Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







 
                                           
                                                    Kas pasaulį - išvejzėjęs,
                                                 Tas ne karta yr girdėjęs.....
 
 
                  - Kalba Lietuvos radijas, rodo RTV, plačiajuiosčiais, skaitmeniniais  RTV kanalais iš Parlamento tiesiogiai į Holivud Bič per Vašingtoną. Stebėk Mr. Gipsai ir smugiuok man, Liudvikui, o aš kaip nors  su galvą ar su koja, tiesiai į Rašyk lt. vartus. Reklamos nebus, todėl jungiamės nedelsiant:
          - Operator Timocha. - Prijomm. Prijommm.
          - Kur Daktarai? Kur Daktarai? - Klausiu... -kreipėsi MeraZAs nuo aukštai, kur gulėjo du, - dar šilti kūnai: ParlamentaZAs ir paslaptingasis Kaubojus, - pas jį aiškiai matėsi atvira žaizda tarp šuonkaulių . Kviesti daktarų jau nebereikėjo, Profesorius Ryčiardas, Aukštų Filosofijos mokslų Daktaras Senukas Augustinas su gailėstingom sesutėm Škacėle, Viščiuku Princėse ir Mutyte jau apžiūrinėjo Šturmaną Geležėlę. Profesorius Ryčiardas tikrino pulsą. Pulsas aiškiai retėjo, -retėjo kol visai sustojo. Staiga -Tvinkt, po minutes –Tvinkt…
        -Koma, -tarė Profesorius. -Gili koma, Kol kas nuneškit į požemius, nuo pašalinių akių ir palikim ramybėje Šturmana, eikim apžiūrėti kitus du, ParlamentAZą ir paslaptingajį Kaubojų.
              - Koma, -tarė Profesorius. Pulsas vos jaučiamas, trys tvinksniai per minutę, bet gera žinia tai, kad jis pradeda dažnėti, tai truks keleta minučių, po penkiolikos minučių matysim, dabar patikrinkim žaizdą. O, - supluota kulipką ėjo tarp šonkaulių, žemiau deafragmos ir žiedu apsuko Kaubojaus skrandį. - Kad ja bala. Tai labai retas reiškinys, bet pasirodo ir taip būna. Profesorius Ryčiardas rankomis palietė galvą:
        -O, Dieve. - Minutėlė, Daktare Augustinai.
        . -Eurika. Ar gali taip būti? Pas Kauboju jaučiu ne du smegenų pusrutulius, kairys ir dešinys, pasirodo prikyje susiformavęs dar vienas rutuliukas. Tai galėjo atsitikti po stipraus smūgio. -Kuo? Štai klausimas, į kurį turim atsakyti. Galimas daiktas, tuo laiku buvo Kaubojus apsivalgęs kanapių ir kaž kas kaukštelėjo mediniu samčiu, ar kuolu per kaktą. Tai tik prielaida, o kas buvo, vienas Dievas žino. Nuo kurių metų jis čia, svetainėje? - Nuo 2008? - Viskas aišku, jį užkuolino, Daktare Augustinai....
    - Mediniu samčiu? - Paklausė Daktaras Augustinas. Tai tikimybė, kurios negalima atmesti. KodėlKaubojus Dipsis yra gavęs smūgį samčiu? Priežasties niekada nesužinosim, bet tikrai, - priežastis ne pirmieji grybai ir ne uogos ar šviežios bulvės. Priežastis yra svarbesnė. Neieškokim jų, Daktare Augustinai, mes konstatojame tik faktą, pas Kauboju Dipsį aptikti treji smegenų pusrutuliai. Stebėkim Sesutės jį, ir palikim gulėtii ramiai, -jokių judesių.
        - Apžiūrėkim trečią, Daktare..
          Apžiūrėjus ParlamentAZą, Profesorius Ryčiardas tarė:
        -Komos nėra. Jis yra iškeliavęs į Dausas, ar į Pragarą... viskas, - nieko negalim jam padėti. PalamentAZą, prašau gražiai išnešti …..
        Ilgai laukti nereikėjo, slaptieji agentai „Kurmiukai“ atsargiai suėmė rankomis ParlamentAZo ir Šturmano kūnus, nunešė į tarnybines patalpas požemiuose. Kaubojų paliko gulėti ramybėje. Tegul guli, čia pat aukštai, - gal atsigaus. Sesutė Škacelė liko budėti ir tikrinti pulsą. Analitikas, Viščiukų Princįse, ir Šturmano globėja, labai panaši į Barbora, nusileido kartu su Profesorium Ryčiardu, Daktarų Augustinu stebėti Šturmaną Geležėlę.
          Nusileidus į pžemius, profesorius Ryčiardas priglaudė ranką patikrinti pulsą.. Tas pats, gal šiek tiek pulsas ėmė plakti nežymiai  stipriau. Po trumpo konciuliumo su Daktaru Senuku Augustinu nusprendė į Šturmano smegenis inplantuoti judru mikro- zondą. Po kelių minučių Kompiuterio ekrane pasirodė vaizdai iš netolimos praeities, vaizdai kurie ne nustębino Pasulį, bet  pritrenkė kaip su samčių ar kuolu per kaktą. Štai vienas iš pirmųjų, trumpas nepublikotas epizodas. Siunčiam į didijų ekraną, o ten tolyn į visą Pasailį.... -Prijom .  Timocha ...

      Atlanto vandenyne, šalia Islandijos, plaukia trys burlaiviai „Lietuva“, „Latvija“ ir „Kalevala“ Plaukia ir tempia didžiulį ledkalnį -“aisberga“ neužilgo „pravilko“ tiesiai pro Baltijos jūros vartus pro Daniją, Norvegiją, Švediją link Gotlando salos. Prie Gotlando, Ledkalnis buvo pavadintas ir pakrikštytas Ai- Lend -Bergeris vardu.. Velyva, Kovo -11 vakarą trys burlaiviai artiejo prie Lietuvos krantų. Juos pasitiko neaiškios povandeninės butybės, bandė taranuoti, bet burlaivius kirto per triumus kaip per miglą, nieko jiems neatsitiko. Povandeninių laivų kapitonai pranešė Vyriausiąjam  atominio Ledlaužio „Černobilis“ kapitonui-Admirolui Michailiui: -Nieko negalim padaryti, Burlaiviai toliau plaukia  ir tempia didžiuli „aisbergą“ tikriausiai į Somijos įlanką. Ledlaužio kapitonas Michailas ryžosi taranuoti triejų burlaiviu tempiamą ledkalnį vardu Ai-Lenden- Bergerį ir sutrupinti į gabalus... Gavosi nei šis, nei tas, nepatogu ir sakyti; atominis ledlaužis „Černobilis“ vedamas patyrusio  kapitono- Admirolo Michailo  trenkėsi į „aisbergą“ vardu Ai-Lender-Bergerį - subyrėjo ir nuskendo tarp Palangos ir Gotlando salos. Daugiau kaip po dviejų dešimtmečių šį ledkalnį kažkas matė plaukiojant jau pri Briuselio.....
    Netolimos Praeities vaizdeliai nuplauke ekrane kartu su tolstančių ledkalnių sunyko miglose..
        Toliau stebėkim vaizdus tik tuos kuriuos visi galėjo stebėti gyvai, dabar Parlamentinėje salįje, be pagražinimų, iki lemtingo šūvio.
          Po minutės „zondas „ kaip koks povandeninis laivas pasiekė Šturmano Geležėlės dešinįjį smegenų pusrutuli, ekrane, kaip per rūką pasirodė svajonių vaizdai, toli į ateitį. O, - labai gerai profesorius pamatė tai, kas vyksta šiuo momentu, mato visus tuos kas buvo greta šturmano Geležėlės. Po šimts balalaiku. -Jie pamatė save.
- Ką tai reiškia, Profesoriau? - paklausė Analitikas.
- Tai reiškia, kad šturmano Geležėlės kūnas komos būsenoje, o jo Dūšelė, kaž kur netoliese kybo ir stębi mus. Stebi ką mes darysim. Daktare Augustinai, mes ęsame dar neregėto atradimo liūdininkai, jei tik pasiseks. Aš tikiu kad taip ir atsitiks Profesoriau.
- Ką reikia daryti Profesoriau? Kaip reikia baigti Šturmano Geležėlė sumanymą? Ką pranešim atvykusėmms Svečiams ir Lietuvai?
    - Mielas Analitike, prašom  be panikos, nieko nepranešim, nelauki ir persirenkit Analitike, Šturmano Geležėlės apdarais, o Viščiukų Princesė susikeiskit savo puošniais apdarais su Šturmano globėja. - Nu negaiu, kaip Ji panaši į Barborą, - su Gulbės plunksnų kalnieriuku. - Tik prašom labai neskubėkit, neišbarstykit perlų vėrinius ir suknelės kliošo pūstinukų plunksneles.. Nieko nelaukit ir eikit, va ten, už užuolaidų, - tarė Profesorius Ryčiardas.
                    -Aaaaaaa, aaaaaaa, Aja-jai-jai-jai, - pasigirdo už užuolaidų, ir Viščiukų Princėsė su partnere panašia į Barbora šoko iš tamsos į šviesą. Tamsoje pasigirdo:
          - Bu-bu-bu... Kas čia man trukdo?
Analitikas su Profesoriais atitraukė užuolaidas, ir pamatė.. O, Dieve, ka jie pamatė....
      Kampe, ant kylimo, parietęs kojas po savim, sėdėjo Macharadžas-Jogas. Jis sėdjo parietęs kojas, iškišęs liežuvį, o ant lėžuvio spietėsi krauju pritvinkę uodai. Tai buvo Premjiero Andriejo Pipidriejaus bandymų labaratorija, -paruošti Lietuvos gyventojus ilgai Pasaulinės ekonominės Krizės cunamio bangai, su šūkių: „ Išgyvensim, Lietuva, be vandens ir be pomidorų, -Išgyvensim iki sekančių Kalėdų... - Valiooooooooo“
          Joga pamatęs Profesorius;-Am,... ir sučiaupė burną, ėmė smulkiai kramtyti pritvinkusius uodus. Po minutėlės paklausė:
- Ar jau laikas vykti į TV “ Labas rytas, Lietuvą”?
2012-12-18 12:25
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą