Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 21 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Lapeliai buvo laimingi. „Dabar mes čia ir būsim, kol visiems atsibosime“, - galvojo jie. Buvo skaistus rytas. Po kelių minučių į klasę sugūžėjo daug berniukų ir mergaičių. „Įdomu, kas dabar bus? “ – susidomėjo lapeliai.
        Ant mokytojos stalo puikavosi puokštelė iš gražių klevo lapelių. Dar po kelių minučių įėjo mokytoja. Visi vaikai atsistojo.  Mokytoja tarė:
- Pradėsime matematikos pamoką.
        Lapeliai susidomėjo, „Kas ta matematikos pamoka? “
- Atverskite sąsiuvinius ir parodykite kaip išsprendėte uždavinius, - paliepė mokytoja. Ji perėjo per suolų eiles, tikrindama sąsiuvinius. Mokytoja sustojo prie vieno berniuko, kurio sąsiuvinis buvo tuščias ir pasakė, - Jonai, tu ir vėl nepadarei namų darbų. Kodėl?
- Nebuvo laiko, - atsakė berniukas.
- Kaip nebuvo laiko?
- Tėvai išvažiavo į darbus ir pasamdė auklę, kuri vertė tvarkyti namus, o kai pabaigiau buvo labai vėlu, - teisinosi berniukas.
        Po pamokos prasidėjo pertraukėlė, kuri nepastebimai prabėgo. Per pertrauką lapeliai pamatė ko nematę: vaikai iš klasės bėgo su dideliu triukšmu, berniukai tampė mergaites už kasyčių, rėkavo, stumdėsi. Lapeliai labai stebėjosi, kad klasėje nėra drausmės. Po pertraukos buvo gamtos pamoka. Šįkart mokytoja pakabino ant lentos paveikslėlį, kuriame buvo pavaizduotas ąžuolas. Mokytoja tarė:
- Laura, Koks čia medis?
- Aš manau, jog tai uosis.
          Klasė prapliupo kvatotis. Prie jų prisidėjo ir lapeliai, „Juokinga, kad mergaitė neatpažįsta medžio. “ – sušnibždėjo jie vienas kitam.
- Tai ąžuolas, Laura.
            Mokytoja paklausė berniuko Tomo, ar augalai kvėpuoja. Tomas pagalvojo ir pasakė:
- Ne.
            Visa klasė suūžė nuo Tomo atsakymo. Auksinis klevo lapelis pakuždėjo draugams: „Koks pašėlęs vaikis, ničnieko nesuvokia. “
            Lapeliai taip pat pamatė, jog Morta, Onutė ir Karolina atsako  į klausimus labai gerai. „Tai geros mergaitės“, - pagalvojo lapeliai.
            Po to vaikai dar daug dirbo ir lapeliai suprato, kad jiems čia bus  įdomu ir smagu.

2011-02-26 12:01
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą