Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Vampyrų akademija

Vampyrų akademija Morojų princesė Lisa Dragomir — mirtinga vampyrė, turinti retą dovaną gydyti. Lisą reikia saugoti nuo strigojų — žiauriausių nemirtingų vampyrų. Geriausios Lisos draugės, dampyrės Rouz Hetavėj, gyslomis teka ir žmonių, ir vampyrų kraujas, suteikiantis jai nepaprastų galių. Rouz pasiryžusi paaukoti gyvybę, kad apsaugotų Lisą nuo strigojų, kurie žūtbūt stengiasi paversti princesę saviške...

Dvejus metus gyvenusios laisvėje, Rouz su Lisa grąžinamos į Šv. Vladimiro akademiją — kilmingų vampyrų ir jų būsimų sergėtojų mokyklą, slypinčią Montanos miškų tankmėje. Tačiau už geležinių akademijos vartų tyko neką mažesni pavojai.
„Vampyrų akademija“ — pirmoji Richelle Mead knyga, skirta jaunimui. R. Mead taip pat yra knygų „Piktųjų dvasių bliuzas“ ir fantastinės serijos „Juodoji gulbė“ autorė, tačiau šios knygos yra skirtos kiek vyresnių žmonių auditorijai.
„Vampyrų akademijoje“ susipažįstame su trijų rūšių vampyrais, pamatome gausybę antgamtinių jų galimybių. Morojai tai mirtingi vampyrai, mintantys krauju ir apdovanoti magiškomis galiomis. Strigojai  — nemirtingi vampyrai. Tai arba buvę morojai, nužudyti ir tapę nemirtingais savo valia; arba žmonės, kuriems įkando morojai arba dampyrai ir tokiais tapę prieš savo valią. Bet kuriuo atveju, strigojai yra labai stiprūs, pasiruošę žudyti, amžinai kraujo ištroškę vampyrai.

Dampyrai tai mišrūnai, morojų ir žmonių (arba kitų dampyrų) meilės vaisiai. Jie gali vaikščioti dienos šviesoje, neminta krauju, yra daug stipresni už žmones ar net morojus, tačiau be to neturi jokių antgamtinių galių. Jų užduotis — apginti morojus nuo strigojų, tiesiog negalinčių atsispirti jų kraujui.

Parašyta jauniesiems skaitytojams „Vampyrų akademija“ primena įprastus pasakojimus apie internatinę mokyklą, tačiau aprašoma mokykla nėra paprasta — tai Šv. Vladimiro Vampyrų Akademija. Čia jaunieji morojai yra mokomi magijos, o dampyrai sužino, kaip apsaugoti morojų giminę.

Internatinė mokykla, kurioje mokoma magijos gali priminti Hogvardą — iš taip visų mėgiamos Hario Poterio knygų serijos, bet tiesą sakant jų net neįmanoma sulyginti. Hogvarde Haris Poteris ir jo draugai yra mokomi magijos paslapčių, jie valgo didingose, elfų surengtose puotose. Šv. Vladimiro Vampyrų Akademijoje mokosi neturtingi vaikinai ir merginos, nuolatos skamba apkalbos apie tai, kas ką nešvankaus padarė, kas kiek gėrė ir kokiame vakarėlyje.

Mano manymu, Lisos ir Rouz išgyvenimai — tai puikus pavyzdys problemų, su kokiomis susiduria merginos, besimokančios mišrių lyčių mokykloje. Be nuolatinių intrigų, kurių knibždėte knibžda šioje knygoje, pamatome, kaip uoliai merginos kovoja su visokiais maloniais ir nemaloniais „pokštais“, bei kaip išgyvena savo paauglystės metus, uždarytos internatinėje mokykloje. Rouzė ir Lisa patiria labai daug įdomių nuotykių, mėgina atsispirti draudžiamai meilei, tačiau nė akimirką negali prarasti budrumo. Lisos nuolatos tyko strigojai... Tik geriausia draugė gali apsaugoti nuo nemirtingų priešų... O meilė yra daug stipresnė už kraują…

„Vampyrų akademija” tai knyga, kurioje sudėta daug nuostabių pasakojimų, dovanojančių nepakartojamų įspūdžių, ir visada išlaikančių intrigą. Tai knyga, kuri tikrai nepaleis savo skaitytojo iki paskutiniojo puslapio. Joje yra pakankamai romantikos, intrigų ir kitų puikių prieskonių, todėl ji gali tapti ir vyresnės skaitytojų auditorijos numylėtine. „Vampyrų akademija“ — bestseleris, pavergęs tūkstančių skaitytojų širdis.
Gabrielė Jadzevič
2011-02-04
 
Kita informacija
Tema: Romanai
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2010
Vertėjas (-a): Rūta Razmaitė
Puslapių: 272
Kodas: ISBN 9955-38-859-5
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą