs, - laikantys savę neklystančiais, pasikėlusiais, ekstravagntiškais, sunkiai susitaikantys su pralaimėjimais ir nesuprantantys, kad gali būti kitaip... Lietuviai-žemaičiai visada buvo pašėlę, - kai reikia mobilizuojasi, -atskiria grūdus nuo pelų ir šį bei tą nuveikia. Kad ir dabar, čia pat, prie Šatrijos kalno, veziekiam kas atsitiko...
       
          Šaunioji, Šturmano Geležėlės, bendažygiai, toliau šventė Generolo Valdo 90 metų jubiliejų ir eilines  2016 metų Užgavienes, -prisiminė kokia yra brangi Tėvynė, prisiminė koks yra gražūs rūtelių darželiai, prisiminė, šimtmečiais auginamus, Lietuvą ir Pasulį rengusius ir mus maitinusius, tikra Lietuvos stebūklą, nepakeičiamą valiutą, linus, - taip pat prisiminė:
 
                                                Oj žydėkit linai, -Prie šaltinio gilaus,
                                                Mėlynai mėlinai, -Kaip akelės brangaus...
   
    Netikėtai pritemo, - Saulutė nusileido, -Mėnulis patekėjo, ir niekas per langelį nežiūrėjo... Netikėtai, visiškai sutemo, -nuo Saulės miesto pusės, toli pasimatė lėtai atplaukiantys tūkstančiai žybsinčių žiburėlių, jų  apsuptyje, kaip belaisvis, slinko paslaptigas sluetas. Štai, pailgas, paslaptingas siluetas pridengė Mėnulį, -apie užtemimą nebuvo pranešta, - Naglis nepranašavo jokio užtemimo. Metų pražioje NASA pranšė, kad 2016 metais,  Mėnulis priarties prie žemės, o kad virš Šatrijos, per Užgavienes, -tai tikrai ne. Negalėjo niekas pranešti, nes šito netikėto užtemimo priežastis buvo visai kita, -po minutės, Mėnuluks vėl pasirodė visu grožiu, ir apšvietė dangumi, žiburėlių apsuptyje, slenkanti pailgą, didžiulį, panašią į didelią kiaulę, skrendantį objektą. Šturmanas Geležėlė, pamatęs atskrendantį siluetą, nusišypsojo ir nusisukęs nuo gerbiamu pašnekovų, priglaudęs ranką, -į rankovę tyliai pasakė: - Markize, -Prijommm, -Prijommm... -Ryšis geras... -Kursas teisingas... - Galima leistis...
              Visoje Lietuvoje sugaudė apie pavojus įspėjančios sirenos...
2016-11-28 11:38
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą