Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 21 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







tik dabar supratau, kur esu, ką darau ir kas apskritai vyksta. pabudau lyg iš miego, lyg iš kažkokios keistos hipnozės būsenos..
suvokiau, kad plaunu indus. šventinės lėkštės, vyno taurės, sidabriniai įrankiai.. kai kas jau surinkta ir sudėliota į vietas, tik kai kur dar mėtosi šukės.. daug stiklo vakar dužo. ir ne tik stiklo, širdys taip pat..
po truputį imu atgaivinti vakarykščius įvykius. kelias smulkmenas, kelis žodžius, gestus, jo žvilgsnį. susideda atminty ir visas vaizdas, viskas iš eilės. tik emocijų dar nėra, nei vienos, nei vieno jausmelio.. net keista.
buvom susitarę vakarieniaut pas mane. keisti mano kulinariniai eksperimentai jam visada patiko. tai, ką kiti iškart išspjaudavo, jis valgydavo išsišiepęs ir dar sakydavo, kad skanu.. niekad tuo netikėjau... nors būdavo malonu.
ką gi.. daugiau tokių pasiragavimų nebus..
tą vakarą kaip visada vėlavo. vėl darbas, vėl viršvalandžiai, po to toji.. naujoji draugelė! kiek bėdos dėl jos.. kiek problemų.. atvažiuok - pasiilgo, ateik - namie kažkas sugedo, atvažiuok parsivežti - bjauru sėsti į troleibusą, nuvešk, padaryk, pasakyk, sumokėk.. ir dar tos nesąmonės su buvusiu draugu. dėl ano šito kartą vos neužmušė. matote - pavydus!
o ką jis?! ir kentė.. ir darė viską kaip kvailelis.. „ ji juk kartais būna tooookia miela“ - miaukdavo, kai nebeturėdavo argumentų į mano kritiką. tas „kartais“ mane varė iš proto. o aš juk buvau ne kartais, buvau visąlaik..
tik jis niekad to nepastebėdavo..
pats kaltas! niekas šiame pasaulyje nevyksta be priežasties. viskas turi kažkokią mintį, kažkokį planą ir, žinoma, turės pasekmes..
taip ir įvyko vakar. neplanuotai, spontaniškai, bet nuoširdžiai ir pelnytai. po paskutinio jo sakinio paleidau į jį peilį, didelį, virtuvinį, kuriuo ką tik pjausčiau kopūstą. net keista kaip tiksliai ir gražiai jis įsmigo jam į petį. jis tik pakėlė siaubo pilnas akis ir paklausė „išprotėjai?!.. „ „ne“ - pamaniau ir paleidau antrą.. deja, nepataikiau. tada pribėgusi pakėliau senovinę ąžuolinę kėdę ir iš visų jėgų užsimojusi smogiau. jis parkrito ant šviesių virtuvės grindų. visur pasipylė kraujas. buvo šlykštu. bet ne švara man tą minutę rūpėjo. norėjau tiesiog atsilyginti. nejaučiau jokio pykčio, neapykantos, nuoskaudos, tik natūralią teisingumo, atlygio, atoveiksmio jėgą. ką ir kaip duodi, taip pats gauni atgal. deja, taip pasakytina tik apie blogį. kiek pats pribjauroji, įskaudini, sugadini, tiek pačiam bus atskaičiuota. kai tau padaro gerą, tada kažkaip ramu, bet kai blogą..
tada kaupi, saugai ir niekada nelieki skolingas..
vakar jam gražinau visas skolas. viską, ko buvo nusipelnęs. kol buvo nepraradęs sąmonės šnekėjau aš. pasakiau viską. viską, ką galvojau, ką kažkada buvau nutylėjusi. pagaliau galėjau pasisakyti. niekas netrukdė, nekritikavo, nesijuokė, nesakė, kad nusišneku ir svarbiausia! nerėkė..
jam išvis buvo sunku kalbėti.. tik kartais vos girdimu balsu paprašydavo greitosios. bet ji kažkodėl vis nevažiavo.. gal dėl to, kad nebuvau jos iškvietusi.. nemaniau, kad reikia. žinojau, kad dar nepabaiga. dar laukė ilga naktis. tik priešingai nei visada, kuo naktis gilyn, tuo darėsi nuobodžiau. aš lyg ir baigiau savo kalbą, jam atsakyti jau visai nepavykdavo, mat smarkiai kraujavo, tad vakarėlis kaip ir prarado esmę. kai atėjo laikas, patikrinau ar jis dar gyvas, supratusi, kad širdis dar plaka, pasirūpinau, kad taip nebūtų. nebuvo sunku. visai kaip per filmus - pora dūrių ir pabaiga.
po visko dar sugebėjau paskambinti Matui. jis atlėkė po dešimties minučių. kai papasakojau, kas nutiko, pažvelgė į mane lyg į nepažįstamą žmogų, viską sutvarkė, išsivežė jį ir dar pažadėjo paskambinti. bet man nesvarbu. viskas pasibaigė. rytoj anksti į darbą - laukia sunki diena. o šiandien beliko išplauti kruvinus plytelių tarpelius...
2008-03-06 23:01
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą