Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Antradienis.

Mielas dienorašti,
šiandien atsitiko kažkas labai keisto. Visi bijo ir laukia. Kaip aš bent jau supratau, kažkas pasisuko. Ten, trijų sistemoje, kažkas pasisuko. Bijau, kad daugeliui jau taip pat pasisuko. Laikraščiai skelbia senas naujienas, niekas balsu nekalba apie tai. Regis, pirmą kartą niekas nebesupranta, kas čia dedasi. Ką išvis reiškia „pasisuko“? O viskas buvo taip.

Seniai, labai seniai, prieš keliolika savaičių, visi nutarė, jog reikalinga surinkti komandą, kuri vyktų prie didžiojo krioklio ir pamėgintų pasižiūrėt, kokia situacija, koks likimas gresia Žemei. Reikėjo kažkaip baigti visas spekuliacijas Alaus tema ir užkirsti kelią beįsiplieskiančiam chaosui. Tinkami savanoriai buvo atvesdinti į susirinkimų vietą, kur buvo atrinkta aštuonių komanda – Žavus, Niekšas, Graži, Mulkis, Kitoks, Protinga, Joks ir Ypatingas. Dar kelionei neprasidėjus Protinga ir Kitoks žuvo. Vėliau apie juos jokių žinių nebuvo sulaukta kelias savaites. Kai ryšys užsimezgė, paaiškėjo, jog vardan tikslo buvo paaukotas Ypatingas, o Joks dingo ir iki šiol nerastas. Komanda pasiklydo ir klaidžiojo ten, kur jau galima buvo užuosti plaukų valdas. Ten įvyko nesusipratimas, matyt, sukeltas įtampos ir baimės, kurią kėlė grasus Imperijos kvapas. Nors plaukai nerodė beveik jokių gyvybės ženklų, nuo jų spinduliavo pavojumi, mirtimi ir gašlumu. Turbūt tai lėmė, jog visi išgirdo Mulkio pranešimą, kuriame jis pranešė, jog Niekšas sunaikino Žavų ir jis turėjęs sustabdyti dizertyruojančius Niekšą ir Gražią. Prisipažinęs, jog dėl visko gailisi, Mulkis susinaikino, taip sužlugdydamas ekspediciją. Tuomet jau niekas negalėjo sustabdyti audros, kilusios iš panikos, jog niekas neaišku. Kaip viskas bus? Kokia viso to prasmė? Ar ekspedicija žlugo neatsitiktinai, ar tai plano dalis? Koks tas planas? Tokie ir kiti absurdiški klausimai kilo aikštėn ir Žemė vėl paniro į šiukšles. Vis dėlto sveikos nuovokos likučiai dar sugebėjo sutelkti savo jėgas ir sudarė naują komandą – šįkart iš šešių. Trys Protingi ir trys Protingos. Po penkių dienų jie pranešė, kad priartėjo prie krioklio.

Galutinį raportą išgirdome vakar. Ne ryšiu, laišku. Jie rašė, jog, kai Jie priėjo prie krioklio, kiekvienas atskirai, bei visi bendrai jautė stiprų kojų ir galvos maudimą, Žemė aplink prarają silpnai virpėjo. Visi jautė Alus buvimą, kažkur viduje. Kelis narius supykino, oras pasidarė tankesnis, viskas drebėjo ir raibuliavo. Jie minėjo nustebę, jog baimė dingo, viduje kilo naivumas ir Tiesa. Jie esą jautęsi apšviesti. Taip tęsėsi kelias dienas, kol vieną rytą didysis krioklys grąžino Alų. Jis kilo aristokratiškomis šaknimis į viršų, nebaigdamas savo išeities. Jis spindėjo savo tikrumu ir šventė savastį. Alaus kūnas paėmė visą skliautą ir atmetė stebinčiųjų tikėjimą. Taip liko iki tol, kol buvo išsiųstas laiškas.

Matyt, tuo metu, kai vyko Grąža, čia visi suprato pasisukimą. Aristokratas pasuko sistemą. Pasuko ją ne kaip pirštas pasuka laikrodžio rodyklę, pasuko ją taip, kaip ranka pasuka laikrodį. Tik dabar buvo prisiminta pradžia ir imta suvokti, jog tikėjimas atėmė supratimą.

Todėl šįryt visi laukia, niekas nebedrįsta. Rytoj laukia nauja naktis, gal kažkas išaiškės. Juk turi kažkada? Bijau, kad ekspedicija liko pririšta, kaži ar jie turi vilčių grįžti. Nemanau, kad jie nori. Nemanau, kad kas nors nori. Jie jau pranešė pakankamai. Rytoj aš tave išplėšiu, sukramtysiu ir nurysiu – tu pažinai situaciją, sutalpinai ją savyje be jausmo. Tu – išdavikas rytojui. Bet smagu su tavim pablevyzgot. Ate.

[TBC]
2008-06-22 13:38
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą