Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Analitikas- Šturmanas Gelžėlė sėdėjo atsiluošęs plačiame krėsle, stebėjo reportažą iš praeities ir staiga pajautė širdyje didelį nerimą- apie tai kas buvo rodoma ekrane, jis nežinojo, nes su tikruoju Šturmanu, tikru savo broliu, nebuvo apie tai kalbėjęs. O klausimų, nuo dabar, tikriausiai kils. Kaip reikės išsisukti? Tikrasis Šturmanas Geležėlė-Antonijus, tuo laiku jokių ataskaitų niekam nepateikinėjo, tik rinko žinias būsimai ilgai kovai už tiesą ir laimingą, netik dėl Lietuvos žmonių gyvenimo, bet, kad visas Pasaulis būtų laimingas, mylėtų ir gerbtų vieni kitus kaip parašyta visų tikiejimų Šv, Raštuose. Laikinai einantis šturmano pareigas Analitikas Geležėlė atsistojo, pakėlė ranką, - Stop, ir įsakė sustabdyti reportažus iš praeities ir išklausyti svarbų, SNN pranešimą. Netikėtai ekrane pasirodė didžiulis ugnies, dūmų ir dulkių debesys. Už kadro diktorius pranešė: Dėmesio, -2014metų liepos 17 diena virš Rytų Ukrainos numuštas Malazijos keleivinis lėktuvas Boingas-777 skridęs iš Olandijos į Malaziją. Žuvo visi skridę 298 keleiviai. Pranešimas bus nuolat tikslinamas ir papildomas.
    -Bet šiandiena 2012 metai, perspėjo Vincukas iš tribūnos.
        - Atsakau. Atminkit visam laikui. Šturmanui Geležėlei neegzistuoja būtasis-busimasis laikas. Jo laikas yra- esamasis
Tęsiame toliau, apie tai kas vyko karta Odesoje iš praeities..
Įvykiai pradėjo vystytis neprognozojama linkme. Išskridusį per langą, su visom langinėm, Šturmanas Geležėlė, žaibiškai nusmelkė, -ne per širdį, o per galvą: „Nejaugi mano, -mano kaip žvalgo, karjiera baigta. -Ne- Negali būti, -Kol kas aš ne Kibeno Peno rankose. -Dar pažiūrėsim. „
            Štai dabar, po daugelį metų, Šturmanas stovi ant Tauro kalno su siaubu prisiminė, į tolimą praeitį nuslinkusius metus ir toliau žiūri į ekraną. Gautas skubus SNN pranešimas šturmaną Geležėlę labai sujaudino. Negalėjo patikėti. Šito negalėjo atsitikti, juk tada Bocmanas Krauzeris pranešė, kad skraidyti Rytuose yra pavoingą, nes aukštai šaudo. Smalsios, sakalų akys iš Kosmoso apžvelgė kiekvieną kvadratinį metrą pavoingame, nerimą kelenčiame pasauliui Rytų regione. Pranešė, kad šioje zonoje kelis dešimtmečius kontroliuoja imperatorius Kibenas Penas ir čia yra ruošiami teroristai visiems pasaulio regionams. Ruošiami snaiperiai, samdomi žudikai Prezidentams, Premierams ir visiems tiems kas daug žino ir netyli apie jo daromus nusikaltimus. Šiuo metu ten siautėja Ukrainos prorūsiški seperatistai. Tie patys paruošti teroristai -diversantai. Pradžioje „artistai“ vadinami spalvotais žmogeliukais. O toliau? Toliau dar gražiau. Toliau viskas pagal instrukcijas. Šturmanas Geležėlė perspėja, kodėl Artimo užsienio valstybėse reikalingi tautinių mažumų regionai su išskirtiniu statusu: Dvikalbystė pasuose, dvikalbystė gatvių ir namų pavadinimuose. Tai užnešta yra jų-diversantų turistiniose-operatyviniuose žemėlapiuose: „Čia gyvena mūsų draugai kurie mūsų laukia“. O gal ir nelaukia, tik labai norėtusi kad labal labai lauktų, taip kaip laukia Voldemaras ir kiti Vilnijos regione.

Toliau žiūri į ekraną ir netiki tuo ką mato. - Juk tai netiesa, - šnibždėjo jo lūpos, - taip visai nebuvo, tai galėjo tik kaž kam prisisapnuoti. Mato jis, mato visi gatvėse, aikštėse ant didelių ekranų. „Kažin, -pagalvojo Šturmanas, -tiki ar netiki susirinkę žiūrovai-Lietuvos partizanai, matydami išskridusį, per smuklės langą ne Šturmaną Geležėlę, o futbolo kamolį“? O ką pagalvos Motinėlė ir Pūkė? Kokią gėda bus.
-Princesė, - kreipėsi Analitikas-Šturmanas į bendražygę. -Tai tik pusė tiesos, -Prisiekiu tavo išmintimi, -prakalbo, šiek tiek susinervinęs, bet po akimirkos susitvardęs ir ramus Šturmanas.
-Tikiu tavim, -Tikiu, Geležėlė, -nuramino jį „Viščiukų princėsė“. Žiūrėkim, ką toliau primelavo Rūtka Bankrūtka Griniova su „Patriotais. „ Kokią dar Sąmokslo teoriją pateiks Lietuvai?
Per išmuštą langą, toliau skldido rokenrolo garsai. -Ej Moriak, -Ja tėbia pospela pozabyty…. -Trin-trin, -trin-trin-trin .. pro langą, Išlindo septynios separatistų galvos, apsižvalgė ir iššoko, išsiskirstę po du, - nosės tiesumu nubėgo į skirtingas puses - kaž ką nusivijo…Liko tik vienas iš septinių žvalgytis, - matomai viresnysis seržantas. Tyliai niuniavo savo kalba: -Atskrido paukštelis ant Peno peties, -Paliko dėmelę iš visos širdies, -Pirst, ir nuskrido…Purpt-purpt-purpt....
2014-08-04 01:11
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą