Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







VANSEN 5

Mano charakteris siaubingas. Iš esmės galėčiau būti geru žmogumi, tik viena detalė griauną manyje žmogiškumą – tai pyktis. Išminčiai perspėja ir įpareigoja, kad šią savybe savyje visiškai sunaikintume. Bandau, bet jau daug metų ši bjaurybė veda iš proto mane. Įsiklausyk, nesu geras auklėtojas, nes nerodau gero pavyzdžio, bet esu teoretikas. Teorija teisinga, todėl įsiklausyk, ir pažiūrėk, kaip blogai kai pyktis apakina protą.
Vakar tarp tavęs ir brolio kilo konfliktas. Konflikto, šalutinė, priežastis buvo riedlentė. Įsiutęs paėmiau štangą ir keliais smūgiais suskaldžiau brangią riedlentę.
- Nesityčiokite vienas iš kito, nes tai didelis blogis. – Tu išgąsdintas apsiverkei. Pajutau, kad perlenkiau lazdą, todėl susigėdau ir išėjau. Pusę valandos užsidariau vonios kambaryje, kad praeitų įsiutis. Pyktis paliko sąmonę ir į ją įlindo gėdos jausmas ir iki šiol šis jausmas deginą, sąžinė smaugia.
- Vaikai, - pasakiau grįžęs. - Ateikite čia. Sėskitės prie stalo. Klausykite, noriu aptarti tai ką jūs padarėte ir ką aš padariau. Nusikaltau, pasielgiau netinkamai. Išminčiai sako, kad tas kas pykčio apimtas laužo daiktus, tarsi tarnauja stabams. Toks žmogus, pats tampa stabu. Man labai gėda. Gailiuosi savo spontaniško veiksmo. Todėl prašau - atleiskite man. Mačiau, kaip tu verkei, atleiskite, kad tave ir tave stipriai išgąsdinau. Atsiprašau. – Tu susigraudinai. Palinkai prie mano rankos ir prisiglaudei.
- Myliu tave tėti. Tu pats geriausias tetukas. – Tyliai pasakei.
- Ačiū. Bet nesu geras... Nemeluosiu jūms, nusikaltau. Jus manęs gailitės daugiau, nei aš jūsų. Jūsų meilė viską užglaisto. Man didelė garbė būti šalia tokių žmonių kaip jūs.
Papasakojau fragmentą iš vakarykščio gyvenimo, tam kad pademonstruočiau kaip pyktis žaloja ir griauna šeimą. Jūs man atleidote ir parodėte meilė. Nesu tikras, kad žmona, išgyvenusį tokią sceną sugebėtų tai pamiršti, ir pilna širdimi atleisti. Su moterimis reikia elgtis ypatingai atsargiai. Jos greitai pravirksta ir užsigauna. Todėl vyrui būtina išmokti elgtis šaltakraujiškai, taikiai, ramiai, ryžtingai, kai to reikia, nepanikuoti, atlaidžiai, švelniai, su meile ir kantrybe gyvenant su žmona.
Net jei būsi idealus vyras, ir turėsi idealią žmoną, ir gyvensi teisingai, bet pykčio nepašalinsi iš širdies, tada namuose bus karčiau nei pragare.
P. S. Vakarykščio nesusyvaldymo nematė žmona, būtų ausis išzyzūsi ir liežuviu papjovusi. Mano sąžinė jos rankose. Kaip gerai, kad žmona priverčia tapti žmogumi.

VANSEN 6

Kaip buvo gerai, kai nežinojau kad po saulę yra nusikaltimų. Tai buvo nerūpestingos dienos. Mano realybėje neegzitavo bjaurumo. Paauglystėje pažiūrėjome filmą apie psichologinių problemų turintį žmogų. Tai buvo romantinė melodrama, baigėsi laimingai psichologė įsimylėjo savo pacientą. Filmo metu pacientas pasakojo, kaip vaikystėje visą jo šeimą išprievartavo. Iš kalėjimo pabėgo trys piktadariai. Įsiveržę į namus nužudė tėvą, vienas iš nusikaltelių nusitempė motiną, kitas prievartavo seserį, trečias skriaudė berniuką. Šis vaizdas šokiravo. Tada nesupratau, ką šie vaizdai reiškia. Tik nerimas apėmė sielą. Tėvas pasiuto ir pradėjo pasakoti apie šį socialinį nusikaltimą. Sakė, kad reikia saugotis nepažystamų, o kartais ir pažystamų dėdžių. Klausinėjo, ar prie manęs ir brolio niekas nelindo, nečiupinėjo. Buvo kaimynas kuris draugiškai ir maloniai su mumis bendraudavo. Vaikai jį mėgo, nes buvo labai maloni kalbėjimo maniera, švelnus balsas užburdavo. Malonus virpulys prabėgdavo nugarą, nes tai buvo vienintelis suaugęs kuris mus laikė sau lygiais. Šalia šio žmogaus jusdavaisi svarbus asmuo. Bet kartais jis apkabindavo mane, kartais brolį, mačiau, kad taip darė ir kitiems vaikams. Prisispausdavo prie savęs ir stenėdavo. „Ką čia jis daro“, galvodavau, „jam reikia žmonos, per ilgai jis vienas gyvena. “
Nemaniau, kad čia yra kas nenormalaus, nes apie homoseksuolizmą tuo metu nebuvau dar girdėjęs. Net apie santykius su kita lytimi tuo metu negirdėjau, mano realybėje lytiškumo dar nebuvo. Ne iki galo supratau kuo skiriasi berniukai nuo mergaičių. Ši tema visiškai nedomino.
Papasakojau tėvui, kad kaimynas su mumis keistai elgiasi. Tėvas padūko. Jei būtų kaimynas šalia, tikriausiai jį būtų nužudęs. Po šio įvykio su tuo kaimynu mes nebendravome. Bijojome užeiti į svečius.
Nustojome vadinti vardu. Mūsų šeimoje jį paprasčiausiai vadinome „piderasu“. Pravardžiuotis nėra gerai, bet tai buvo gąsdinanti apsauga nuo galimo suartėjimo.
Prieš kelis metus šis kaimynas mirė. Pateko į nedidelį auto įvykį. Sėdėjo savo mašinoje, o į mašinos galą įsirežė kitas lengvasis automobilis. Nuo inercijos su pakaušiu trenkėsi į atlošą. Po savaitės jam pradėjo skaudėti galva. Po mėnesio pasitikrino, o smegenyse, jau buvo susiformavęs auglys. Padarė operaciją. Po mėnesio auglys vėl užaugo. Dar po mėnesio jis neteko sąmoningumo. Šlapinosi ir tuštinosi po savimi. Nereagavo į išorinį pasaulį. Dar po mėnesio mirė.
Šis kaimynas turėjo stiprų ir didelį vilkšunį. Šuo taip pat labai kankinosi. Kai susirgo šeimininkas vaikščiojo nuliūdęs. Seilės dribdavo iš burnos, nieko nematančiomis akimis slampinėjo po sodą. Jo šuniška siela jautė nelaimę. Po šeiminiko mirties ir pats neužilgo nudvėsė.
P. S. Prisipažink. Ko labiau gaila, žmogaus, ar šuns?

VANSEN 6

Kurti šeimą reikia ne kaip papuolė. Reikalingas tinkamas, ir leidžiamas objektas. Leidžiamų ir tinkamų, šeimai, objektų begalinė aibė, todėl neįmanoma jų išvardyti. Dauk paprasčiau apibrėžti draudžiamus objektus ir veiksmus. Draudžiami objektai: artimi giminaičiai, vedusios moterys, tos pačios lyties asmenys, gyvuliai, paukščiai, žuvys, visokie gyviai ir negyvi daiktai.
Net jei rasi tinkamą žmoną reikėtų susivaldyti ir neturėti sąntykių menesinių laikotarpiu. Tai patarimas. Po artumo šiuo laikotarpiu gali kilti pasibjaurėjimas, todėl šeimai geriau šiuo laikotarpiu elgtis kukliai. Yra svarbesnių prežasčių, kodėl būtina vengti... bet tai tema, kuri nesusijusi su šiuo laišku.
Senovėje ir dabar yra nusikaltimų, kuriuos išminčiai apibrėžia kaip bjaurastį: tai – vyrai kuria šeimas su vyrais, moterys su moterimis, ar moteris turi kelis vyrus ir t., t.
Šeimai kurti draudžiamus objektus draudžiama būčiuoti, glamonėti rankomis, ir daiktais, šokti kartu, ir daryti viską kas priveda prie artumo. Kalbėti ir klausytis nekuklių kalbų. Žiūrėti nekuklius vaizdus.
Draudžiama uostyti kvepalus jei jie sklinda nuo draudžiamų šeimai kurti objektų. Net į mažajį pirštelį žiūrėti draudžiama, jei nori gauti iš to estetinį malonumą. Išminčiai pataria nežiūrėti į moteriškus drabužius, tuo labiau į moterišką apatinį trikotažą kabantį parduotuvėje, nes tai gali sukelti erotines mintis.
Išminčiai sako, kad draudžiama mąstyti nekuklius dalykus išskyrus savo žmoną. Todėl nepatariu klausytis ir pasakoti ištvirkusius anekdotus, juokelius.
Dar vienas svarbus patarimas, kuris visada padeda išvengti draudžiamo artumo, tai neužsidaryk su draudžiamu objektu patalpoje, kur niekas nekontroliuoja, tiek laiko, per kurį galima prieiti prie lytinio akto.
Šioje dalyje aprašiau draudimą priartėti prie nusikaltimo, toks žmogus nusipelno diržo, jei buvo sąntykiai su įsiskverbimų atsakomybė daug griežtesnė. Rėmiausi Sefer Achinuch.

VANSEN 7

Oi mažyli, myliu tave, mano vaike. Koks likimas tavęs laukia? Nera žinoma. Viskas Kūrėjo ir tavo rankose. Kūrėjas nuspręs kokiomis aplinkybėmis tu gyvensi, o tu pats nuspręsi kokį moralinį lygį pasirinksi. Norėčiau, kad pasirinktum doro žmogaus kelią.
Šiandien klausiausi pamoką. Išgirdau idėją, kuri mano supratimu, yra svarbi. Gal padės tau atpažinti tam tikrus būties niuansus. R. A. Kušnir pasakė, kad svarbu išmokti gyventi rutinoje, nes joje slypi kolasolus potencialas. Mūsų draugas Gintaras yra agronomijos mokslų daktaras, jis patvirtins, kad sušaldytos sėklos, po to geriau auga. Patyrusios stresą išlaisvino potencialą. Sąstingis žiema, - tai yra metas, kada kaupiamos jėgos, auginamas potencialas. Jei dirbsi, mokinsies, išmoksi gauti džiaugsmą rutininiame šeimos gyvenime, gali pasiekti gerų rezultatų. Malonūs įspudžiai, dvasiniai pakilimai, jie – reikalingi, tam, kad pasaldintų būtį. Bet pagrindinė gyvenimo forma slypi pastovume. Pvz.: pastovi žmona. Kaip gerai susieti gyvenimą, įspudžius, emocijas, atsiminimus su viena informacijos laikmena, tai yra viena žmona. Laimingas, kam pasisekė, gauti žmoną ir nugyventi vientisą gyvenimą. Jei žmona pastovi, gali numatyti jos veiksmus, ir gali tikėtis, kad ji ištikimai neš sąjungos jungą, tada ramiai galima statyti gyvenimą.
Pamąstyk, jei neegzistuotų pastovumo dvasinėje, fizikinėje, cheminėje, biologinėje, socialinėje ir t., t., dimensijose, tada realybė negalėtų egzistuoti.
Jau kelis kartus tau pasakojau šią istoriją, dabar noriu ją užrašyti. Ji parodo, kad mūsų visuomenė serganti. Istorija skaudi ir asmeniška. Atsitiko su mūsų giminaičiu. Jo nepažysti. Nesakau jo vardo, nes nenoriu, kad žinotum ką būtent ši nelimė ištiko. Jį pamenu. Buvo gražus ir protingas berniukas. Sulaukęs vienuolikos metų šmaikščiai ir išradingai juokaudavo su suaugusiais. Kažkam nepatiko, jo šmaikštus liežuvis. Paaugliai pagavo jį einant iš mokyklos. Nusitempė į apleistą namą ir pridėję peilį prie gerklės liepė čiulpti savo lytinius organus. Giminaitis atsisakė. Buvo stipriai sumuštas. Palūžęs pakluso prievartautojų reikalavimams ir leido įdėti į burną lyties organus. Nuskriaustas, išprievartautas berniukas grįžo namo ir papasakojo viską mamai. Ji jau žinojo, kad kažkas atsitiko, nes parduotuvėje sutiko moterį, kuri viską mate, bet nesikišo ir prievartos akto nesustabdė. Kai grįžo tėtis iš darbo sužinojęs naujieną įsiuto ir primušo sūnų. Po kelių savaičių grįžo brolis iš armijos (iš Afganistano). Įsiutęs sumušo savo brolį, nes jis nesugebėjo pasipriešinti prievartautojams. Milicija pradėjo tyrimą. Paklausė, kas berniuką sumušė, buvo atsakyta, kad tai padarė prievartautojai.
Mano manymų, kad prieš mūsų giminaitį, kūrį išprievartavo, tėvas ir brolis nusikalto dvigubai... Jį reikėjo paguosti, apsaugoti. O artimi žmonės, iš kurių tikėjosi supratimo ir užjautimo, pasmerkė, paniekino, nuskriaudė, nusmugdė, prakeikė.

VANSEN 8

Myliu, mažyli. Kartais sudėtinga tokius žodžius pasakyti, nes mūsų visuomenėje tokie žodžiai gali būti suprasti dviprasmiškai. Penkis tūkstančius septynis šimtus septynesdešimt metų yra norma mylėti artimus. Bet būna socialinių nukrypimų, kurie žinomi ne tik šiandien, bet ir senovėje. Mylėti būtina save ir privaloma mylėti artima. Tik žinok leistinumo ribas. Nutolk nuo draudimų, kad saugiai gyventum.
Sefer Achinuch rašo, kad yra įpatingas draudimas turėti lytinius sąntykius su savo tėvų. Išminčiai klausia, kodėl šis draudimas formuluotas kaip atskiras draudims, nes pakanka homoseksuolizmo draudimo. Atsakymas, nurodo, kad žmogus turėjęs sąntykius su tėvu sulaužo du draudimus iš karto.
Šis draudimas galioja visada, visose pasaulio vietose (net kosmose). Jai įsiskverbė su galvute į analinę angą, ir buvo liudininkai kurie perspėjo taip nedaryti, tada tokie nusikalteliai nusipelno mirties bausmės.
Mūsų laikiais mirties bausmė netaikoma, bet toks nusikaltelis vis tiek Kūrėjo bus nubaustas.
Gyvenk, džiaukis būtimi. Tikėkis, kad gyvenimas bus moralus, švarus, tyras. Linkiu, kad tavęs nepaliestų jokie socialiniai nukrypimai. Myliu, tave sūnau, sekmės.
2016-10-16 10:01
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą